REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
„TV pagalbos“ gelbėtoja ant rankų sūpuoja naujagimį (nuotr. asm. archyvo)

„TV pagalbos“ gelbėtoja Deimantė Šmitė pastarosiomis savaitėmis išgyvena bene laimingiausią gyvenimo etapą – moteris jau penkias savaites ant rankų sūpuoja savo antrąjį sūnų Adrijų.

8

„TV pagalbos“ gelbėtoja Deimantė Šmitė pastarosiomis savaitėmis išgyvena bene laimingiausią gyvenimo etapą – moteris jau penkias savaites ant rankų sūpuoja savo antrąjį sūnų Adrijų.

REKLAMA

Šį kartą moteris kaip niekada atvira – antrojo sūnaus jai pavyko susilaukti po patirto persileidimo, kuris, anot jos, tik dar labiau leido suvokti, kiek daug garsioji gelbėtoja turi šiame gyvenime.

Sūnų pavadino Adrijaus vardu

Naujienų portalui tv3.lt „TV pagalbos“ gelbėtoja Deimantė Šmitė pasakoja, kad antrasis jos sūnus Adrijus į šį pasaulį ateiti neskubėjo. Mažylis gimė vėluodamas aštuonias dienas po nustatyto termino ir į pasaulį pasibeldė rugpjūčio 11-ąją.

D. Šmitė atvirauja, kad jai teko praleisti savaitę laiko ligoninėje, jos gimdymas buvo skatinamas. Vis dėlto gelbėtoja sako, kad sunkiausia buvo emociškai, mat koronaviruso apsuptyje moters negalėjo aplankyti artimieji.

„Koronavirusas daugiau davė moralinės įtakos, nes šilčiausias vasaros dienas teko praleisti ligoninėje vienai, negalėjo ateiti jokie lankytojai. Taigi, daugiau buvo sunku psichologiškai, kai negali nieko pasikviesti ar pamatyti šeimos, jautiesi tarsi atskirta nuo visų“, – atvirauja moteris.

Gimdyme dalyvavo ir vyras

Pats gimdymas D. Šmitei praėjo ganėtinai greitai ir lengvai, nepaisant patirtų skatinimų. Moteris džiaugiasi, kad ji iš anksto sąmoningai rinkosi tokią medicinos įstaigą, kuri atitiktų jos šeimos lūkesčius. O ligoninės personalas moters tikrai nenuvylė:

„Ligoninėje buvo laikomasi visų būtiniausių reikalavimų, o personalas čia – itin žmogiškas. Nors kai kuriose ligoninėse dėl koronaviruso gimdyme negali dalyvauti vyrai, čia gimdyme vyrui dalyvauti buvo leidžiama. Neįsivaizduoju, kaip man būtų buvę sunku be jo.

Žinoma, yra taisyklės, kad vyrui išėjus iš ligoninės po gimdymo, jis grįžti nebegalėjo. Taip pat turėjome atlikti ir koronaviruso testus, laikytis higienos taisyklių, bendrose patalpose dėvėti kaukes. Viskas praėjo ganėtinai sklandžiai ir ramiai.“

Namuose laukė vyresnėlis sūnus

Po savaitės laiko sugrįžus į savo namus Kaune, čia gelbėtojos su naujagimiu laukė ne tik jos vyras, bet ir vyresnėlis sūnus Martinas. Pasiteiravus, ar nebuvo sunku pirmąsias dienas apsiprasti su mintimi, kad namuose nuo šiol krykštauja jau du vaikai, gelbėtoja šypteli, kad iššūkių vis dėlto būta.

„Manęs namuose nebuvo savaitę laiko, todėl truputį ir pati jaučiau prieš savo vyresnėlį sąžinės priekaištą, kad mama dingo, o grįžo jau su broliu. Tačiau su vyru mes apie tai daug kalbėjomės, domėjomės ir aptarėme, kaip elgsimės.

Mūsų pagrindinė užduotis buvo parodyti vyresnėliui, kad naujas šeimos narys neužėmė jo vietos. Vyresnėliui gal net stengiamės rodyti ir daugiau dėmesio nei įprasta, parodyti, kad šeimoje yra naujas narys, bet dėmesio ir meilės klausimu niekas nepasikeitė“, – šeimos gyvenimo rutina dalijasi moteris.

Iššūkius įveikė greitai ir lengvai

D. Šmitė tikina, kad iš pradžių tikrai buvo sunkių psichologinių momentų. Štai, kad ir, pavyzdžiui, mažylio maitinimas. Vyresnėliui iš pradžių sunkiai sekėsi suvokti, kodėl mama mažylį taip glaudžia prie krūtinės.

„Dažniausiai vyresnėlis žindymo metu puldavo į ašaras ir sakydavo, kad padėk jį. Tačiau praėjo kiek laiko ir jis apsiprato, prižiūri brolį ir mane. Kartu su vyru pastebime, kad su iššūkiais susitvarkėme ganėtinai greitai ir lengvai.

Dažnai sūnaus paklausiu, ar jis laimingas, ar jam viskas gerai. O jis tik džiaugiasi, myli mūsų šeimos leliuką, mamą ir viskas yra gerai“, – džiaugsmo neslepia gelbėtoja.

Šiuo metu nuo Adrijaus gimimo praėjo jau kiek daugiau nei penkios savaitės, o dabar moteris ir ramia sąžine gali patvirtinti, kad šeimoje konkurencijos ir įtampos visiškai nebėra.

Su vyru veikia kaip komanda

Taip pat D. Šmitė džiaugiasi ir savo ryšiu su vyru. Moteris atvirauja, kad jiedu iš tiesų galėtų dalyvauti ir kokioje nors „Formulė 1“ komandoje, mat pora tikrai puikiai papildo vienas kitą.

„Kartu su vyru esame labai susidirbę, jaučiame vienas kitą ir mums tikrai nereikia sakyti, kad tu dabar paimk, išmesk, nunešk. Jis yra mano vaikų tėtis, jis nėra mano pagalbininkas.

Jeigu būna dienų, kai namuose, pavyzdžiui, susikaupia mažylio drabužių, man nereikia vyrui sakyti, kad surink ir sudėk į skalbimo mašiną. Jis pats puikiai tai mato, jaučia ir padaro.

Mes taip jaučiame vienas kitą, kad pilnai esame lygiaverčiai partneriai. Dažnai moterys sako, kad man vyras nepadeda. O aš negaliu sakyti, kad mano vyras man padeda. Mes esame du žmonės, kurie dalijasi buitimi, tėvyste kartu. Dėl to aš nejaučiu jokio streso.“

Dienas leidžia vaikščiodama

„TV pagalbos“ gelbėtoja visuomet žavėdavo dailiomis kūno linijomis, o štai pasiteiravus, kaip sekasi sugrįžti prie jų po antrojo gimdymo, moteris sutinka, kad antrą kartą sugrįžti į senąsias savo kūno linijų vėžes yra kur kas sunkiau.

Visai neseniai moteris prisijungė prie vienos tinklaraštininkės mamos iššūkio. Jo esmė – per trisdešimt dienų nueiti pėsčiomis šimtą kilometrų. D. Šmitė džiaugiasi, kad kol kas, kai mažylis miega, jai to puikiai pavyksta siekti.

„Dabar yra dvylikta diena ir esu nužingsniavusi 58 kilometrus, todėl manau, kad šimtą kilometrų tikrai įveiksiu“, – šypteli ji.

Patyrė persileidimą

D. Šmitė su savo sekėjais nuolatos dalijasi skanių patiekalų receptais, įvairiausiais patarimais bei atradimais. O štai visai neseniai moteris užsiminė ir apie labai asmenišką itin skaudžią savo patirtį. Gelbėtoja prisipažino, kad pastojus antrą kartą, ji patyrė persileidimą.

Tačiau dabar, susilaukusi antrojo savo sūnaus, D. Šmitė yra laiminga kaip niekada anksčiau ir drąsiai patikina, kad tokie siųsti išbandymai padeda tik dar labiau suvokti, kaip reikia branginti tai, ką turime šalia savęs.

„Supratau, kad gyvenime ne visada yra taip, kaip tu planuoji. Mes dažnai galvojame, kad viskas bus pagal mus – karjera, pirmas vaikas, tada antras, bet supranti, kad gyvenime nėra taip.

Tai, kad tau pavyksta susilaukti vaikų, sukurti šeimą, esi sveika ir mylima – tai Dievo dovana. Įvardinkime kuo norime, Dievas, likimas, kas kuo tiki.

Pirmąjį kartą pastojau labai lengvai, todėl atrodė, kad viskas gaunasi kaip nori. O kai laukiausi antrą kartą ir persileidau, supratau, kad nėra viskas taip paprasta. Svarbiausia ne karjera ar materialūs dalykai, o šeima. Žiūriu į du savo vaikus, vyrą, sūpuojantį mažylį, ir suprantu, kad man gyvenime tikrai labai pasisekė“, – nuoširdžiai kalba D. Šmitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų