REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Žvaigždės, kentusios nuo rimtų psichologinių problemų (tv3.lt fotomontažas)

Nepaisant to, kad kartais atrodo, jog garsenybių gyvenimas yra kur kas šaunesnis ir nuolat primenantis pasaką, realybė iš tiesų yra kitokia. Jie – tokie patys žmonės, kaip ir mes, o ne vienas garsus žmogus yra prabilęs ir apie sunkias jį kamavusias ligas.

12

Nepaisant to, kad kartais atrodo, jog garsenybių gyvenimas yra kur kas šaunesnis ir nuolat primenantis pasaką, realybė iš tiesų yra kitokia. Jie – tokie patys žmonės, kaip ir mes, o ne vienas garsus žmogus yra prabilęs ir apie sunkias jį kamavusias ligas.

REKLAMA

Pateikiame sąrašą garsenybių, kurioms teko patirti tai, ko nelinkėtų net priešams.

Noah Cyrus

Garsiosios atlikėjos Miley Cyrus sesuo Noah užsienio žiniasklaidai atskleidė, kad dirbdama prie savo albumo „Good Cry“ patyrė pačių sunkiausių emocinių išgyvenimų. Pasirodo, kad net turo metu ji jautėsi išgyvenanti labiausiai depresijos apimtą laikotarpį savo gyvenime. 

„Atrodė, kad kiekvieną dieną išlipdama iš lovos su savimi pakeldavau dar 45 kilogramus. Skausmas, esantis mano krūtinėje, darėsi tiesiog nepakeliamas. Būdama 18-os, negalvojau, kad sulauksiu savo 20-ojo gimtadienio. Atrodė, kad jis be galo toli“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena diena yra darbas, kas liečia emocinę sveikatą ir asmeninius mūšius. Ne kiekviena diena bus pragaras, tačiau ne kiekviena bus ir puiki. Dar bandau tai suvokti. Ačiū Cyrus šeimai, kad yra kantri“, – sakė ji.

REKLAMA

Mergina tiko, kad augti, kai nuolat buvo stebima visuomenės, jai tapo tikru iššūkiu. Ir nors dabar jaučiasi kur kas geriau, o savo visus išgyvenimus stengiasi perteikti muzikoje, kartais vis dar suvokia ir gero verksmo svarbą.

Millie Bobby Brown

Serialo „Stranger Things“ žvaigždė Millie yra sakiusi, kad kūrybingumas jai padeda lengvai pakeisti nuotaiką, kurią sugadinti anksčiau būdavo labai paprasta.

„Kartais pasitaiko blogų dienų, kai jaučiuosi nerimastinga, o kai žmonės sako: „O, tu prastai atrodei šiuose apdovanojimuose“, tai mano nerimastingumą trikdo tik dar labiau. Dabar pradedu sugebėti tai suvaldyti. Man pan padeda kvėpavimo pratimai ar minčių nukreipimas į savo hobius… Turiu save mylėti, nes tai yra svarbu. Visi turi save palaikyti“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Katy Perry

Dainininkė rugpjūtį pripažino, kad sulaukusi 30-ies nebesugebėjo savo polinkio į depresiją išlieti savo dainose apie skausmą. 

„Išsiskyriau su savo vaikinu. Mano viltys nebuvo priimtos, o pasaulis tuo metu nieko apie mane nenorėjo girdėti“, – sakė ji pridėdama, kad jautėsi taip, lyg viską jau būtų atidavusi. 

„Negalėjau savaičių savaites išlipti iš lovos ir tapau depresuota – pirmąkart ėmiau gerti vaistus“, – atviravo žvaigždė.

Tiesa, to, kad gėrė vaistus, ji be galo gėdijosi. „Aš esu Katy Perry. Parašiau dainą „Fejerverkai“. Geriu vaistus. Tai blogai“, – savo mintimis dalijosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paskutiniai 2 metai buvo tarsi psichologinė, dvasinė ir emocinė kelionė, traukiant užkietėjusius nuodus iš mano kūno“, – sakė Perry.

Pasirodo, kad dainininkė nė kiek nepriėmė savo talento – jai paprasčiausiai atrodė, kad yra sėkminga. 

Tallulah Willis

Neseniai aktorių Demi Moore ir Bruce’o Williso dukra Tallulah prabilo apie depresiją ir norą žalotis. 

„Norėjau būti išgelbėta nuo savo pačios minčių. Nesu nepaprastai aiminga, kad dėl kažkokių nepaaiškinamų jėgų nesiėmiau jokių veiksmų pagal šias mintis“, – sakė ji ir visus, besijaučiančius taip pat, paskatino kreiptis pagalbos.

Paris Jackson

Po to, kai 2009 metais mirė jos tėvas Michaelas Jacksonas, ir Paris ėmė gyventi su savo močiute, jos gyvenimas tapo kur kas tamsesnis.

REKLAMA

„Aš priaugau daug svorio, o maistas tapo priklausomybe. Vėliau mano pusseserė pavadino stora ir aš supratau, kad daugiau taip elgtis nebegaliu“, – sakė ji.

Tiesa, net ir dabar, kai mergina emociškai jaučiasi vis geriau, P. Jackson neslepia, kad juda tik mažais žingsneliais. Tačiau ji norėtų padėti visiems, kuriems kyla sunkumų bandant save priimti ir išrįsti gerai jaustis savo pačių odoje.

Selena Gomez

Selena visuomet atvirai su visu pasauliu kalbėjosi apie tai, su kokiais sunkumais jai teko susidurti – praeityje ji netgi dėl savo problemų gulėjo ligoninėje.

„Neseniai lankiausi vienoje geriausių psichiatrinių ligoninių pasaulyje, ir ten, apkalbėjusi daug dalykų supratau, kad man yra bipolinis sutrikimas. Dabar, kai apie tai turiu daugiau informacijos, tai manęs nebegąsdina. Dabar apie tai noriu sužinoti viską – tai padeda nebebijoti“, – sakė ji.

REKLAMA

„Kai buvau maža, labai bijojau žaibų. Mano mama man atnešė labai daug knygų apie tai ir pasakė, kad kuo daugiau žinosiu, tuo mažiau liks ko bijoti. Tai puikiai suveikė. Tai man padeda visuomet“, – pavyzdžiu pasidalijo ji.

Kristen Bell

Žinoma aktorė neseniai prisipažino besijaučianti be galo neatsakinga, kad apie savo sunkumus viešai nebuvo prabilusi anksčiau. 

„Daugelis galvoja, kad tame yra gėdos… Tačiau esu ta, kuri dėl nerimo ir depresijos geria vaistus. Esu ta, kuriai kartais reikia pasitikrinti, jei jaučiuosi ypatingai blogai. Tuomet sudarau sąrašą gerų ir blogų dalykų savo gyvenime, kad suvokčiau, ar tikrai yra problema.  O apie tai kalbu paskatinta savo vyro – sunku jam dėkoti už viską, bet jis tikrai visuomet būna teisus“, – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Shia LeBeouf

Žinomas aktorius 2019 metais pripažino kenčiantis nuo potrauminio streso sindromo, kai 2017-aisiais išėjo iš reabilitacijos klinikos.

„Maniau, kad esu alkoholikas. Užkietėjęs alkoholikas, kuriam reikia su tuo tvarkytis. Žinojau, kad tai yra bėda, bet nesuvokiau, kad yra dar kai kas, kas man trukdo rasti gyvenime ramybę ir sutarti su žmonėmis“, – vardijo jis.

Mariah Carey

2001-aisias atlikėjai buvo nustatytas bipolinis sutrikimas, tačiau apie tai ji prabilo tik 2018-aisiais. 

„Šiuo metu savo gyvenime esu geroje vietoje. Tikiuosi, kad pasieksime, jog ateityje žmonės su tuo nereikės tvarkytis vieniems. Tai gali privesti iki didžiulės izoliacijos. Tai jūsų neapibūdina, o aš atsisakau ligai leisti mane tiek apibūdinti, tiek kontroliuoti“, – pripažino ji.

REKLAMA

Brooke Shields

Pagimdžiusi dukrelę 2003 metais, moteris ėmė kentėti nuo pogimdyvinės depresijos – vėliau jai dėlto netgi teko gerti vaistus. 

Jimas Carrey

Nepaisant to, kad filmuose jis visuomet vaidindavo šmaikštų ir puikiai nusiteikusį vyrą, realiame gyvenime kentė nuo depresijos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų