REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl koronaviruso protrūkio duris užveria pirmoji mokykla – Rokiškio rajono Juodupės gimnazijos moksleiviai dvi savaites mokysis nuotoliniu būdu. Skelbiama, kad koronavirusas gimnazijoje nustatytas trims darbuotojams, vienas jų – mokytojas, kuris kontaktavo su daugybe moksleivių.

Dėl koronaviruso protrūkio duris užveria pirmoji mokykla – Rokiškio rajono Juodupės gimnazijos moksleiviai dvi savaites mokysis nuotoliniu būdu. Skelbiama, kad koronavirusas gimnazijoje nustatytas trims darbuotojams, vienas jų – mokytojas, kuris kontaktavo su daugybe moksleivių.

REKLAMA

Pasak mokyklos direktorės, saviizoliuotis turi 234 moksleiviai ir kone trisdešimt mokytojų. Tačiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai abejoja, ar mokyklą išvis reikėjo uždarinėti.

Juodupės gimnazijos pedagogai iš mokyklos suskubo išsinešti būtiniausius daiktus – mokymo priemones, kai kurie ir kompiuterius, mat ruošiasi dirbti iš namų: „Dvi savaites, o toliau nežinome.“

Iš mokyklos į saviizoliaciją keliaujanti matematikos mokytoja sako baimės nejaučianti.

„Aš manau, kad tai yra liga, jeigu reikės, persirgsiu. Viskas, ačiū.“

REKLAMA
REKLAMA

Mokytoja patikina – jaučiasi gerai.

„Šiai dienai mes jaučiamės puikiai.“

Prie Juodupės gimnazijos sustoja ir maršrutinis autobusas, kuris dažnai moksleivius iš mokyklos veža į Rokiškį. Senyvo amžiaus keleivė, išgirdusi žinią apie uždarytą mokyklą ir izoliuotus mokinius, nusigąsta.

REKLAMA

Juodupės gimnazijoje koronavirusas jau nustatytas trims darbuotojams – vienas jų pedagogas, kuris mokiniams vedė neformalaus ugdymo užsiėmimus. Pasak gimnazijos direktorės, kontaktų skaičius didžiulis, o visų jų atsekti tiesiog neįmanoma. Jau yra izoliuoti 234 moksleiviai ir kone 30 mokytojų.

„Sunku dabar ir atsekti tas grandines, kas, su kuo ir kas galėjo. Mes tiesiog, pasitarę su meru, su Švietimo skyriaus vedėju, nusprendėme pereiti prie ugdymo namuose. Galime dirbti, tiktai norisi sustabdyti židinį“, – sako gimnazijos direktorė Dainora Mineikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gimnazijos direktorės, kai kurie pedagogai nerimauja, baiminasi ir dėl savo artimųjų sveikatos. Nepasitenkinimas kyla ir iš darbdavių pusės, mat jie į darbus nenori įsileisti mokytojų antrųjų pusių.

„Mokytojos vyrui pasakė darbdavys neateiti į darbą, kol mokytoja nepasidarys testo. Žmonės pradeda žiūrėti į visus kaip į raupsuotus. Darbuotojai, kurie serga mūsų, jie turi simptomų. Visai neseniai su jais kalbėjau, jie sakė – dėl tokių simptomų nėra ko nerimauti“, – pasakoja D. Mineikienė.

NVSC patikina, kad mokykla su jais nesitarė dėl ugdymo įstaigos uždarymo. Todėl toks sprendimas sveikatos specialistams kelia daugybę abejonių – esą galėjo būti neišlaikyti atstumai, ne visada dėvimos kaukės. Pasak specialistų, koronavirusu mokyklos darbuotoja užsikrėtė nuo kolegės, ji turėjo kontaktą su ligoniu, kuris šiuo metu gydomas infekcinių ligų skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Izoliuota visa mokykla, visos klasės, tai vėlgi kyla klausimas, iš kur toks glaudus bendravimas galėjo būti. Jei virš 200 yra izoliacijoje ir pereina mokykla į nuotolinį, galbūt nereikėjo visų izoliuoti, galbūt reikėjo izoliuoti tik tuos, kurie buvo aukštoje rizikoje“, – teigia epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Taip pat NVSC skelbia – 20 šalies ugdymo įstaigų nustatytas koronavirusas, COVID-19 serga 16 vaikų. O sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikina, kad skaičiai jo nestebina, to ir buvo tikėtasi.

„Kiek pasižiūrėjau dabar duomenis, tas skaičius gal toks ir gąsdinantis įstaigų prasme, bet kiek ten yra asmenų izoliuota – klasė arba dvi. Nėra kažkokia didelė problema, pabus jie tame nuotoliniame mokyme tas dvi savaites ir grįš atgal“, – kalbėjo A. Veryga.

Per vakar dieną nustatyti 32 nauji koronaviruso atvejai. O trečiadienį COVID-19 komitete nuspręsta švelninti sąlygas grįžusiems iš užsienio. Tiems, kurie grįžo iš svetur, neturėjo kontaktų su užsikrėtusiais, nepajuto simptomų ir praėjus 8 paroms pasidarė testą, kuris yra neigiamas, izoliacijos laikas trumpinamas iki 10 dienų. Tikimasi, kad tai leis greičiau į darbus grįžti tiems asmenims, kurie nėra užsikrėtę koronavirusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų