REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Argentinietis Lionelis Messi ir portugalas Cristiano Ronaldo išlieka geriausiai apmokamų futbolininkų sąrašo viršūnėje.

Argentinietis Lionelis Messi ir portugalas Cristiano Ronaldo išlieka geriausiai apmokamų futbolininkų sąrašo viršūnėje.

REKLAMA

„Forbes“ paskelbė pastarųjų 12 mėnesių geriausiai apmokamų futbolininkų sąrašą, kurio pirmoje vietoje trečius metus iš eilės išliko L.Messi, uždirbęs 126 mln. JAV dolerių (92 mln. alga, 34 mln. reklama).

Populiariausias pasaulyje atletas, socialiniuose tinkluose turintis 457 mln. sekėjų, C.Ronaldo uždirbo 117 mln. JAV dolerių (70 mln. alga, 47 mln. reklama), tuo tarpu trečioje vietoje liko iki šiol brangiausio perėjimo istorijoje kaltininkas brazilas Neymaras, uždirbęs 96 mln. JAV dolerių (78 mln. alga, 18 mln. reklama).

Į šio sąrašo viršų pakilo 19-metis Kylianas Mbappe, kuris su 42 mln. JAV dolerių uždarbiu (28 mln. alga, 14 mln. reklama) yra ketvirtoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad 10 brangiausių pastarųjų metų žaidėjų uždirbs 570 mln. JAV dolerių, įskaitant ir pajamas iš reklamos.

Nepaisant koronaviruso pandemijos, bendras sąrašo metinis uždarbis, lyginant su 2019/20 m. sezonu, išaugo 11 proc.

REKLAMA

Lyginant su praėjusių metų dešimtuku, į jį pateko 5 nauji žaidėjai: Mohamedas Salah, Paulas Pogba, Garethas Bale'as, Robertas Lewandowski ir Davidas De Gea Tuo tarpu iš jo iškrito Paulas Pogba, Andresas Iniesta, Alexis Sanchezas, Mesutas Ozilas ir Oscaras, o dabar devintoje vietoje esantis Robertas Lewandowski ir dešimtas Davidas De Gea praėjusiais metais nepateko net į dvidešimtuką.

„Forbes“ atskleidžia, kad sudarydami savo sąrašą, kalbėjosi su JAV ir Europos klubais, žaidėjų agentais, rėmėjais ir futbolo ekspertais. Skelbiamas uždarbis yra prieš mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų