REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Seimo rinkimų liko mažiau nei mėnuo, tačiau politiniame gyvenime – visiška ramybė. 

Iki Seimo rinkimų liko mažiau nei mėnuo, tačiau politiniame gyvenime – visiška ramybė. 

REKLAMA

Ar partijos tokios tikros dėl savo lyderystės, kalbėjome su politikos apžvalgininku Tadu Ignatavičiumi.

Laba diena. Tai iki rinkimų liko mažiau nei mėnuo, tačiau tylu, ramu. Kaip manote, kokios čia priežastys?

Priežastys, ko gero, tos, kad spalio 11-ą vyksiantys rinkimai žmonėms, panašu, kad rūpi mažiau nei spalio 16-ą dieną, kai visas Vilnius ir turbūt jūs taip pat girdėjot, greičiausiai, vėl bus įvestas karantinas ir, ko gero, dažniausiai sukasi žmonių ir mintys, ir kalbos būtent apie tai, kaip reikės gyvent, kai, pasibaigus tai pirmajai rinkimų bangai, spalio 11-ą, gali grįžti pavasarį mums regėti įvairūs suvaržymai, apribojimai.

Bet kol kas tai yra neoficialios kalbos. Dar visiškai neaišku, kaip ten bus. 

Taip, tai visiškai neoficialios kalbos, bet kaip juokaudavo vienas prezidentas – visas Vilnius kalba ir Lietuva, ko gero, taip pat, nes žmonės mato epidemiologinę situaciją, kuri kiekvieną dieną vis prastėja. <...> Kai prasidės sezoninis gripas, ko gero, atsiras daugiau tų suvaržymų, kurių kol kas valdantieji taip, panašu, bijo imtis ryžtingesnių veiksmų, matom tokį, na, trypčiojimą, žvalgymąsi, nes laukia rinkimų. 

REKLAMA
REKLAMA

Pamatė, kad žmonės į bet kokius suvaržymus, kad ir menkiausius, kad ir kaukes, kurios nesukelia didesnių problemų, reaguoja ypač kritiškai, skeptiškai, visi yra pavargę, dar vis prisimena tą blogą jausmą, koks buvo pavasarį karantino metu. Ir, manau, kad dėl to neskubama daryti ryžtingesnių sprendimų, kurie, jeigu blogėtų epidemiologinė situacija, ko gero, būtų neišvengiami. 

REKLAMA

Vienaip ar kitaip pačios partijos sėdi tyliai suglaudusios ausis. Ar mes galime manyti, kad partijos yra tokios tikros, kad juos išrinks, ar tiesiog bijo nubaidyti tuos rinkėjus, kurie jau galbūt yra realūs?

Niekas čia tikras, ko gero, nėra. Ir šįkart taip labai panašu, kad rinkimai tuo ir išsiskirs, žmonės padarys sprendimą pačią paskutinę akimirką, nors Lietuvoje pakankamai įprasta, kad žmonės, eidami prie balsadėžių, apsispręsdavo, už kurią partiją balsuos.

Tai šįkart, ko gero, toks emocinis balsavimas ypač bus ryškus, ir gali būti taip, kad žmogus apsispręs atėjęs balsavimo vietoj, žiūrėdamas vėlgi į tą pačią epidemiologinę sitauciją, kuri yra vienas iš ryškesnių šios rinkimų kampanijos faktorių.

Visą pokalbį su politikos apžvalgininku Tadu Ignatavičiumi kviečiame žiūrėti vaizdo siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų