REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
92
Rugpjūčio 23 d. protestas Minske (nuotr. Scanpix)

Baltarusijoje sekmadienį per protesto akcijas buvo sulaikyta per 200 žmonių, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

92

Baltarusijoje sekmadienį per protesto akcijas buvo sulaikyta per 200 žmonių, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

REKLAMA

Centro turimuose sulaikytųjų sąrašuose – 218 pavardžių. Dalis šių žmonių jau paleisti. Sostinėje Minske sekmadienį milicija sulaikė 154 žmones, regionuose – 64. 

Pasak žmogaus teisių aktyvistų, sulaikytųjų esama visuose sričių centruose, išskyrus Vitebską, taip pat kai kuriuose rajonų centruose – Babruiske, Valkaviske, Dzeržinske, Mozyriuje, Salihorske. 

Tarp sulaikytųjų Minske yra Rusijos pilietis, taip pat buvusios opozicijos kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos patikėtinis, opozicijos Koordinacinės tarybos narys Olegas Moisejevas. 

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos VRM: sekmadienį per protestus sulaikyti 442 žmonės

Baltarusijos milicija sekmadienį per nesankcionuotas protesto akcijas už masinių renginių organizavimo taisyklių pažeidimus sulaikė iš viso 442 žmones, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

REKLAMA

„Už masinius renginius respublikoje reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus vakar visoje šalyje buvo sulaikyti 442 piliečiai, iš jų 226 – Minske“, – nurodė VRM atstovė Volha Čemodanova. 

Jos duomenimis, iki teismo dėl administracinių teisės pažeidimų į kalinimo įstaigas buvo nugabenta 330 žmonių.

„Rugsėjo 20 dieną įvairiose šalies vietovėse buvo užfiksuotos 24 protesto akcijos. Bendras dalyvių skaičius viršijo 20 tūkst.“, – nurodė ministerijos atstovė.

VRM duomenimis, Minske protestavo apie 18 tūkst. žmonių; nesankcionuota protesto akcija sostinėje baigėsi apie 18 val. (ir Lietuvos laiku).

V. Čemodanova taip pat informavo, kad Breste milicija, siekdama užkirsti kelią neteisėtiems veiksmams, prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas ir paleido įspėjamąjį šūvį.

Daugiau apie situaciją Baltarusijoje – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų