REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ sezoną pasitinka kaip reikiant atsinaujinęs. Tai buvo viena įdomiausių ir tikrai ne pati lengviausia vasara visai „Žalgirio“ organizacijai – su mažesniu biudžetu reikėjo rasti ne tik naujų aukšto lygio žaidėjų, bet ir visą naują trenerių štabą. Tiesa, Kaune liko ir keli jau puikiai pažįstami veidai. Vienas tokių – turbūt nuotaikingiausias žalgirietis Nigelis Hayesas.

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ sezoną pasitinka kaip reikiant atsinaujinęs. Tai buvo viena įdomiausių ir tikrai ne pati lengviausia vasara visai „Žalgirio“ organizacijai – su mažesniu biudžetu reikėjo rasti ne tik naujų aukšto lygio žaidėjų, bet ir visą naują trenerių štabą. Tiesa, Kaune liko ir keli jau puikiai pažįstami veidai. Vienas tokių – turbūt nuotaikingiausias žalgirietis Nigelis Hayesas.

REKLAMA

N. Hayesas patikėjo „Žalgirio“ organizacija ir Kaune liko antrajam sezonui. Praėjusiais metais šis amerikietis greitai tapo sirgalių numylėtiniu – iš jo lūpų nuolat pasigirsdavo koks malonus juokelis, visai neilgai trukus – ir lietuviški žodžiai.

Ir nors pats N. Hayesas vadovaujant Šarūnui Jasikevičiui išgyveno banguotą sezoną, dabar šį legionierių komandos gerbėjai gali kiek drąsiau laikyti vienu „Žalgirio“ lyderių – apie tai dar prieš sezoną užsiminė ir pats krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Daug kas atkreipė dėmesį į tai, kiek aš pasirengimo cikle daug mėtau tritaškių. Taip bus ir šio sezono metu. Bet esmė yra ne tik mesti. Svarbu pataikyti. Dabar mėtysiu daugiau tritaškių, treneris puikiai žino mūsų stipriąsias puses, o man tritaškiai nėra svetimi. Svarbu tuos metimus pataikyti, bet panašu, kad vaidmenį turėsiu gal net svarbesnį nei praėjusiais metais“, – sakė N. Hayesas.

REKLAMA

Kalbėdamas apie naują savo vaidmenį komandoje N. Hayesas tarsi pats pasufleravo, kad per dvejus metus Kaune jis pažais dviejuose skirtinguose „Žalgiriuose“. Vienas buvo išgludintas iki smulkmenų, o šis – su erdvėmis improvizacijoms.

Tiesa, bandydamas įvardyti pagrindinius Š. Jasikevičiaus ir Martino Schillerio skirtumus, N. Hayesas iš pradžių paminėjo pastarojo ramybę.

„Tai žymiai, žymiai ramesnis treneris. Sakyčiau, kad tai labai ramus treneris. Jiedu yra skirtingi specialistai, turi skirtingas krepšinio filosofijas, bet abi jos gali būti labai efektingos. Martinas leidžia mums daugiau improvizuoti, suteikia daugiau laisvės puolime. Dabar visi suprantame, kad jei esame laisvi – metame. Tai bus skirtingas žaidimas nei praėjusiais metais, o kuris sėkmingesnis – pamatysime. Bet mes ruošiamės ir dirbame sunkiai. Panašu, kad sekasi neblogai“, – dėstė N. Hayesas.

REKLAMA
REKLAMA

Vasarą amerikietis taip pat tikrai nenuobodžiavo. Atvykus naujajam treneriui „Žalgiris“ ėmė keistis iš esmės, todėl nuveikti treniruotėse tikrai buvo ką. Vis dėlto, paklaustas, kaip pasitikdamas sezoną jis jaučiasi viduje, N. Hayesas tik dar kartą šyptelėjo – krepšininkas mano, kad tai gali būti labai sėkmingas sezonas.

„Įspūdžiai tikrai geri, dabar, sužaidus kelias draugiškas rungtynes, jie dar geresni. Net ir pralaimėjimas prieš Milano komandą mums buvo tarsi į naudą – supratome, kur dar reikia patobulėti. Bendrai jaučiamės tikrai gerai, nemažai vyrukų liko iš praėjusio sezono, dabar turime naują trenerių štabą, naujas sistemas, bet jausmas toks, kad dirbame labai gerai ir sistemą mokomės geru tempu. Dabar turime pasiruošti sezono startui, pradėsime nuo Lietuvos krepšinio lygos (LKL), bet net ir dabar galiu pasakyti, kad mums tai gali būti tikrai geras sezonas“, – tvirtino N. Hayesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesionalas nebūtų profesionalas, jei nuolat neišsikeltų sau ambicingų tikslų. Ne išimtis ir šis žalgirietis, naujam sezonui turintis, kaip sako pats, tik pusiau įgyvendinamą tikslą, leidžianti judėti tolyn.

„Tikrai turime didelių tikslų kaip komanda. Juk nedirbame šiaip sau. Turime visi kartu siekti to paties tikslo, todėl asmeniniai tiksliai lieka antrame plane. Vis dėlto, galiu pasakyti, kad išsikėliau sau vieną tikslą – tai 50 procentų pataikymas iš žaidimo, 40 procentų pataikymas iš tritaškių ir 90 procentų pataikymas nuo baudų metimo linijos. Tokius skaičius pasiekti bus tikrai sunku, mažai kas juos pasiekia. Kaip seksis – nežinau, bet bent turiu kuo tikėti“, – sakė N. Hayesas.

REKLAMA

Prieš praėjusio sezono pradžią į Kauną atvykęs N. Hayesas sirgaliams pažadėjo štai ką – jis sakė netrukus išmoksiąs lietuvių kalbą. Turbūt lietuvių kalba pasirodė esanti sunkesnė, nei krepšininkas galvojo iš pradžių, tačiau jis garantuoja – rūbinėje lietuviški juokeliai pro jo ausis nepraslysta.

„Pradėti kalbėti man sunku, nes jūsų kalboje labai dažnai kinta galūnės. Mokiausi praėjusiais metais, daug pamokų išklausiau nuotoliniu būdu. Tiesą sakant, daugiausiai vis tiek išmokau iš komandos draugų, kurie mane pataiso. Kartais būna juokinga, bet bent sužinau, kokią galūnę pasirinkti kitą kartą. Pabandome (pradeda kalbėti lietuviškai, - aut. past.): Aš esu Nigelis, aš esu iš Amerikos. Man yra 25 metai. Man patinka desertai, vaisiai, daržovės (baigia kalbėti lietuviškai, - aut. past.). Matote? Atrodo, kad nieko nemoku. Atrodo, kad kalbu labai sunkiai. Bet jūs turėtumėte ateiti į komandos rūbinę ir tada pamatysite, ką iš tiesų sugebu. Kai kiti kalba lietuviškai, aš juos galiu suprasti ir įsiterpti, kokį juokelį pridurti“, – šyptelėjo N. Hayesas.

REKLAMA

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradės spalio 1 d., išvykos rungtynėmis prieš Pirėjo „Olympiacos“.

„TV3 Sport“ kanalas ir didžiausia vaizdo transliacijų internetu platforma Baltijos šalyse Go3 kasmet tiesiogiai parodys daugiau nei 240 reguliaraus sezono rungtynių, visas atkrintamųjų kovas bei finalo ketverto mūšius. Ištikimiausiems sirgaliams bus sudarytos geriausios galimybės pamatyti ne tik visas Kauno „Žalgirio“ kovas Eurolygoje, bet ir kitose komandose žaidžiančių geriausių lietuvių žaidėjų bei trenerių pasirodymus – Edgaro Ulanovo, Artūro Gudaičio, Roko Giedraičio, Tado Sedekerskio, Šarūno Jasikevičiaus, Rimo Kurtinaičio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų