REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis atsakė į skaitytojų pateiktus klausimus.

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis atsakė į skaitytojų pateiktus klausimus.

REKLAMA

Pateikiame įdomiausius klausimus ir atsakymus, o kitus išgirsite pažiūrėję laidą.

Kokie įspūdžiai po pirmojo LKL turo?

T.K.: Lankomumas nemaloniai stebina, nes „Žalgirio“ arenoje buvo vos virš tūkstančio sirgalių. Tik „Rytas“ sugebėjo visiškai išnaudoti sirgalių limitą. Nustebino „CBet“ ekipa, ką ir kalbėjau prieš sezoną. Man atrodo protingai sukomplektuota komanda. Nuvylė „Neptūnas“, kuris patvirtino, jog nebus konkurentė dėl vietos ketverte. Kokybės prasme vaizdas buvo prastas. Ten ne „Dzūkija“ žaidė gerai, o „Neptūnas“ buvo toks, koks jis buvo. „Lietkabelio“ pralaimėjimo nesureikšminu – su jais viskas bus gerai.

E.P.: Mane nuvylė Martynas Pocius, kuris atėjo į LKL studija ir tris garantuotas komandas ketverte mato „Žalgirį“, „Rytą“, „Neptūną“, o ketvirtos nežino. Galbūt reikėjo pasidomėti prieš einant į televiziją? Apie kitus nenoriu daug daryti išvadų, nes dar sakyčiau, kad yra per anksti. „Jeep“ arenoje patiko patiko atmosfera ir jausmas, kad pagaliau esi krepšinyje.

REKLAMA
REKLAMA

V.S.: Man keistas haipas aplink „Rytą“. Atrodo, kad ši komanda yra aukštumoje tik po vieno mačo. Tik priminsiu, kad 2018 m. sezono starte „Rytas“ 30 taškų skirtumu sutriuškino „Juventus“. Suttonas pelnė 17 taškų ir visi kalbėjo, koks tai geras žaidėjas. Matėme, kaip viskas baigėsi.

REKLAMA

Ką manote apie „Juventus“ J.Artisą?

E.P.: Kalbėjau su keliais jį žinančiais žmonėmis, kurie sakė, kad šis žaidėjas taip pat mėgsta pasilinksminti ir turėjo dėl to tam tikrų problemų Paryžiuje. Žinoma, kad tai nėra Rice‘o variantas ir jeigu jis per laisvas dienas atsipalaiduos, bet tai netrukdys jo darbui, viskas tvarkoje. Šiaip puolime jis yra labai talentingas žaidėjas, kuris norėjo uždirbti 150 tūkst. eurų per sezoną, todėl ilgai buvo be darbo. Skautai sako, kad tai yra Europos taurės lygio žaidėjas, bet matome, jog ten kol kas neatsidūrė.

REKLAMA
REKLAMA

Ar „Rytas“ ieško pamainos S.Kulviečiui? Galbūt tiktų E.Želionis?

E.P.: Želionis yra kitokio stiliaus žaidėjas. Sakyčiau, kad jeigu nebūtų Kitsingo, jis būtų tikęs, nes labiau yra centras–sunkus kraštas nei atvirkščiai. Kiek žinau, šiuo metu į Kulviečio vietą nieko nėra ieškoma, galbūt bus laukiama dar mėnesį, jog sutaupyti vieną–kitą atlyginimą.

Kas yra šio sezono LKL „juodasis arkliukas“?

V.S.: „Pieno žvaigždės“.

T.K.: „CBet“.

E.P.: Tebūnie – „Neptūnas“.

Ar M. Blaževičius bus skolinamas?

E.P.: Girdėjau, kad domina tris klubus ir naujoji komanda turėtų mokėti apie 100 tūkst. eurų per sezoną. Mane nuvylė tai, kad „Žalgiris“ pirmajame mače triuškino „Šiaulius“, bet buvo mestas ant parketo Lauvergne‘as bei Grigonis. Kodėl negalima buvo registruoti Mareko? Galima laimėti ir be prancūzo, užtektų ir Gebeno su Blaževičiumi. Man gaila, kad Dimša bus skolinamas. Tomas nusipelnė šanso, bet, panašu, kad gali būti variantas kaip su Sabeckiu, kai mėnesį pabuvo ir iškeliavo. Vasturia turi didesnį pasitikėjimą, turbūt, kad jis treniruotėse geriau atrodo, ko mes nematome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.S.: Matyt, kad Schilleris su savo požiūriu Mareko Eurolygoje tikrai neleis ant parketo, o Blaževičiaus netenkins vien minutės LKL kovose. „Rytas“ matė Mareką svarbiame vaidmenyje. Aš dėl Dimšos turėjau abejonių, ar jis tikrai priaugo Eurolygos lygį. Žinoma, tai nereiškia, jog jis negalėtų bandyti debiutuoti. Dimšai yra 26-eri ir jis turėjo daug vilčių. Džiaugėsi, kad grįžta vėl į Kauną ir žais su draugu Grigoniu. Gaila, kad taip nenutiko. Labai gaila ir dėl to, kad tai žaidėjas, kuris pastaraisiais metais labai stipriai progresavo. Manau, kad Dimša šį sezoną yra labiausiai neįvertintas žaidėjas.

T.K.: Nežinau, kokioje pajėgioje komandoje Marekas galėtų vaidinti svarbų vaidmenį? Galbūt Vokietijos vidutiniokai ar panašaus pajėgumo. Gaila Blaževičiaus, kuris tikėjosi žaisti, bet išvažiuos į žemesnio lygio ekipą nei dabartinis „Rytas“. Dimša buvo imamas tarsi kaip Grigonio dubleris. Nemanėme, kad jis bus 13-as žaidėjas ir galėtų būti Grigonio dubleriu. Deja, dabartinėje sudėtyje jam vietos nėra. Manau, kad tai yra akivaizdžios komplektavimo problemos, kai gynėjų grandyje yra per daug žaidėjų, o priekinėje linijoje yra 1,5 „ketvirto numerio“ ir 4 centrus. Pasigendu komplektacijos tolygumo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų