REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausias profesionalus Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas sugrįžta į ringą po 9 mėnesių pertraukos, kurių metu buvo visko – nuo traumos gydymosi iki karantino paskelbimo, apsunkinusio pasiruošimą kovoms.

Geriausias profesionalus Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas sugrįžta į ringą po 9 mėnesių pertraukos, kurių metu buvo visko – nuo traumos gydymosi iki karantino paskelbimo, apsunkinusio pasiruošimą kovoms.

REKLAMA

32-ejų Egidijus Kavaliauskas (21-1-1) sugrįš ankstyvą rugsėjo 13 d. rytą Lietuvos laiku, kai Las Vegaso „MGM Grand“ arenoje susirems su 31-erių kanadiečiu Mikaeliu Zewski (34-1).

E. Kavaliauskui tai bus pirma kova po ilgokos pertraukos – praėjusių metų gruodžio mėnesio pradžioje kovoje dėl WBO pusvidutinio svorio pasaulo čempiono diržo lietuvis nusileido Terence’ui Crawfordui.

E. Kavaliauskas būtų mielai grįžęs į ringą anksčiau, bet viską sujaukė dėl COVID-19 viruso paskelbtas karantinas ir bėdos trauma.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasiruošimas vyksta sklandžiai. Visas sunkus darbas jau padarytas, liko tik paskutinius taškus sudėti, – apie artėjančią kovą tv3.lt, keliaudamas į Las Vegasą, sakė E. Kavaliauskas. – Devyni mėnesiai tikrai ilgas laiko tarpas, bet tai buvo priverstinė pertrauka visiems sportininkams. O man ta pertauka padėjo dar ir traumą išsigydyti“.

REKLAMA

Oksnardo miestelyje Kalifornijoje gyvenantis E. Kavaliauskas, kaip ir visi žmonės, turėjo ieškoti įvairių sprendimo būdų, kad išlaikytų sportinę formą.

„Kai prasidėjo karantinas buvo ganėtinai sunku, atrodė, kad viskas sustojo. Salės užsidarė, teko sportuoti miegamajame, garaže ar ieškoti nuošalesnio parko, kur nebūtų žmonių. Situacijai švelnėjant su treneriu sugrįžome į bokso salę ir stengiamės išlaikyti tuos pačius treniruočių partnerius, kad visi būtų saugūs ir sveiki“, – prisiminė E. Kavaliauskas.

Nors paskutinioji kova buvo senokai ir baigėsi pralaimėjimu, lietuvis jos metu išmoko neįkainojamą pamoką. Trečiajame raunde galingu smūgiu E. Kavaliauskas privertė suklupti T. Crawfordą, bet galiausiai nusileido varžovui techniniu nokautu.

REKLAMA
REKLAMA

„Po paskutinės kovos teko išmokti suvaldyti savo emocijas kovos metu, neprarasti šalto proto ir laikytis plano“, – pažymi boksininkas.

Dabar lietuvio laukia alkanas ir kovos su tuo pačiu T. Crawfordu siekiantis M. Zewski. Dar prieš kovą jis pradėjo savo žaidimus – žiniasklaidai teigė, kad E. Kavaliauską slėgs įtampa dėl pastarųjų dviejų kovų rezultatų, o tuo pasinaudojęs, jis švęs pergalę.

„Jis į ringą ateina po lygiųjų ir pralaimėjimo. Jis tikrai supranta, kad jo karjera pasiekė kritinį tašką ir jam bus sunku grįžti į pergalių kelią prieš tokį varžovą kaip aš. Pralaimėjimas prieš mane jam galėtų reikšti karjeros pabaigą. Psichologiškai jis dabar turėtų būti trapus, todėl planuoju tuo pasinaudoti“, – taip kalbėjo M.Zewski.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Varžovas tvirtas, fiziškai stiprus ir mėgstantis atakuoti – bus įdomi kova. Niekada neklausau tokių kalbų, kiekvienas gali šnekėti ir reikšti savo nuomonę, bet aš visais klausimais turiu savo nuomonę“, – tik šyptelėjo E. Kavaliauskas.

E. Kavaliauskas Lietuvos laiku į ringą turėtų žengti sekmadienį, apie 6 val. ryto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų