REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijos kandidatės į Baltarusijos prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos štabas antradienį pranešė, kad nepavyksta susisiekti su dar viena jos bendražyge – Antanina Kanavalava.

Opozicijos kandidatės į Baltarusijos prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos štabas antradienį pranešė, kad nepavyksta susisiekti su dar viena jos bendražyge – Antanina Kanavalava.

REKLAMA

„Dingo Sviatlanos Cichanouskajos patikėtinė Kanavalava Antanina. Šiuo metu jos buvimo vieta nežinoma“, – pranešė jos štabas.

Išvakarėse dingo Koordinacinės tarybos prezidiumo narė, S. Cichanouskajos bendražygė Maryja Kalesnikava, atstovas spaudai Antonas Radniankovas ir vykdomasis sekretorius Ivanas Kravcovas.

Antradienio rytą Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BelTA pranešė, kad M. Kalesnikava buvo sulaikyta bandanti neteisėtai kirsti sieną su Ukraina. Baltarusijos pasieniečiai patvirtino, kad moteris buvo sulaikyta, ir nurodė, kad A. Radniankovas ir I. Kravcovas yra Ukrainoje.

Ukraina patvirtino, kad į šalį atvyko A. Radniankovas ir I. Kravcovas, bet M. Kalesnikava ukrainiečių perėjoje nepasirodė. Ukrainiečių pareigūnai pateikė kitokią įvykių versiją ir sakė, kad M. Kalesnikava priešinosi bandymams priversti ją išvykti iš Baltarusijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nebuvo savanoriškas išvykimas. Tai buvo priverstinė deportacija iš jos gimtosios šalies“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė vidaus reikalų viceministras Antonas Heraščenka.

REKLAMA

Pasak jo, M. Kalesnikava „ėmėsi veiksmų“, kad nebūtų išsiųsta. Naujienų agentūra „Interfax“ remdamasi šaltiniu pranešė, kad ji suplėšė savo pasą.

Buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos rinkimų štabas kiek vėliau pranešė, kad M. Kalesnikavą pasieniečiai laiko Gomelio srityje.

Tuo metu Valstybinio sienos apsaugos komiteto (GPK) atstovas Antonas Byčkovskis sakė negalįs šios informacijos nei patvirtinti, nei paneigti.

Iš Baltarusijos taip pat yra išvykę Koordinacinės tarybos prezidiumo narė Volha Kavalkova ir buvęs pretendentas į Baltarusijos prezidentus Valeras Capkala. Rugpjūčio 15-ąją jis pranešė, kad Baltarusijoje jam iškelta baudžiamoji byla; vėliau buvo paskelbta jo paieška. Šiuo metu V. Capkala ir jo žmona Veranika yra Varšuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusiją palikęs Koordinacinės tarybos prezidiumo narys Pavelas Latuška sakė, kad šis jo sprendimas buvo susijęs su jam Valstybės saugumo komiteto (KGB) darytu spaudimu.

Baltarusijoje jau beveik mėnesį vyksta protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Jų laimėtoju buvo paskelbtas nuo 1994-ųjų šalį valdantis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

A. Lukašenkos pagrindinė varžovė rinkimuose A. Cichanouskaja iškart po rinkimų spaudžiama valdžios pasitraukė į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų