REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Gyvūnų „Instagram“ profiliai  (tv3.lt fotomontažas)

Kol Lietuvą jau kuris laikas krečia žiauraus elgesio su gyvūnais skandalai, socialiniuose tinkluose plinta ir nauja mada. ​​​​​​Lietuvaičiai pamėgo kurti socialinių tinklų anketas savo augintiniams. Tokius profilius gyvūnų šeimininkai sako kuriantys dėl įvairių priežasčių. Tačiau pagrindinis tikslas – parodyti augintinio išskirtinumą.

5

Kol Lietuvą jau kuris laikas krečia žiauraus elgesio su gyvūnais skandalai, socialiniuose tinkluose plinta ir nauja mada. ​​​​​​Lietuvaičiai pamėgo kurti socialinių tinklų anketas savo augintiniams. Tokius profilius gyvūnų šeimininkai sako kuriantys dėl įvairių priežasčių. Tačiau pagrindinis tikslas – parodyti augintinio išskirtinumą.

REKLAMA

„Visi gyrė mano katę, sakė, kad ji labai graži. Tad nusprendžiau ją parodyti platesnei auditorijai. Karantino metu tai buvo tarsi papildoma veikla: reikėjo padaryti gražias nuotraukas, rašyti tekstus, prižiūrėti anketą“, – pasakoja katę auginanti Karina. 

Jos katė Donna „Instagram“ paskyroje turi virš 900 sekėjų. Paskyroje „donnainstacat“ yra apie 20 įrašų anglų kalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Anketą kūriau anglų kalba, nes tokiu būdu profilis sulaukia daug daugiau dėmesio“, – tokį sprendimą komentuoja Karina. 

Individuali „Instagram“ anketa

Mopso veislės šunį auginanti Sandra sako, kad idėja sukurti augintiniui „Instagram“ gimė visai netikėtai. Tačiau dabar jo augintinė Ipa jau gali pasigirti įspūdingu sekėjų skaičiumi – profilį „mopsas_ipa“ stebi daugiau kaip 1500 žmonių.

REKLAMA

„Ipos nuotraukų telefone vis daugėjo, o man nesinorėjo tapti „super mamyte“, kuri savo asmeninę anketą perpildytų nuotraukomis su komentarais „mums jau 6 mėnesiai“ ar „iškrito pirmasis dantukas“. O ir viešinant nuotraukas su augintiniu savo profilyje, norėjosi ką nors pažymėti. Todėl Ipa tapo savarankišku mopsu su nuosava „Instagram“ anketa“, – pasakoja šuns šeimininkė.

Ipos paskyroje yra virš 200 įrašų su nuotraukomis. Jų aprašymuose augintinio vardu pasakojama, ką šuo veikia, valgo, kada eina miegoti. Taip pat anketoje Ipa atsakinėja į sekėjų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Visada dėmesio centre

Šuniuką Tedį auginanti Evelina pasakoja, kad jos augintinis visada sulaukdavo daug aplinkinių žmonių dėmesio. Todėl ji sukūrė jam „Instagram“ anketą „Meškiukas Tedis“, kuria stengiasi skleisti geras emocijas.

„Kai Tedis buvo mažas, Vilniaus gatvėse žmonės mus tiesiog sustabdydavo, nes norėdavo pasidžiaugti jo gera energija. O Tedis labai mėgsta dėmesį: šoka kiekvienam į glėbį, kviečia žaisti, draugauti.

Mačiau, kiek džiaugsmo jis visiems atneša, todėl pagalvojau, kad verta jam sukurti „Instagram“ anketą. Tuomet daugiau žmonių galėtų juo pasidžiaugti nors ir virtualiai“, – pasakoja šuns šeimininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Evelinos teigimu, socialiniuose tinkluose trūksta įdomaus ir kokybiško turinio, todėl gyvūnų anketos turėtų sudominti žmones.

„Socialiniuose tinkluose matom tiek daug prasto turinio, todėl „Meškiukas Tedis“ – tikra atgaiva. Jo išdaigos, augimo procesas, dresūros mokslai, veiklos džiugina paprastumo ir nuoširdumo išsiilgusius žmones. Tedžio paskyroje egzistuoja vienintelė taisyklė – vien tik gera emocija.

Daug kartų galėjome papasakoti apie blogas patirtis – toks turinys visada susilaukia daugiau diskusijų ir komentarų. Tačiau to sąmoningai vengiame. Pasaulyje ir taip daug blogų emocijų, o „Meškutis Tedis“ internete tam, kad primintų džiaugtis gyvenimu“, – teigia Evelina.

REKLAMA

Šuns iš prieglaudos gyvenimas 

Sukurti šuniui „Instagram“ anketą, Gintarei pasiūlė draugai. Profilyje „exshelterdog“ dalijamasi Loros gyvenimu nuo tos dienos, kai Gintarė ją pasiėmė iš gyvūnų prieglaudos. Loros gyvenimą stebi jau daugiau kaip 2000  „Instagram“ vartotojų.

„Noriu parodyti sekėjams, kiek daug galima nuveikti su augintiniu, kiek daug aplankyti ir keliauti ne tik po Lietuvą. Taip pat noriu paskatinti lietuvius imti šunis iš prieglaudų, parodyti, kad ir neveisliniai šunys gali būti be galo gražūs, mieli ir protingi.

Trečias tikslas – diskutuoti su kitais šunų augintiniais apie iškylančias problemas bei jų sprendimo būdus, dalytis įvairia šunų augintojams naudinga informacija. Ir paskutinis, tiesiog skleisti gerą nuotaiką smagiomis nuotraukomis ir istorijomis“, – teigia Loros šeimininkė. 

REKLAMA

Dalijasi naudinga informacija

Pudelį Jutą auginanti Otilija teigia, kad tokie „Instagram“ profiliai naudingi gyvūnų šeimininkams. Pasak jos, tokiu būdu galima pasidalyti patarimais, informacija apie augintinių priežiūrą.  

„Apie tokią idėją galvojau jau seniai. Man tai pasirodė smagu, Lietuvoje dar nėra daug šuniukų profilių. Turiu du šunis, bet pagalvojau, kad pudelis labiau instagraminis šuo. Turėjau daug gražių ir juokingų jos nuotraukų, tad sukūriau „Instagram“. Taip pat tai labai naudinga. Žmonės parašo, paklausia, kuo šeriu savo pudelį, paprašo papasakoti apie tokios veislės šunų charakterį, priežiūra.

O dabar mano augintinė turi keturis mažus pudelius. Tad jie dar labiau nudžiugino ir pagražino „Instagram“ anketą. Manau, žmonėms patinka pasigrožėti šuniukais. Kai pamato, kaip jie žaidžia, dūksta, tai praskaidrina jų dieną“, – įsitikinusi šuns šeimininkė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Otilijos teigimu, gyvūnams profilius kuriantys šeimininkai iš tokios veiklos gali ir užsidirbti.

„Mes komercinių tikslų neturėjome. Tačiau žinau, kad yra keli profiliai Lietuvoje, kurie net ir uždirba iš to. Arba bent jau gauna „skanukų“ už reklamą“, – pasakoja Otilija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų