REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį TV3 televizijos žiūrovai galės stebėti projektą „X faktorius. Žvaigždės“. Trečioje laidoje garsių Lietuvos merginų ir moterų laukia džiaugsmo, ašarų ir netikėtumų kupinas „Kėdžių iššūkis“.

Šį sekmadienį TV3 televizijos žiūrovai galės stebėti projektą „X faktorius. Žvaigždės“. Trečioje laidoje garsių Lietuvos merginų ir moterų laukia džiaugsmo, ašarų ir netikėtumų kupinas „Kėdžių iššūkis“.

REKLAMA

Visos jos jau spėjo susipažinti „X faktoriaus“ teisėjų vakarėlio metu, vykusio prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Esperanza Resort & SPA“. Šventinio vakaro akimirkas žiūrovai išvydo pirmosios laidos metu.

„X faktorius. Žvaigždės“ dalyvė – viena iš TV3 žinių vedėjų Donata Račaitė. Žurnalistė sakė priėmusi pasiūlymą, nes nori išmėginti savo jėgas, įveikti scenos baimę ir dainuoti.

„Su muzika aš esu susijusi labai menkai, arba tiksliau tariant, – profesionaliai – niekaip. Kažkada mokiausi groti gitara kartais padainuoju, bet tik taip, kaip moku. Čia ir yra didžiausias iššūkis – padainuoti jau ne tik sau, bet visiems. Žinau, kad nesu dainininkė, tapti ja tikslo gyvenime ir neturiu, tiesiog noriu „pasimatuoti“ sceną ir įveikti savo baimę“, – sako D. Račaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Jaudulys kišo koją

Tiesa, mergina prisipažino, kad prieš pirmąjį pasirodymą jaudulys neleido susikaupti: „Myliu muziką, klausau jos ir padainuoju viena pati sau. Supratau, kad čia bus viskas kitaip, šį kartą nedainuosiu viena, stovėsiu prieš publiką, komisijos narius. Kiekvieną dieną vaikščiojau į vokalo mokymo repeticijas. Mokytojas mane ramindavo ir negailėjo gražių žodžių.

REKLAMA

Pasirodyme nepadariau visko taip, kaip tikėjausi. Susijaudinimas matėsi veide, drebėjo rankos, tačiau manyje įvyko kažkoks lūžis, keista, kad vieną kartą pastovėjau scenoje ir daugiau nebebijojau. Jau žinojau, ko tikėtis, kokie bus žmonės, pradėjau jausti ir suprasti, kad nėra ko bijoti.“

Donata per kėdžių iššūkį pradėjo savimi pasitikėti: „Pajaučiau drąsą ir net malonumą dainuoti. Mėgavausi akimirka, džiaugiausi, kad galiu dainuoti tokią gražią dainą.“

Daugelis pažįstamų, artimų žmonių nežinojo, kad žinių vedėja dalyvaus projekte: „Gavau palaikymo žinučių, žmonės rašė, kad nustebinau, prisiminė, kaip dainuodavau mokykloje. Gavau daug dėmesio ir iš nepažįstamų žmonių, tai labai nustebino ir buvo malonu jas skaityti.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak merginos, ji yra tokia pati tiek gyvenime, tiek prieš kameras: „Gyvenime esu santūri, stabili, moku suvaldyti emocijas, nieko nedarau, kas man nepatiktų, bet žiūrovui patiktų, nevaidmainiauju. Nemoku nuslėpti emocijų veide, jei man liūdna ar pikta, tai puikiai matosi. Galėčiau vaidinti, bet nematau prasmės, noriu būti tikra.“

Žiniasklaida Donata susižavėjo dar vaikystėje: „Viskas mano gyvenime ėjo nuosekliai, žiniasklaida domiuosi jau labai seniai. Nuo septyniolikos Kaune dirbau radijo stotyse, vėliau tapau TV3 žinių reportere. Rengdavau reportažus Kauno apskrityje iki kol vadovas pakvietė mane pabandyti padaryti reportažą studijoje. Pamenu, tada paklausė ar galiu pakeisti miestą ir gyvenamąją vietą. Kauną labai myliu, bet supratau, kad reikia judėti į priekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man labai patinka mano darbas, tomis savaitėmis, kai vedu žinias, aš pailsiu, nes, kai nevedu žinių, rengiu reportažus, mane supa įtampa, nuolatos skubu. Darbas tikrai ne nuobodus, visko tenka patirti.“

„Esu baigusi lietuvių filologijos studijas, todėl puikiai žinau, kas yra kirčiavimas, kalbos kultūra. Labai norėjau studijuoti būtent šį mokslą ir manau, kad įgautos žinios padeda mano darbe. Visą laiką žinojau, kad noriu būti žurnaliste, vaikystėje lankiau žiniasklaidos būrelį, supratau, kad tai man labai patinka ir niekur kitur savęs neįsivaizdavau“, – prisipažino mergina.

Atskleidė vaikystės pomėgį

Donata dalyvavo ir „Gero vakaro šou“ laidoje, kurioje pasakojo, kad žurnalistės profesija jau yra įaugusi jai į kraują, ji net laisvalaikiu viską stebi budria akimi, nagrinėja ir renka informaciją reportažams. Taigi, laidos vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Justinas Jankevičius klausė Donatos, kaip ji pradėjo savo karjerą televizijoje.

REKLAMA

Mergina pasakojo, kad nuo pat vaikystės su lėlėmis ir žaislais žaisdavo ne namus, o žurnalistę ir imdavo iš jų interviu.

„Aš imdavau interviu su distanciniu pulteliu iš žaislų ir nematomų, įsivaizduojamų žmonių“, – sakė TV3 žinių vedėja ir atskleidė, kad kitas jos pomėgis vaikystėje buvo dainavimas.

„Tai su tuo pačiu distanciniu pulteliu, pakalbini nematomus žmones, o paskui su juo kaip su mikrofonu dainuoji, vėl pakalbini, vėl padainuoji“, – smagiais prisiminimais dalinosi D. Račaitė.

Donatos manymu, žinių vedėjas turi turėti nepriekaištinga reputaciją, kad galėtų vesti tokią laidą.

Pokalbio metu išaiškėjo, kad ji jau turi sceninės patirties – vaikystėje dalyvaudavo Skaitovų konkursuose ir iki šiol mėgsta skaityti poeziją. Tačiau dainuoti ant scenos neteko. Tai visiškai kitokia patirtis. Tikra avantiūra, kuriai pasiryžo rimtoji Žinių vedėja.

REKLAMA

„Kurio iš teisėjų labiausiai bijojai ir kodėl?“, – klausė jos Justinas Jankevičius.

„Jazzu. Prisiklausiau gandų, kad visi labiausiai jos bijo, ir, kad aštriausiai pasisakinti, ir kad autoritetas man – viskas susidėjo, todėl jos labiausiai ir bijojau“, – atviravo Donata.

Visą pokalbį su Donata Račaite pamatykite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Kaip Donatai sekėsi laidoje „Gero vakaro šou“ perskaityti Stasiulio parengtas žinias, pamatykite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų