REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos suverenitetas ir nepriklausomybė neparduodami ir nesvarstytini, o kitos šalys, įskaitant Rusiją, turėtų juos gerbti, šeštadienį pareiškė buvusi kandidatė į respublikos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja.

Baltarusijos suverenitetas ir nepriklausomybė neparduodami ir nesvarstytini, o kitos šalys, įskaitant Rusiją, turėtų juos gerbti, šeštadienį pareiškė buvusi kandidatė į respublikos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja.

REKLAMA

„Raginu visų kaimyninių šalių, įskaitant Rusiją, lyderius gerbti mūsų žmonių suverenitetą, kad jos suprastų, jog mūsų nepriklausomybė nėra parduodama ar svarstytina“, – pabrėžė ji, atsakydama į klausimus per „YouTube“ transliaciją.

Paklausta, kaip ji vertina faktą, kad Maskva palaiko dabartinę Baltarusijos vyriausybę, S. Cichanouskaja atsakė: „Žinoma, vertinu tai neigiamai“.

„Nemanau, kad būtų teisinga, jei Rusija bandytų kokiu nors būdu paveikti Baltarusijos liaudį“, – pareiškė opozicijos lyderė ir pridūrė, kad baltarusiai turi teisę nuspręsti, kaip susitvarkyti su savo problemomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tautos yra draugiškos. Neketiname nutraukti santykių su Rusija, tačiau kišimasis į mūsų vidaus reikalus, žinoma, yra nepriimtinas“, – nurodė S. Cichanouskaja.

REKLAMA

Vis tik ji pabrėžė esanti atvira dialogui su bet kurios šalies atstovais.

„Daugelio šalių, įskaitant JAV, Kanadą ir Europos valstybes, lyderiai vienaip ar kitaip susisiekė su manimi ir neatsisakiau su niekuo bendrauti. Taip, visi skambino ir reiškė paramą Baltarusijos žmonėms. Mes esame atviri dialogui su bet kurios šalies atstovais. Ir jei sulauksime skambučio iš Rusijos, žinoma, pabendrausime“, – sakė S. Cichanouskaja.

Be to, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus išreiškė palaikymą apnuodyto ir Berlyno ligoninėje gydomo Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno žmonai Julijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau palaikyti pono Navalno žmoną; jai dabar labai sunku, dabar kovojama už jo gyvybę. Laikykitės – visa tai, žinoma, labai bjauru“, – sakė S. Cichanouskaja.

„Bet kokia smurto prieš žmones, besipriešinančius esamai valdžiai, esamam režimui, apraiška yra nemaloni. Švelniai tariant, nehumaniška tokiu būdu susidoroti su oponentais. Tai apskritai šlykštu, nes žmogaus sveikatos neįmanoma sugrąžinti“, – pažymėjo opozicijos lyderė.

Ji taip pat pareiškė aktyviai bendradarbiaujanti su Baltarusijos opozicijos suburta Koordinacine taryba ir neigė kalbas, kad ji yra susiskaldžiusi.

„Nežinau, iš kur apskritai atsirado tokia nuomonė, kad mes esame susiskaldę, kad mes nebesame kartu. Esame kartu, turime tikslą, jis nepasikeitė nuo rinkimų kampanijos ir nuolat drauge jį įgyvendiname“, – atsakė S. Cichanouskaja, paklausta, ar palaiko ryšį su Koordinacine taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji išreiškė padėką Tarybos prezidiumo narei ir buvusio pretendento į Baltarusijos prezidentus Viktaro Babarykos štabo koordinatorei Maryjai Kalesnikavai už tai, kad ji nepalieka Minsko.

„Bendraujame beveik kasdien, koordinuojame savo veiksmus. Kiek suprantu, nuomonė apie susiskaldymą atsirado po to, kai Viktaro Babarykos štabas nusprendė sukurti partiją. Mums tai buvo šiek tiek netikėta, bet tai vis tiek neprieštarauja mūsų tikslui. Sieksime jo lygiagrečiai “, – sakė S. Cichanouskaja.

„Mes dirbame kartu, nesulauksite“, – pabrėžė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų