REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino piktnaudžiavimu įtariamos buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės Joanos Bikulčienės teisinę neliečiamybę, tačiau neleido jos suimti.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino piktnaudžiavimu įtariamos buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės Joanos Bikulčienės teisinę neliečiamybę, tačiau neleido jos suimti.

REKLAMA

Partijos „Lietuva – visų“ kandidatė Seimo rinkimuose J. Bikulčienė yra įtariama piktnaudžiavimu vadinamoje kraujo byloje. Prokuratūra prašė leisti kandidatę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti laisvę.

Pasak prokuratūros, ji galėjo susitarti su privačios bendrovės, veikiančios asmens sveikatos priežiūros, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, akcininku, kad bendrovei būtų sudarytos išimtinės sąlygos veikti savo veiklos srityje.

J. Bikulčienė prašė komisijos naikinti jos teisinį imunitetą, tik ne pilna prokuratūros pageidaujama atimti – leisti traukti baudžiamojon atsakomybėn, bet ne suimti. Tokį sprendimą komisija priėmė septyniais balsais „už“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl neliečiamybės panaikinimo aš ne tik neprieštarauju, bet noriu, kad mane leistumėte patraukti baudžiamojon atsakomybėn, kadangi ikiteisminis tyrimas yra ta pilkoji zona, kur įtariamasis neturi jokių teisių. Labai gerai, kad jis baigtas, nes bent turėsiu galimybę gintis“, – sakė J. Bikulčienė.

REKLAMA

Prokuratūra rugsėjį pranešė baigusi buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės piktnaudžiavimo bylos tyrimą. J. Biulčienė joje įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, o verslininkas Antanas Petrošius – padėjimu piktnaudžiauti.

Pasak prokuratūros, baigus ikiteisminį tyrimą, įtariamieji ir jų gynėjai turi teisę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus jį papildyti.

J. Bikulčienė po įtarimų korupcija 2018 metų balandį pasitraukė iš Nacionalinio kraujo centro vadovės pareigų. Ji įtarimus neigė.

VRK taip pat panaikino Radviliškio-Tytuvėnų apygardoje keliamo Centro partijos-tautininkų kandidato Mariaus Aleksiūno teisinę neliečiamybę byloje dėl susistumdymu pasibaigusio konflikto Radviliškio ligoninėje.

VRK narys Tauras Rutkūnas informavo, kad byla dėl fizinio skausmo sukėlimo išnagrinėta ir liko vienas procedūrinis veiksmas, nuosprendžio paskelbimas.

„Visa šita byla yra tiesiog mano asmens persekiojimas už mano vykdytus žurnalistinius tyrimus“, – per VRK posėdį teigė M. Aleksiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų