REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Gabrielė dėvėtų drabužių parduotuvėse atranda tikrų perliukų: čia pirko ir vestuvinę suknelę (tv3.lt fotomontažas)

Kiekviena moteris savo vestuvių dieną nori atrodyti nepakartojamai. Todėl prieš šventę išsimatuoja dešimtis suknelių, o paieškos trunka ir kelis mėnesius. Tačiau dėvėtų drabužių parduotuvėse apsipirkinėjanti Gabrielė savo svajonių suknelę nusipirko net nesimatavusi. Ji teigia nematanti tikslo išleisti krūvos pinigų drabužiui, kurį vilkės tik kartą gyvenime.

6

Kiekviena moteris savo vestuvių dieną nori atrodyti nepakartojamai. Todėl prieš šventę išsimatuoja dešimtis suknelių, o paieškos trunka ir kelis mėnesius. Tačiau dėvėtų drabužių parduotuvėse apsipirkinėjanti Gabrielė savo svajonių suknelę nusipirko net nesimatavusi. Ji teigia nematanti tikslo išleisti krūvos pinigų drabužiui, kurį vilkės tik kartą gyvenime.

REKLAMA

Mergina vestuvinę suknelę už 6 eurus rado apsipirkinėdama dėvėtų drabužių parduotuvėje. Ji pasakoja, kad suknelė buvo nauja, su etiketėmis ir be dėvėjimo žymių. Todėl ją nusipirko net nesimatavusi.

„Visada juokavau, kad mano vestuvinė suknelė bus iš dėvėtų rūbų parduotuvės. Pamenu, vakare, kai vyras užmigo, pasimatavau ir ji idealiai man tiko. Teko tik patrumpinti ilgį pas siuvėją.

Nematau tikslo išleisti krūvos pinigų rūbui, kurį dėvėsi tik kartą. Tuo labiau, kad savo suknelės parduoti neketinu, žadu pasilikti ją sau“, – šypsosi Gabrielė.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias laimikis

Pasak merginos, vestuvinė suknelė yra vienas geriausių jos dėvėtų drabužių laimikių. Taip pat ji džiaugiasi randanti ir firminių ženklų prekes.

REKLAMA

„Džiaugiuosi prieš daug metų pirktais „Vans“ kedais už kelis eurus. Juos nešiojau 4 metus ir lyg naujus dar pavyko parduoti. Pastaruoju metu esu labai laiminga ir savo „Nike“ sportbačiais. Arodo, kad patogesnių batų nesu turėjusi“, – teigia Gabrielė.

Ji pasakoja, kad eidama į dėvėtų drabužių parduotuves visada ieško batų. Tačiau niekada ten neperka apatinio trikotažo.

„Visuomet iškart patikrinu batus. Tuomet pereinu į sezoninių rūbų skyrių. Sunkiausia man būna rasti džinsus. Tačiau niekada neperku apatinio trikotažo. Ir kitiems nerekomenduoju pirkti. Atrodo labai nehigieniška“, –  įsitikinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Savotiška meditacija

Gabrielė dėvėtų drabužių parduotuvėse apsipirkinėja nuo vaikystės. Pastebėjusi, kad visos mergaitės rengiasi vienodais drabužiais, ji nusprendė susikurti išskirtinį stilių.

„Augau mažame mieste, kur parduotuvių buvo mažai. Visos miesto mergaitės tuo metu vaikščiodavo apsirengusios vienodais rūbais iš turgaus. Tai man niekuomet nepatiko, todėl pradėjau apsipirkinėti su mama.

Vėliau, lankant dailės mokyklą, visa grupė merginų išeidavome iš kokios dailės pamokos ir eidavome ieškoti „lobių“. Tai man išliko tarsi savotiška meditacija. Patinka, kad galima rasti puikių rūbų už mažą kainą“, – sako mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gabrielė džiaugiasi, kad vis daugiau žmonių nevengia pirkti dėvėtų drabužių. Tai tapo netgi savotiška mada, įstikinusi mergina.

„Manau, kad tai tapo net savotiška mada. Esu fotografė ir dažnai fotografuoju įvairius renginius. Net su Lietuvos „žvaigždėmis“ tekdavo pakalbėti, kad jie savo sceninius rūbus neretai perka ten“, – atskleidžia ji.

Kokybiškesni drabužiai

Gabrielė nevengia užeiti ir į masinės prekybos parduotuves. Tačiau, jos teigimu, dėvėti drabužiai daug kokybiškesni. Ji pasakoja, kad kokybiški drabužiai greitai išperkami, todėl į paieškas reikėtų leistis anksti ryte. 

„Geriausia eiti iš ryto, kai prasideda naujos siuntos. Kainos tada būna aukščiausios, bet tikrai galima rasti itin gerų rūbų. Nuėjusi vakare dažniausiai jau nieko nerandu. Žinoma, einant reikia žinoti, ko ieškai, ir bent kažkiek nusimanyti apie medžiagas, pažinoti firmas.

REKLAMA

Neretai galima rasti rūbų, su iškeltomis kosminėmis kainomis, kurios jie neverti. Pirmiausia mėgstu praeiti pro „humanas“ ir tik tada į kitas parduotuves. Kaip žinome, mūsų parduotuvėse retai pasitaiko kokybiškų drabužių. O štai dėvėtus drabužius nešioju daug metų.

Šiuo metu ieškau megztinių. Įprastai „Humanoje“ įsigyti megztiniai man tarnauja iki 5 metų, o pirkti „Akropolyje“ neatlaiko nė vieno sezono“, – atskleidžia ji.

Apsipirkinėja atsakingai 

Nors dėvėti drabužiai žavi kainomis, Gabrielė ragina apsipirkinėti atsakingai. Jos teigimu, svarbu pasimatuoti ir įsitikinti, kad drabužis tinka jūsų figūrai. 

REKLAMA

„Visų pirma, žiūriu, ar patinka modelis. Tuomet pasimatuoju, nes dažnai būna, kad gražu ant pakabos, bet man netinka. O kas nesužavi iš pirmo karto – užsidėjus nesinori nusiimti.

Reikia nevengti užeiti ir į dėvėtų rūbų parduotuvės, neturinčias pavadinimų. Ten dažnai galima rasti gerų dalykų už itin žemas kainas“, – pataria Gabrielė. 

Taip pat ji ragina apgalvoti, ar nusipirkti drabužiai nerinks dulkių, kabėdami spintoje. 

„Anksčiau pirkdavau daug. Dabar visuomet galvoju, ar tikrai dėvėsiu. Dažnai pradėjus apsipirkinėti dėvėtų drabužių parduotuvėse sunku nepirkti, nes žavi mažos kainos. Po to išmoksti atsirinkti. Svarbiausia kokybė, o pagrindinis klausimas – ar tikrai rūbas bus nešiojamas? Jei dvejoju – neperku“, – teigia mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų