REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Razmuvienė: COVID-19 židiniai persimetė į įmones

aktyvių židinių – virš 30

Pristatydama naujausią epidemiologinę informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė konstatavo, kad šiuo metu šalyje yra virš 30 aktyvių židinių, taip pat toks pats skaičius ugdymo įstaigų jau yra paliestos COVID-19 infekcijos. 

Pristatydama naujausią epidemiologinę informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė konstatavo, kad šiuo metu šalyje yra virš 30 aktyvių židinių, taip pat toks pats skaičius ugdymo įstaigų jau yra paliestos COVID-19 infekcijos. 

REKLAMA

Kaip informavo specialistė, ugdymo įstaigose šiuo metu registruota 30 ugdymo įstaigų, visose jose fiksuoti 43 asmenų susirgimai, iš jų – 34 vaikai, du – ikimokyklinio amžiaus, 6 procese ugdymo dalyvauja, 3 darbuotojai su vaikų ugdymo procesu neturi. 

„Dabar iš viso yra 561 asmenys izoliuoti. Taip pat vienoje Vilniaus Gabijos progimnazijos klasėje fiksuotas pirmas plitimo ugdymo įstaigoje atvejis, čia užsikrėtė jau 8 asmenys, izoliuota 100 mokinių ir apie 20 mokytojų“, – sakė specialistė. 

Ji pabrėžė, kad kalbant apie naujus susirgimus lyderiu išlieka Vilniaus apskritis.

„Iš jų naujų 51 atvejų 45 jautė simptomus, 6 asmenims simptomai nebuvo būdingi. (...) Šiandien židinių jau yra virš 30 ir jie yra siejami su įmonėmis, organizacijomis“, – sakė D. Razmuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Lengvina tvarką

Viena ministro pateiktų naujienų – dėl privalomos izoliacijos. Anot jo, jei asmuo turėjo sąlytį su sergančiuoju, apie tai, kad taikoma privaloma izoliacija, žmogų galės informuoti telefonu, nebus privaloma pasirašyti sutikimą.

REKLAMA

„Yra viena sąlyga, tik tuo metu, jei telefoninis pokalbis bus įrašomas. Taip pat pakoreguoto s sąlygos, kada bus galima palikti izoliacijos vietą. Tiems, kuriems reikia atlikti tyrimus mobiliajame punkte, nebereikės pateikti prašymo, taip pat dėl tokio leidimo nereikės kreiptis tiems, kurie gyvena ir dirba užsienyje, ir kurie norės išvykti nepraėjus 14 d. laikotarpiui, jiems tereikės informuoti NVSC specialistus“, – sakė jis.

Įspėjo dėl kelionų

A. Veryga priminė, kad pasikeitė rodiklis, kuriam esant reikia izoliuotis atvykus iš užsienio šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, nors situacija labiau palanki keliaujantiems, ministras siūlė neprarasti budrumo, įvertinti tų šalių sergamumo rodiklį.

„Vėliau gali būti taip, kad išvykus dar nereikės izoliuotis, o grįžus situacija gali būti visiškai kitokia“, – įspėjo jis.

Naujų atvejų šuolis

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) naujausiais duomenis, per pastarąją parą buvo ištirti 1382 mėginiai, iš kurių 51 teigiamas. Tai reiškia, kad šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 3386 ribą. 

Beveik pusė iš naujų atvejų užfiksuoti Vilniaus apskrityje – 24. Kauno apskrityje patvirtinti 9, 7 – Šiaulių, 5 – Panevėžio, 3 – Telšių, 2 – Klaipėdos, 1 – Tauragės, 1 – Alytaus apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvežtiniai iš Ispanijos, Latvijos ir Suomijos

Nustatyti trys įvežtinai atvejai. Du atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje asmenims, grįžusiems iš Ispanijos ir Latvijos. Dar vienas įvežtinis atvejis užfiksuotas Kaune asmeniui, grįžusiam iš Suomijos.

Septynių asmenų užsikrėtimo aplinkybės neaiškios

Keturių asmenų Vilniuje ir po vieną Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose užsikrėtimo aplinkybės kol kas yra neaiškios. Asmenys tyrėsi pajutę simptomus arba profilaktiškai. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Šešiolika asmenų užsikrėtė bendravę su anksčiau užsikrėtusiais

Devyni asmenys užsikrėtė Vilniaus apskrityje. Panevėžio apskrityje tokių užsikrėtusiųjų nustatyta penki. Tai pat po vieną atvejį Kauno ir Tauragės apskrityse.

REKLAMA

Pusė atvejų yra susiję su židiniais

Kauno apskrityje iš viso penki atvejai nustatyti dviem Raseinių policijos komisariato darbuotojams ir trims jų artimiesiems. Šiame protrūkyje iš viso jau nustatyta 13 atvejų.

Vienas atvejis nustatytas Klaipėdos apskrityje AB „Klaipėdos energija" darbuotojui. Su šia įmone jau siejami 9 atvejai.

Du atvejai patvirtinti Šiaulių apskrityje yra susiję su siuvimo įmone. Atvejai nustatyti vienam darbuotojai ir vieno iš darbuotojų šeimos nariui. Su šia įmone siejamų atvejų jau yra užfiksuota 39.

Taip pat vienas atvejis Šiauliuose užfiksuotas vieno prekybos centro darbuotojui. Su šiuo židiniu jau siejami 6 atvejai, dviem darbuotojams ir keturiems jų artimiesiems.

REKLAMA

Šiaulių ir Telšių apskrityse patvirtinti trys antriniai atvejai po kontakto su sergančiu asmeniu. Su protrūkiu, susijusiu su šiuo asmeniu, siejami jau 5 atvejai.

Telšių apskrityje du antriniai atvejai, susiję su vienos įmonės Klaipėdos regiono darbuotojų išvyka laivu. Su šia išvyka siejami jau 11 atvejų.

Vilniaus ir Alytaus apskrityse patvirtinti iš viso trys atvejai siejami su židiniu Vilniaus VGTU bendrabutyje.

Taip pat Vilniaus apskrityje nustatyti du atvejai, susiję su šeimos švente vienoje iš kavinių.

Situacija ugdymo įstaigose

Vilniaus Gabijos progimnazijos nustatyti šeši atvejai vienos klasės mokiniams. Vaikai buvo izoliacijoje nuo tada, kai pirmasis atvejis buvo patvirtintas jų klasės draugui. Iš viso šioje mokykloje jau yra 8 užsikrėtę asmenys. Atvejai patvirtinti ir dviem mokiniams, kurie užsikrėtė po kontakto šeimoje. Tai Tauragės, Mažeikių r. M. Račkausko gimnazijos mokiniui ir Šiaulių apskrities Romuvos progimnazijos mokiniui. Per vakar parą patvirtinti atvejai ugdymo įstaigose dažniausiai siejami su anksčiau patvirtintais atvejais ne mokymosi aplinkoje.

Atvejai patvirtinti Klaipėdos miesto progimnazijos darbuotojui, Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazijos darbuotojui. Šiaulių apskrityje antrinis atvejis, susijęs su siuvimo įmone, tačiau asmuo dirba V. ir S. Zubovų mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų