REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero patarėjas Giedrius Surplys atsiprašė dėl antradienį netinkamai suvaldytos konferencijos, kurioje neleido žurnalistams užduoti klausimo apie vicekanclerį Luką Savicką.

Premjero patarėjas Giedrius Surplys atsiprašė dėl antradienį netinkamai suvaldytos konferencijos, kurioje neleido žurnalistams užduoti klausimo apie vicekanclerį Luką Savicką.

REKLAMA

„Dėl vakar Vyriausybėje įvykusios spaudos konferencijos... Peržiūrėjau viešą jos įrašą, apmąsčiau savo reakcijos motyvus ir turiu pripažinti, kad turėjau elgtis kitaip. Tiesioginis eteris kaskart yra kaip amerikietiški kalneliai: viskas žaibiškai. Norėjau įrėminti diskusiją, kad konferencijos prelegentai suteiktų visuomenei kuo išsamesnę informaciją, kaip vyks rinkimai COVID‘o kontekste. Tačiau suprantu, kad visuomenei gali rūpėti ir kiti klausimai“, – trečiadienį feisbuke paskelbė G. Surplys. 

„Taigi kolegoms žurnalistams noriu pasakyti, kad nuotolinėje spaudos konferencijoje netinkamai suvaldžiau diskusiją su Jumis. Tikrai gerbiu Jūsų darbą, pats esu dirbęs žurnalistu. Atsiprašau“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

G. Surplys antradienį per spaudos konferenciją žurnalistams neleido užduoti klausimo apie vicekanclerį L.Savicką, sulaukusį specialiojo liudytojo statuso teisėsaugos tyrime.

REKLAMA

Kelių žiniasklaidos priemonių žurnalistai nuotolinėje spaudos konferencijoje bandė paklausti Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio, kaip šis vertina antradienį paaiškėjusią informaciją, kad jo pavaduotojas figūruoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo. Tačiau galimybė jiems paklausti nebuvo suteikta „užtildant“ klausiančiuosius.

„Tikrai turiu jus pertraukti, kaip prašiau – pasitarimas vyko tik apie rinkimų saugumą, tai apie tai ir kalbėkime. Ar turite klausimų, susijusių su ką tik pristatyta tema? Bet tai nesusiję su rinkimų saugumu, gal apie tai nediskutuokime“, – nukirto G. Surplys.

REKLAMA
REKLAMA

To prašė naujienų agentūrų ELTA ir BNS, taip pat LRT radijo žurnalistai.

„Jei nebeturite klausimų apie saugumą per rinkimus, teks padėkoti jos dalyviams (...), klausimus tikrai galima užduoti visais įmanomais būdais, bet tikrai ne šioje spaudos konferencijoje, ji tikrai ne tam skirta“, – pareiškė G. Surplys.

Vyriausybės vicekancleris L. Savickas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atliekamame tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo praėjusią savaitę apklaustas kaip specialusis liudytojas. Jis pats teigia neišgirdęs įtarimų nei savo, nei kanceliarijos atžvilgiu, tačiau detalių teigia negalintis komentuoti dėl duoto pasižadėjimo neatskleisti tyrimo duomenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų