REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos politikas Aleksejus Navalnas atgavo sąmonę ir gali bendrauti su jį lankančiais asmenimis po to, kai vokiečių medikai nutraukė dirbtinę komą, skelbia „The Insider“, „Bellingcat“ ir „Der Spiegel“. 

Rusijos politikas Aleksejus Navalnas atgavo sąmonę ir gali bendrauti su jį lankančiais asmenimis po to, kai vokiečių medikai nutraukė dirbtinę komą, skelbia „The Insider“, „Bellingcat“ ir „Der Spiegel“. 

REKLAMA

Šių leidinių šaltinių teigimu, opozicijos atstovo sveikata yra „geresnė, negu galima būtų tikėtis tokioje situacijoje“. Navalnui netgi pavyko prisiminti įvykius prieš jo apnuodijimą, rašoma „The Insider“.

Medikai leido lankyti A. Navalną (anksčiau tai galėjo daryti tik gydytojai ir jo žmona). Tačiau, norint susitikti su politiku, tenka įveikti tris apsaugos lygius, rašoma „The Insider“, remiantis su situacija susipažinusiu šaltiniu. A. Navalno apsauga vienoje iš Berlyno ligoninių buvo sustiprinta po to, kai paaiškėjo, kad politikas viską prisimena, todėl baiminamasi, kad su juo bus norima susidoroti dar sykį, rašoma „Meduza“.

M. Pompeo: nuodyti A. Navalną tikriausiai nurodė „Rusijos aukšto rango pareigūnai“

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo trečiadienį sakė, jog yra didelė tikimybė, kad nuodyti Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną nurodė aukšto rango pareigūnai Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvoju, kad žmonės visame pasaulyje perpranta tokią veiklą“, – interviu radijui sakė M. Pompeo.

„Ir kai jie mato pastangas nunuodyti disidentą ir supranta, jog yra žymi tikimybė, kad tai iš tikrųjų atėjo iš Rusijos aukšto rango pareigūnų, tai, galvoju, nėra gerai Rusijos žmonėms“, – sakė jis konservatyvių pažiūrų vedėjui Benui Shapiro.

REKLAMA

A. Navalnas, garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas Rusijoje, praėjusį mėnesį staiga pasijuto blogai lėktuve, kuriuo skrido iš Sibiro į Maskvą. Jis buvo nuvežtas į ligoninę Sibire, o paskui nuskraidintas gydyti į Vokietiją, kur gydytojai pasakė, kad jis buvo apnuodytas. 

M. Pompeo pakartojo, jog JAV ir visos jų sąjungininkės Europoje nori, kad Rusija „patrauktų atsakomybėn už tai atsakingus asmenis“, ir pridūrė, jog Vašingtonas taip pat bandys nustatyti kaltininkus.

„Mes tuo pasidomėsime, vertinsime ir užtikrinsime, kad atliktume savo darbą ir padarytume visa, ką galime, siekdami sumažinti tokių dalykų pasikartojimo riziką“, – sakė JAV valstybės sekretorius.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį komentarą jis pateikė nepaisydamas prezidento Donaldo Trumpo praėjusios savaitės pareiškimo, kad jis dar nematęs A. Navalno apnuodijimo įrodymų.

D. Trumpas siekė geresnių santykių su V. Putinu, bet jo administracija vis tiek stūmė sankcijas Rusijai dėl Ukrainos ir kitų nerimą keliančių dalykų.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Berlyno ligoninės medikai kreipėsi į saugumą ir kolegas Bulgarijoje, kad šie padėtų išsiaiškinti, kuo buvo apnuodytas A. Navalnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų