REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolės apskrities policijos komisariato pareigūnai tiria nuo sukčiaus nukentėjusios moters skundą. Moteris teigia, kad asmuo jai bandė išnuomoti kažkam kitam priklausantį butą.

Marijampolės apskrities policijos komisariato pareigūnai tiria nuo sukčiaus nukentėjusios moters skundą. Moteris teigia, kad asmuo jai bandė išnuomoti kažkam kitam priklausantį butą.

REKLAMA

Į policiją kreipėsi 1986 m. gimusi moteris iš Marijampolės, kuri prieš kurį laiką sudarė buto nuomos sutartį su asmeniu (gim. 1979 m.) ir sumokėjo 320 eurų grynaisiais, o po kurio laiko į minėto asmens banko sąskaitą pravedė dar 320 eurų.

Iš viso vyrui moteris sumokėjo 640 eurų. Vėliau nukentėjusioji sužinojo, jog asmuo išnuomojo ne savo butą. Nukentėjusiajai pasisekė, kad šįkart bent jau nustatyta įtariamojo asmenybė, nes internetinių pavedimų atveju tą padaryti dažnai būna sudėtinga.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma schema

Lietuvoje gana populiarus sukčiavimo būdas – prašymas perversti užstatą už norimą išsinuomoti butą.

Portalo Aruodas.lt vadovė Viktorija Steponavičiūtė pasakojo, kad kartais girdima apie atvejus, kai žmonės perveda pinigų ir būna apgauti:

REKLAMA

„Iš visų portale publikuotų skelbimų tokie atvejai yra reti. Galimai melagingą skelbimą gali rodyti tam tikri aspektai. Pavyzdžiui, jei skelbimo autorius komunikuoja, kad reikia apmokėti iš anksto kokį nors rezervacijos mokestį arba jei skubina tai padaryti. 

Įprastai nuomotojai neprašo pervesti pinigų dar prieš apžiūrint nuomojamą butą. Pirmiausia būstas apžiūrimas, jei tinka, sprendžiami kiti klausimai. Tad portalo lankytojus raginame būti budrius ir visuomet rekomenduojame pirmiausia apžiūrėti turtą ir įsitikinti, kad toks siūlomas būstas iš tiesų yra.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat būtina įsitikinti, kad bendraujama su asmeniu, galinčiu tą turtą nuomoti. Raginame nemokėti užstato ar rezervacijos mokesčių, būsto neapžiūrėjus – apie tai stengiamės žmones informuoti ir palikdami perspėjimą po kiekvienu skelbimu.“

Priduriama, kad apžiūrėjus butą ir ketinant jį nuomotis, galima prašyti parodyti nuosavybės teisę patvirtinantį dokumentą, taip pat asmens dokumentą, o mokant pinigus – pasirašyti sutartį ar kitą mokėjimo patvirtinimą ar dokumentą. 

„Esame suinteresuoti, kad portale būtų tik realūs, kokybiško turinio skelbimai. Todėl skelbimus moderuojame, pastebėję galimai apgaulingą skelbimą, jį blokuojame. Portalo lankytojai ir patys perspėja apie netinkamą skelbimą.

Kasdien peržiūrime gautus pranešimus: skelbimai gali būti blokuojami, patikslinami arba prašoma skelbimų autorių informaciją patikslinti. Taip pat bendradarbiaujame su teisėsaugos institucijomis ir pateikiame visą turimą ir su apgaulingu skelbimu susijusią informaciją“, – pasakojo V. Steponavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų