REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristatydamas naujausią informaciją dėl koronaviruso plitimo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga įspėjo ir dėl kelionių. Padidinus paveiktų šalių kartelę jis ragino neskubėti planuoti tolimų kelionių ir stebėti sergamumo rodiklius.  

Pristatydamas naujausią informaciją dėl koronaviruso plitimo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga įspėjo ir dėl kelionių. Padidinus paveiktų šalių kartelę jis ragino neskubėti planuoti tolimų kelionių ir stebėti sergamumo rodiklius.  

REKLAMA

Jo teigimu, nors situacija labiau palanki keliaujantiems, ministras siūlė neprarasti budrumo, įvertinti tų šalių sergamumo rodiklį. Kitu atveju, pasak jo, gali nutikti taip, kad dar išvykstant  nereikės izoliuotis, o grįžus situacija gali būti visiškai kitokia.

„Šalys labai greitai gali tą ribinį sergamumo rodiklį perlipti. (...) Tai priklauso nuo daugybės veiksnių ir priežasčių. Kai rodiklis yra arti 20-ies atvejų 100 tūkst. gyventojų, tikrai reikėtų suklusti ir jei nėra reikalo, tokias keliones bent jau kuriam laikui atidėti“, –  kalbėjo jis.

Kada kelias į Lenkiją užsivertų?

Paklaustas, kiek rimtai, pavyzdžiui, reikia vertinti situaciją, jei Lenkijoje sergamumas siekia 19,2, A. Veryga sakė, kad „įstrigti“ šioje šalyje net ir pasikeitus jos statusui būtų sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkija yra labai netoli ir, tikėtina, kad didžioji dalis žmonių, jei ten nuvyks, tai nuvyks automobiliu ar tokiu transportu, kuriuo galima per parą sugrįžti. Čia daugiau kalbama apie keliones, kur susiplanuojamos ilgesnės kelionės, skrydžiai, ypač jei tai susiję su darbo reikalais“, – kalbėjo jis.

REKLAMA

Latvių sprendimas – penktadienį 

Naujausiais duomenimis, šiuo metu Lietuva perkopia 16 atvejų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų. 

Kas bus, jei Latvija nesutiks taikyti 25 atvejų rodiklį, ar nuvykusiems į Latviją lietuviams gali tekti izoliuotis?

Atsakydamas į šį klausimą A. Veryga ramino, kad dar turime sulaukti penktadienio, nes tik tada vertinama.

„O per savaitę dar visko gali nutikti, gali tas rodiklis ir didesnis būti. Nepamirškime, kad bent pagal ankstesnį susitarimą, jei Latvija nuspręstų jo laikytis, tai gali būti 10 proc. svyravimas, tai reikėtų pasiskaičiuoti, kiek tas 10 proc. būtų virš 16. Tokiu atveju dabartinis 16,5 dar patektų  į tą ribą, kada tą lankstumą būtų galima taikyti. Bet kaip elgsis latviai, galime tik paspėlioti“, – kalbėjo ministras. 

REKLAMA
REKLAMA

Naujų atvejų šuolis

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) naujausiais duomenis, per pastarąją parą buvo ištirti 1382 mėginiai, iš kurių 51 teigiamas. Tai reiškia, kad šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 3386 ribą. 

Beveik pusė iš naujų atvejų užfiksuoti Vilniaus apskrityje – 24. Kauno apskrityje patvirtinti 9, 7 – Šiaulių, 5 – Panevėžio, 3 – Telšių, 2 – Klaipėdos, 1 – Tauragės, 1 – Alytaus apskrityse.

Nustatyti trys įvežtinai atvejai. Du atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje asmenims, grįžusiems iš Ispanijos ir Latvijos. Dar vienas įvežtinis atvejis užfiksuotas Kaune asmeniui, grįžusiam iš Suomijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keturių asmenų Vilniuje ir po vieną Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose užsikrėtimo aplinkybės kol kas yra neaiškios. Asmenys tyrėsi pajutę simptomus arba profilaktiškai. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Šešiolika asmenų užsikrėtė bendravę su anksčiau užsikrėtusiais. Devyni asmenys užsikrėtė Vilniaus apskrityje. Panevėžio apskrityje tokių užsikrėtusiųjų nustatyta penki. Tai pat po vieną atvejį Kauno ir Tauragės apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų