REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstų penktadienio, rugsėjo 25 d., rytą Kroidono sulaikymo centre buvo nušautas policininkas.

Ankstų penktadienio, rugsėjo 25 d., rytą Kroidono sulaikymo centre buvo nušautas policininkas.

REKLAMA

Pareigūną nušovė vyras, kuris buvo atgabentas į Windmill Road gatvėje esantį sulaikymo centrą. Iššovęs į policininką, vyras nukreipė ginklą ir šovė į save. Manoma, jog 23 m. įtariamasis buvo atgabentas į centrą, tačiau tinkamai neapieškotas dar iki jam išsitraukiant ginklą ir iššaunant.

Tragiškas incidentas įvyko 2.15 val. vietos laiku. Medikai bandė išgelbėti sužeistą policininką, kuris vėliau numirė ligoninėje nuo patirtų šautinių žaizdų. Policininką nušovęs vyriškis irgi buvo nugabentas į ligoninę su šautine žaizda – paciento būklė kritinė. Pasak Londono policijos, pareigūnai incidento metu nesinaudojo šaunamaisiais ginklais.

Paprašytas pasiaiškinti, kaip įtariamasis galėjo patekti į sulaikymo centrą su ginklu, vyriausiasis inspektorius Chrisas Phillipsas teigė, jog policininkai linkę mažiau apieškoti įtariamuosius dėl visuomenėje vyraujančio nepasitenkinimo (tikriausiai, turėti omenyje „Black Lives Matter“ judėjimo protestai, kovojantys prieš policijos naudojamą perteklinę prievartą – red. past.). Pasak pareigūno, ar sulaikomas asmuo yra apieškomas, priklauso nuo to, koks žmogus buvo sulaikytas.

Užuojautą dėl policininko žūties išreiškė premjeras Borisas Johnsonas, Vidaus reikalų ministrė Priti Patel ir Londono policijos komisarė Cressida Dick.

Šaltinis: anglija.today

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų