REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 8 d. paskelbtas naujas vardas dviem Kauno ligoninėms, kurios nuo šiol veiks kaip viena gydymo įstaiga – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė. Į vieną Kaunui ir Kauno regionui reikšmingą ligoninę susijungusios Kauno klinikinė ir Respublikinė Kauno ligoninės pristato ir naują logotipą.

Rugsėjo 8 d. paskelbtas naujas vardas dviem Kauno ligoninėms, kurios nuo šiol veiks kaip viena gydymo įstaiga – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė. Į vieną Kaunui ir Kauno regionui reikšmingą ligoninę susijungusios Kauno klinikinė ir Respublikinė Kauno ligoninės pristato ir naują logotipą.

REKLAMA

Dviejų ligoninių dalininkai Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir LSMU gydymo įstaigų parengtam administracijos ir medicinos paslaugas teikiančių padalinių struktūros projektui pritarė gegužę, rašoma pranešime spaudai. 

Jungtiniai padaliniai pradėjo darbą 

Visą vasarą Kauno klinikinėje ir Respublikinėje Kauno ligoninėse buvo intensyviai rengiamasi ligoninių jungimuisi.  Administracijos bei nemedicininių padalinių sujungimo procesas jau visiškai baigtas: abiejų ligoninių skyriai – tokie kaip Finansų ir ekonomikos, Personalo, Dokumentų valdymo, Juridinis, Viešųjų pirkimų, Medicinos technikos ir projektų vykdymo ir kt. –  jau pradėjo bendrą darbą. 

Kai kurie LSMU Kauno ligoninės skyriai veiks buvusios Kauno klinikinės ligoninės, kiti – buvusios Respublikinės Kauno ligoninės patalpose.  

REKLAMA
REKLAMA

Naujas logotipas – modernus ir paprastas 

Naujosios gydymo įstaigos LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius – buvusios Kauno klinikinės ligoninės vadovas prof. Albinas Naudžiūnas. Buvusios Respublikinės Kauno ligoninės vadovė doc. dr. Diana Žaliaduonytė tapo LSMU Kauno ligoninės direktore medicinai.  

REKLAMA

Rugsėjo 8 d. oficialiai darbą pradėjusi LSMU Kauno ligoninė pristato savo logotipą. Jo kūrėjai – ženklodaros studija „Godspeed Branding“. Moderniame logotipo simbolyje užkoduotos kelios reikšmės – medicininis kryžius, K ir L inicialai, bei besikartojančios L raidės, kurios perteikia ligoninės kompleksiškumą ir ligoninių susijungimą. 

„Atsisakę akivaizdžių medicininių simbolių, tokių kaip gyvatė, taurė, širdis ir kt., logotipui suteikėme šiuolaikiškumo. Netradicinės spalvos, kurias parinkome, skleidžia pozityvią emociją ir auditorijai perduoda empatijos, žaismingumo jausmą“, – koncepciją aiškina studijos atstovas Džiugas Valančauskas. 

REKLAMA
REKLAMA

Pacientai pokyčių nepajaus

LSMU Kauno ligoninės pacientai jokių didelių pokyčių nepajaus. Buvusių Kauno klinikinės ir Respublikinės Kauno ligoninių pacientai teik stacionaruose, tiek poliklinikose toliau gaus tas pačias paslaugas įprastais adresais.  

LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas mato daug naujų galimybių mokslui ir pacientams: „Sujungus svarbias Kauno regiono įstaigas bus stiprinama studijų kokybė, efektyviai diegiamos inovacijos ir tuo pačiu gerinama paslaugų kokybė pacientams.“

LSMU Kauno ligoninėje dirba per 3 tūkst. terapijos, diagnostikos, chirurgijos, traumatologijos ortopedijos, fizinės reabilitacijos, akušerijos ir ginekologijos, kitų medicinos sričių specialistų. Bendrai ligoninė turės apie 1,6 tūkst. lovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medicininių padalinių jungimui bus rengiamasi iki gegužės, šiam procesui numatyta apytikriai metai. 

Susivienijo savo sričių lyderiai 

„Buvusi Kauno klinikinė ligoninė turi stiprų infekcinių ligų gydytojų kolektyvą, kuris sėkmingai kovoja su viso pasaulio medicinos iššūkiu – koronavirusu, – pabrėžia LSMU Kauno ligoninės vadovas prof. A. Naudžiūnas. – Kuriamas Nacionalinis geriatrijos centras, stiprinama vaikų tuberkuliozės gydymo bazė, darbuojasi patyrę traumatologai, chirurgai, vaikų ligų gydytojai, stipri akušerija-ginekologija,  veikia LSMU klinikos, kur vykdoma akademinė veikla.“  

„Buvusioje Respublikinėje Kauno ligoninėje stipri psichiatrijos bazė, chirurgija – bendroji ir angiochirurgija, čia sėkmingai vystomos specialistų teikiamos konsultavimo paslaugos dėl vaikų raidos, visos terapinės medicininės paslaugos, veikia didelė Slaugos klinika. Ligoninėje ruošiami Kauno kolegijos, LSMU studentai, – akcentuoja LSMU Kauno ligoninės direktorė medicinai doc. dr. D. Žaliaduonytė. 

REKLAMA

Abiejų sujungtų Kauno ligoninių buvę vadovai yra tikri, kad pradėjus dirbti bendrai, pajėgos dar labiau sustiprės, o LSMU Kauno ligoninė taps patraukli ES investicijoms į infrastruktūrą, žmogiškąjį, medicininį, techninį potencialą, paslaugų kokybės gerinimą.

Prieš kelerius į vieną Kauno miesto polikliniką buvo sujungtos penkios didelės poliklinikos, šis modelis sėkmingai veikia. Dabar Kaunas turės ir vieną jungtinę ligoninę. 

Sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga tai vertina kaip  Kauno tapsmą pirmuoju dideliu šalies miestu, kuriame sistemiškai sutvarkyta ne tik pirminė, bet ir stacionarinė sveikatos priežiūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų