REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris po pralaimėto Eurolygos draugiško turnyro finalo pripažino, kad komandos puolimas buvo prastas ir bus iš ko pasimokyti.

Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris po pralaimėto Eurolygos draugiško turnyro finalo pripažino, kad komandos puolimas buvo prastas ir bus iš ko pasimokyti.

REKLAMA

Lietuvos čempionai 70:88 nusileido Milano „AX Armani“ klubui.

Kauno klubo gretose dviženklį taškų skaičių pelnė tik Thomasas Walkupas (13) ir Artūras Milaknis (10), o Milano klube nesustabdomas buvo Kevinas Punteris (29).

„Manau, kad rungtynės nebuvo sudėtos iš dviejų labai skirtingų pusių. Tiesiog turime daug ko pasimokyti. „AX Armani“ turi labai gilią sudėtį. Prieš rungtynes žinojome, kad jie turi daug metikų visose pozicijose ir mes tai pajautėme savo kailiu. Žaidžiant prieš tokią komandą reikia daug investuoti į savo metimus, gerai, kad šiandien tai pajautėme, nes su jais dar žaisime. Pirmojoje pusėje labiausiai strigome puolime, negalėjome rinkti taškų, o jie pataikė viską, tarsi bėgome prieš cunamį. Jie daug keitėsi gynyboje, o per ilgąją pertrauką radome keletą sprendimų, tarsi 40 minučių mokėmės žaisti prieš tokią gynybą. Buvo gera pamoka“, – teigė austras.

Išplėtėme puolimą ir nebandėme ieškoti „centravimų“, sukėlėme jiems kiek nežinios, kai trečiąjį kėlinį Walkupas metė tritaškį po driblingo. Tai ir buvo pagrindinis pasikeitimas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis įvardijo, ką „Žalgirio“ komanda ir trenerių štabas turi pasimokyti iš šio turnyro.

„Kaip treneriui, pagrindė pamoka dirbant tokiame lygyje – šiek tiek prisitaikėme prie taisyklių, FIBA turnyruose juos šiek tiek kitokios nei už Atlanto, pavyzdžiui tai, kas pradeda atakas kėliniuose. Taip pat turėjome išsiaiškinti, kokiame taške esame palyginus su tiesioginiais konkurentais. Ikisezoninės rungtynės tam ir yra skirtos.

REKLAMA

Manau, kad sezonas susideda iš keturių dalių – komplektacija, ikisezoninės, reguliarusis sezonas ir atkrintamosios. Esame antrojoje stadijoje“, – sakė specialistas.

Kauniečiams LKL sezonas startuos kitą savaitę ir specialistas prie jo pradžią yra ramus.

„Jaučiu pasitikėjimą, nes jau pajaučiau atmosferą, žaidėjus, žinau, ką galime išpildyti techniškai. Atvykus daug kas yra naujo, žinau apie Eurolygą, bet nesu joje dirbęs, reikia dar apsiprasti“, – sakė austras.

„Žalgirio“ komanda pasirengimo cikle verčiasi be Patricio Garino: „Turime tokią sudėtį, kokią turime. Žinoma, kad laukiame Patricio sugrįžimo. Turime jį prižiūrėti ir negalime nieko skubinti, turime gerbti savo žaidėjus. Negaliu sakyti, kad yra daug susirūpinimo, bet, žinoma, norime jį matyti aikštėje“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ puolėjas Nigelis Hayesas prametė visus šešis tolimus metimus, bet treneris jam priekaištų neturi.

„Iki šiol jis draugiškuose mačuose metė labai gerai, nežinau, kokiu procentu, bet gerai. Kol metimai yra geri, noriu matyti jį metant“, – sakė specialistas.

Kaip jis vertina „Žalgirio“ žaidimą po ilgosios pertraukos?

„Manau, kad atsakėme gerai, neatakavome pikenrolo, trečiojo kėlinio antroje pusėje atsarginiai žaidėjai įsiliejo puikiai. Antrajame rungtynių pusę laimėjome, išlikome kovoje, mums tai yra svarbu“, – kalbėjo M.Schilleris.

Šiandien nežaidė Tomas Dimša ir Marekas Blaževičius, bet trenerio teigimu jų paslaugų sezono metu tikrai reikės.

„Žinoma, reikės atkreipti dėmesį į visų žaidėjų krūvį. Eurolygoje ir pernai buvo naudojama 9–10 žaidėjų rotacija, o LKL žaidė visi dvylika žaidėjų ir gavo labai panašų minučių kiekį. Žinoma, tai yra mano darbo dalis“, – kalbėjo jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų