REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentų bendrabučiuose Vilniuje yra įregistruotos, regis, su studentais nieko bendro neturinčios įmonės: žvejų–mėgėjų klubas, draudimo brokerių bendrovė ir keletas kitų. Vienas universitetas savo patalpose įmones registruoti leidžia, o kitas sako su įmonėmis nieko bendro neturintis. Registrų centro duomenimis, kai kurios įmonės veiklos jau seniai nebevykdo.

Studentų bendrabučiuose Vilniuje yra įregistruotos, regis, su studentais nieko bendro neturinčios įmonės: žvejų–mėgėjų klubas, draudimo brokerių bendrovė ir keletas kitų. Vienas universitetas savo patalpose įmones registruoti leidžia, o kitas sako su įmonėmis nieko bendro neturintis. Registrų centro duomenimis, kai kurios įmonės veiklos jau seniai nebevykdo.

REKLAMA

Studentų bendrabučiuose, atrodytų, apstu visko. Neseniai rašėme apie radinius studentų bendrabučių kambariuose, o šįkart apie radinius internete.

Regia.lt žemėlapio duomenimis, Saulėtekio alėjoje Vilniuje esančiuose Vilniaus ir „Vilnius Tech“ universitetų studentų bendrabučiuose yra įregistruotos penkios įmonės – nuo žvejų klubo iki draudimo brokerių bendrovės.

„Vilnius Tech“ su įmonėmis nieko bendro neturi

UAB Niujorkas – viena tokių įmonių. Registrų centro duomenimis, ši įmonė bendrabučiuose teikia maitinimo paslaugas. Susisiekus su įmonės direktore, ji informaciją patvirtina ir sako, kad studentams gamina greitą maistą: kebabus, bulvytes, koldūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena pagal Regia.lt žemėlapį studentų bendrabučiuose registruota įmonė – uždaroji akcinė draudimo brokerių bendrovė „RDD“. Registrų centro duomenimis, įmonė vykdo draudimo tarpininkavimo, perdraudimo tarpininkavimo ir tarpininkavimo sudarant pensijų kaupimo sutartis veiklą. Naujienų portalo tv3.lt žurnalistams susisiekti su šia įmone nepavyko.

REKLAMA

Be kebabinės ir draudimo brokerių įmonės, „Vilnius Tech“ studentų bendrabučiuose, Regia.lt duomenimis, dar yra įregistruotas ir žvejų–mėgėjų klubas „Karpis“. Tačiau įmonė, pagal juridinių asmenų registro duomenis, veiklos jau nebevykdo ir yra likviduojama.

„Vilnius Tech“ ryšių su visuomene projektų vadovė Neda Černiauskaitė sako, kad įmonės šiuose bendrabučiuose yra įregistruotos privačiose bendrabučių pastatuose esančiose patalpose. Universiteto bendrabučiuose 11 butų yra privatizuoti.

„Šių įmonių veikla nėra susijusi nei su studentų bendrabučiais, nei su universiteto veikla“, – naujienų portalui tv3.lt komentuoja N. Černiauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universitetas įmonėms registruotis leidžia

Vilniaus universitetui (VU) priklausančiuose studentų bendrabučiuose Saulėtekio alėjoje, Regia.lt duomenimis, taip pat yra įregistruotos kelios įmonės.

Viename iš bendrabučių yra registruotas R. Viršaičio firmos „Pas Rolandą“ Vilniaus filialas. Patikrinus Registrų centro duomenis, randama informacija, kad įmonei liepta išsiregistruoti. Tokį prašymą pateikė įmonės buveinės patalpų savininkas VU.

VU bendrabučiuose, žemėlapio duomenimis, taip pat yra registruota UAB „Vėgatra“. Valstybinė mokesčių inspekcija inicijavo šios įmonės likvidavimą, o šiemet patalpų savininkas dar įteikė ir prašymą išsiregistruoti iš buveinės patalpų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VU viešosios komunikacijos poskyrio vadovė Rima Juciutė sako, kad universiteto patalpų suteikimas juridinių asmenų buveinių registracijai nėra naujiena ir universitetas tai daryti teisę turi.

VU registruoti juridinius asmenis leidžia tada, kai juridinio asmens veikla yra aktuali ir glaudžiai susijusi su universiteto veikla, kai yra sudaryta socialinės partnerystės sutartis, kai juridinis asmuo priklauso Universitetui arba kai su įmone sudaryta ilgalaikė darbo vietų nuomos sutartis.

Tiesa, didelei daliai VU bendrabučiuose savo buveines įregistravusių įmonių buvo liepta išsiregistruoti. Registrų centro duomenimis, VU dar vasaros pradžioje universiteto patalpose įsiregistravusioms įmonėms liepė savo buveines perkelti kur nors kitur.

REKLAMA

R. Juciutė sako, kad prašymai išsiregistruoti iš bendrabučių patalpų įmonėms buvo įteikti dėl nesudarytų naujų sutarčių.

„Juridiniams asmenims, kurių buveinė buvo nurodyta VU valdomų patalpų adresu, buvo siūloma iki 2019 m. sausio 1 d. sudaryti VU virtualios buveinės paslaugų sutartį, o nesudarius tokių sutarčių, buvo inicijuotas VU sutikimo registruoti juridinio asmens buveinę VU valdomų patalpų adresu atšaukimas“, – pasakoja R. Juciutė.

Tokių įsakymų, pagal juridinių asmenų registrą, VU iš viso įteikė net 110 buveinių. Įvairios įmonės buvo įregistruotos ne tik bendrabučiuose, bet ir pačio universiteto patalpose.

REKLAMA

Duomenys nesutampa

Regia.lt nurodytas įmones patikrinus Registrų centro sistemoje, žemėlapyje įmonės nurodytos kaip įregistruotos, bet kai kurios veiklos nevykdo jau kurį laiką arba joms buvo liepta išsiregistruoti.

Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus sako, kad žemėlapyje matomos įmonės gali veiklos ir nevykdyti, tačiau kol nėra išregistruotos, privalo turėti buveinę, tad bus ir Regia.lt žemėlapyje.

„Kol juridiniai asmenys nėra išregistruoti, jie formaliai yra ir turi turėti buveinę savo valdomame nekilnojamojo turto objekte ar kitame, jei turi tų patalpų savininko sutikimą“, – sako M. Samkus.

M. Samkaus teigimu, įregistruoti įmonę galima bet kur, tačiau privaloma gauti patalpų savininko sutikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų