REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke (JAV) vykstančiame prestižiniame „US Open“ turnyre paaiškėjo finalo dalyviai.

Niujorke (JAV) vykstančiame prestižiniame „US Open“ turnyre paaiškėjo finalo dalyviai.

REKLAMA

Ričardą Beranki trečiame rate įveikęs ispanas Pablo Carreno-Busta (ATP-27) pusfinalyje per 3 val. 23 min. 6:3, 6:2, 3:6, 4:6, 3:6 neatsilaikė prieš vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-7), kuris pirmą kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą.

Pirmuosius du setus laimėjęs P.Carreno-Busta niekaip nesugebėjo iškovoti lemiamo taško, o charakterį pademonstravęs A.Zverevas surengė puikų sugrįžimą ir palaužė varžovą.

Tai buvo pirmas kartas karjeroje, kai A.Zverevas sugebėjo laimėti mačą, pralaimėjęs pirmuosius du setus.

„Pažiūrėjau į rezultatą ir pamačiau, kad „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje pralaimėjau pirmuosius du setus. Žinojau, kad turiu pradėti žaisti geriau, kad suteikčiau sau šansą“, – sakė A.Zverevas. „Pirmuosiuose setuose Pablo diktavo žaidimo tempą labiau nei aš tai dariau. Vėliau viskas lėtai apsisuko. Net žinant mano ūgį, manau, kad aš judu gana gerai. Aš esu kažkas, kuriam reikia būti agresyviam. Taip pradėjau žaisti trečiame sete ir viskas pasikeitė“.

REKLAMA
REKLAMA

A.Zverevas tapo pirmuoju Vokietijos tenisininku „Didžiojo kirčio“ turnyro finale nuo Rainerio Schuettlerio, kuris 2003 m. pateko į „Australian Open“ finalą.

REKLAMA

„US Open“ turnyruose A.Zverevas kasmet gerindavo savo rezultatą: 2017 m. pasiekė antrąjį raundą, 2018 m. – trečiąjį, o 2019 m. – ketvirtąjį.

Finale A.Zverevas susikaus su austru Dominicu Thiemu (ATP-3), kuris per 2 val. 53 min. 6:2, 7:6 (9:7), 7:6 (7:5) nugalėjo rusą Daniilo Medvedevą (ATP-5).

D.Thiemui tai bus ketvirtasis „Didžiojo kirčio“ finalas karjeroje.

D.Thiemo ir A.Zverevo tarpusavio mūšiuose geriau sekėsi Austrijos tenisininkui, kuris laimėjo pastaruosius tris susitikimus, įskaitant ir sausio mėnesį vykusią dvikovą „Australian Open“ turnyre. Viso jie buvo susitikę 9 kartus, kuriuose 7 pergales iškovojo D.Thiemas.

REKLAMA
REKLAMA

D.Thiemas dabar turi galimybę laimėti pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą, kelyje link finalo nesutikus nei vieno iš didžiojo trejeto narių. Austras iki šiol yra pralaimėjęs du finalus: vieną – Rafaeliui Nadaliui „French Open“, o kitą – Novakui Djokovičiui „Australian Open“.

Bendrą „US Open“ prizų fondą sudaro 53,4 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų