REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vilniečių poros išvaizdos pokyčiai atima žadą  (nuotr. asm. archyvo)

Taip, jūs tikrai neapsirikote – nuotraukose matoma pora yra tas pats vyras ir moteris. Tik šiandien dienai aplinkiniams atpažinti šią vilniečių porą gali būti šiek tiek sunkesnė užduotis. Mat 37-erių Dmitrij Šeibakovič ir jo žmona 38-erių Jelena Salatinskaja-Šeibakovič prieš kurį laiką atsikratė įspūdingo kiekio kilogramų.

9

Taip, jūs tikrai neapsirikote – nuotraukose matoma pora yra tas pats vyras ir moteris. Tik šiandien dienai aplinkiniams atpažinti šią vilniečių porą gali būti šiek tiek sunkesnė užduotis. Mat 37-erių Dmitrij Šeibakovič ir jo žmona 38-erių Jelena Salatinskaja-Šeibakovič prieš kurį laiką atsikratė įspūdingo kiekio kilogramų.

REKLAMA

Vilniečių pora dėmesio susilaukė prieš kurį laiką savo kūno linijų pokyčiais nutarę pasidalinti vienoje populiarioje „Facebook“ lieknėjančius žmones vienijančioje grupėje.

Naujienų portalui tv3.lt Jelena sutiko papasakoti savo svorio mažinimo kelią ir pasidalinti naudingais patarimais su kitais skaitytojais. Mat moteris yra įsitikinusi – svarbiausia turėti didžiulį norą.

Su svoriu kovojo ilgą laiką

Jelena tv3.lt savo istoriją pradeda itin atvirai nuo pirmų sekundžių – moteris pasakoja, kad ji su svoriu kovojo jau labai ilgą laiką, kilogramų vis atsikratydavo, vėliau juos ir vėl priaugdavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar supratau, kad viską dariau neteisingai ir gal dėl to nebuvo tokios didelės motyvacijos. Viską pradėjome praeitų metų liepą, aš nusprendžiau sutvarkyti labai baisų pilvą, kurį itin sugadino nėštumai. Buvo nukarusi oda, labai stipriai prasiskyrę pilvo raumenys. Kaip paaiškėjo vėliau, kenčiau dar ir išvaržą“, – pasakoja pašnekovė.

REKLAMA

Planavo operaciją

Nuėjusi konsultacijai pas plastikos chirurgą, Jelena gavo patarimą prieš operaciją šiek tiek užsiimti sportu. Tačiau gydytojas patikino, kad geriausia būtų tai pabandyti bent porą mėnesių.

„Rekomendavo sustiprinti raumenis, kad susiuvus, būtų mažiau diskomforto. Kalbant apie svorį, tai buvo galima operuoti ir su esamu svoriu, bet po tokios operacijos jau nepatartina stipriai numesti ar priaugti kilogramų. Reikėjo apsispręsti, ar mane tenkina toks svoris. Nusprendžiau, kad tikrai ne“, – šypteli moteris.

Moteris tuo metu svėrė 77 kilogramus. Ji tvirtai apsisprendė atsikratyti bent dešimties kilogramų. Ilgai nieko nelaukus, kitą dieną Jelena išsirinko sporto salę, kuri būtų patogioje vietoje arčiau namų:

REKLAMA
REKLAMA

„Iki tol tikrai buvau prieš sportą, net nežinau, kodėl galvodavau, kad tai tikrai ne man. Vis tiek nusprendžiau pabandyti, vyras iš karto sutiko sportuoti kartu. Pažadėjo palaikyti mane, dviese juk lengviau.“

Padėjo asmeninis treneris 

Tiesa, šį kartą Jelena pasirinko pasielgti šiek tiek kitaip ir treniruotis nusprendė ne viena su vyru, o į pagalbą pasisamdyti ir asmeninį trenerį.

„Nusprendėme, kad reikia dirbti su treneriu, nes patys tikrai nesusitvarkysime. Taip susipažinom su savo treneriu, tikrai nuostabus treneris ir kaip žmogus padėjo viskuo: mityboje, treniruotėse, tiesiog tapo mūsų gyvenimo dalimi“, – šypteli moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių koreguoti mitybą moteris bandė pati. Nors ir sekėsi ganėtinai neblogai, po poros mėnesių porai buvo sudarytas mitybos planas, kad rezultatai būtų dar geresni.

Bendrame rezultate – minus 51 kilogramas

Per penkis mėnesius Jelena atsikratė 26 kilogramų, o jos vyras – 25.

„Pilnai atsisakėme baltų miltų ir visko, kas susiję su jais. Nevalgėme kiaulienos, iki minimumo buvo sumažintas cukrus. Valgėme mažiau kepto maisto, daug daržovių, baltos mėsos, varškės, kiaušinių.

Valgymo principas buvo ganėtinai paprastas: iki pietų valgoma viskas (angliavandeniai, riebalai, baltymai), vakare pagrinde baltymai. Tai nėra kažkokia dieta, tiesiog sveikesnis valgymas ir pripratus tikrai nėra taip sunku“, – sako moteris.

REKLAMA

Jelena priduria, kad jos vyras per dieną valgydavo penkis kartus, iš jų trys kartai sudarydavo pagrindinius valgius, o du – skirti užkandžiams. Jelena per dieną valgydavo tris kartus, mat moteris tuomet nevalgydavo pusryčių.

Gyvenimas pasikeitė

Vieną savaitės dieną vilniečių pora leisdavo sau atsipalaiduoti ir valgydavo tai, ko labiausiai norėjosi. Jelena juokiasi, kad būtent šeštadienis dažniausiai tapdavo nuodėminguoju „Cheat day“.

„Kartais užsinorėjus kažko skanaus, labai laukdavome tos dienos. Taip valgome iki šiol, tik aišku dabar leidžiame sau daugiau, dažniau pasilepiname. Tačiau valgymo principas liko toks pats, tik aš pradėjau pusryčiauti, padidinau porcijas“, – sako Jelena.

REKLAMA

Du vaikus auginanti Jelena sako, kad gyvenimas šiuo metu itin pasikeitė, o ir laisvalaikis šeimoje leidžiamas kur kas aktyviau.

„Dabar stengiamės kuo daugiau praleisti laiko gamtoje, pasivaikščioti. Jau pamiršom tokį dalyką, kai praleidi laisvą dieną sėdint ant sofos prie televizoriaus. Tris kartus per savaitę lankomės sporto salėje, vyresnysis sūnus taip pat pradėjo sportuoti“, – džiaugiasi moteris.

Svarbiausia užsibrėžti tikslą

Pasiteiravus, kokie patarimai būtų visiems portalo skaitytojams, kurie iš tiesų norėtų atsikratyti nereikalingų kilogramų, Jelena sako, kad svarbiausia yra nusistatyti tikslą ir užtikrintai judėti jo link.

„Užsibrėžiau sau tikslą – turėti gražų pilvą – ir ką, aš jį turiu. Dar turiu kur kas geresnę savijautą, pasitikėjimą savimi. Tačiau nereikia užsibrėžti numesti labai daug iš karto. Kaip aš juokauju, jeigu man būtų pasakę kažkas prieš pusantrų metų, kad aš tiek numesiu, tikrai nepatikėčiau. Svarbiausia, neklausyti piktų komentarų“, – įsitikinusi Jelena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų