REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą UFC debiutavęs ir dvi įspūdingas pergales per 10 dienų iškovojęs 26-erių metų Švedijai atstovaujantis Chamzatas Čimajevas pratęsė savo sėkmės istoriją ir „UFC on ESPN+ 36“ turnyre iškovojo greičiausią pergalę karjeroje.

Šią vasarą UFC debiutavęs ir dvi įspūdingas pergales per 10 dienų iškovojęs 26-erių metų Švedijai atstovaujantis Chamzatas Čimajevas pratęsė savo sėkmės istoriją ir „UFC on ESPN+ 36“ turnyre iškovojo greičiausią pergalę karjeroje.

REKLAMA

Ch.Čimajevas vos per 17 sekundžių vienu smūgiu paguldė 32-ejų metų amerikietį Geralą Meerschaertą bei privertė teisėją stabdyti kovą. Ši dvikova vyko vidutiniame svoryje.

UFC organizacijoje iškovojęs 3 pergales per 66 dienas Ch.Čimajevas pasiekė ir naują organizacijos rekordą. Jau anksčiau buvo žinoma, kad po šios kovos Ch.Čimajevas skris į Abu Dabį, kur „kovų saloje“ spalio mėnesį pusvidutinio svorio kategorijoje susikaus su Demianu Maia.

G.Meerchaertui tai buvo antroji nesėkmė iš eilės ir trečioji per keturias pastarąsias kovas. Viso jis per savo karjerą yra iškovojęs 31 pergales ir patyręs 14 pralaimėjimų, tačiau tik 3 iš jų buvo patirti nokautais arba techniniais nokautais. Ch.Čimajevui tai buvo jau devintoji pergalė iš tiek pat galimų ir trečioji UFC organizacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai jis skausmingu veiksmu („brabo choke“) antrame raunde įveikė Johną Phillipsą ir pirmame raunde techniniu nokautu nugalėjo Rhysą McKee.

Visas 9 pergales Ch.Čimajevas iškovojo anksčiau laiko. 

**********

Kitoje vakaro kovoje 32-ejų metų amerikietis Colby Covingtonas sugrįžo į pergalių kelią, kai šeštadienį „UFC on ESPN+ 36“ turnyre penktame raunde sustabdė buvusį UFC čempioną 38-erių metų amerikietį Tyroną Woodley.

REKLAMA

C.Covingtonas didžiąją kovos dalį atrodė aštresnis ir geriau pasiruošęs, o penktame raunde atliko parvertimą bei prispaudė T.Woodley prie žemės, o netrukus buvęs čempionas surėkė ir paprašė stabdyti kovą, nes patyrė traumą šonkaulių srityje. C.Covingtonas puikiai naudojosi imtynėmis, buvo ištvermingesnis, o smūgiai – tikslesni. Buvęs laikinasis čempionas dar pirmame raunde atliko parvertimą ir kontroliavo kovą iš viršutinės pozicijos.

Antrame raunde T.Woodley pademonstravo geriausią, ką turėjo šioje kovoje, o abu kovotojai neutralizavo vienas kito graplingo veiksmus bei atliko sėkmingus smūgius. Trečiame raunde vėl sugrįžo C.Covingtono dominavimas. T.Woodley netyčia buvo įdurta į akį, dėl ko jam prireikė pertraukėlės. Visgi ir po jos C.Covingtonas pratęsė kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtame raunde C.Covingtonas dominavo visas penkias minutes ir pagal smūgius prieš T.Woodley pirmavo net 113-2. Prieš paskutinį raundą T.Woodley treneriai jam pasakė, kad vienintelis būdas laimėti yra pribaigti C.Covingtoną, tačiau penktame raunde jis beveik neturėjo progų net atlikti smūgius. C.Covingtonas atliko parvertimą ir vėl buvo viršutinėje pozicijoje, kai T.Woodley staiga sušuko ir parodė į sužeistus šonkaulius. C.Covingtonas atliko 78 akcentuotus smūgius iš 143 bandymų, tuo tarpu T.Woodley pataikė tik 34 iš 83.

Niekada žodžio kišenėje neieškantis C.Covingtonas po pergalės įgėlė NBA žvaigždei LeBronui Jamesui ir kreipėsi į galimus savo varžovus Kamaru Usmaną ir Jorge Masvidalį. C.Covingtonas taip pat tiesioginiame eteryje netikėtai sulaukė JAV prezidento Donaldo Trumpo skambučio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Noriu skirti šią kovą visiems kariškiams“, – sakė C.Covingtonas.

„Šis pasaulis nebūtų saugus be jūsų, vaikinai. Jūs saugote mus. Ne šitie rėkaujantys atletai. Man bloga dėl jų, dėl tokių bailių kaip LeBronas Jamesas. O kalbant apie bailius, „Marty Fakenewsman“, „Street Judas“ – mes turime nebaigtų darbų. Nebėra kur bėgti ir slėptis. Aš jūsų ateinu. Jūs esate kiti“, - teigė kovotojas.

T.Woodley tai buvo jau trečioji nesėkmė iš eilės. Dar 2019 m. kovą jis teisėjų sprendimu pralaimėjo K.Usmanui, gegužę taip pat teisėjų sprendimu nusileido dabartiniam pretendentui į titulą Gilbertui Burnsui, o dabar turėjo pripažinti ir C.Covingtono pranašumą.

REKLAMA

Prieš šias nesėkmes jis turėjo pergalingą seriją, kai buvo iškovojęs 6 pergales ir 1 kovą baigęs lygiosiomis. Po šios kovos UFC prezidentas Dana White‘as ESPN teigė manantis, kad T.Woodley reikėtų baigti karjerą. C.Covingtonui tai buvo jau 16-oji pergalė karjeroje, per kurią jis taip pat yra patyręs ir 2 pralaimėjimus. Pusę pergalių C.Covingtonas yra iškovojęs teisėjų sprendimais, 4 – skausmingais veiksmais ir 4 – nokautais arba techniniais nokautais.

„UFC on ESPN+ 36“ tunyre buvo išdalinti keturios 50 tūkst. JAV dolerių premijos, kurias gavo per 17 sekundžių Geraldą Meerschaertą nokautavęs Chamzatas Čimajevas, skausmingu veiksmu Randą Markosą įveikęs Mackenzie Dernas, Journey Newsoną aukštu spyriu per 41 sekundę nokautavęs Randy Costa ir skausmingu veiksmu Mirsadą Bektičių įveikęs Damonas Jacksonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų