REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus naujiems mokslo metams Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena apie skiepus mokyklinio amžiaus vaikams.

Prasidėjus naujiems mokslo metams Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena apie skiepus mokyklinio amžiaus vaikams.

REKLAMA

Pagal vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių 6–7 metų vaikai nemokamai skiepijami nuo kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito, raudonukės, epideminio parotito ir tymų;

11 metų mergaitės skiepijamos nuo žmogaus papilomos viruso sukeltos infekcijos; 15–16 m. paaugliams rekomenduojama atnaujinti skiepus nuo difterijos, stabligės ir kokliušo.

Praleidus skiepą, reikia kreipkitės į savo šeimos gydytoją. Jūsų vaikui gali būti sudarytas individualus skiepijimų planas. Kaip ir kasmet, artėjant šaltajam sezonui tikėtinas peršalimo ligų ir gripo sergamumo padidėjimas, todėl rekomenduojama vaikus, ypač sergančius lėtinėmis ligomis, paskiepyti nuo gripo.

Viena iš dažnesnių gripo komplikacijų yra pneumokokinės infekcijos sukelti ausų, sinusų, gerklės, plaučių ar net smegenų ir širdies uždegimai, todėl rekomenduojama pasiskiepyti nuo pneumokokinės infekcijos. Rizikos grupių vaikams pneumokokinės infekcijos skiepai kompensuojami valstybės. Ar Jūsų vaikas priklauso pneumokokinės infekcijos rizikos grupei galima rasti šioje nuorodoje.

REKLAMA
REKLAMA

Darželinukus ir mokinukus taip pat rekomenduojama paskiepyti nuo vėjaraupių. Ši vakcina nėra kompensuojama pagal vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių, todėl tėvai ar globėjai už skiepus turi mokėti savo lėšomis.

REKLAMA

Dėl visų skiepų vaikams reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Pasak Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktoriaus, profesoriaus S. Čaplinsko, vaikų kolektyvuose didesnė rizika užsikrėsti oro lašeliniu keliu plintančiomis infekcijomis. Taip pat dėl nepakankamai susiformavusių higienos įgūdžių vaikai dažniau nei suaugę užsikrečia infekcinėmis ligomis per nešvarias rankas ir daiktus.

Daugiau informacijos apie skiepus galima rasti ULAC nuorodoje čia  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų