REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke (JAV) vykstančiame prestižiniame „US Open“ turnyre penktadienį dar vienos istorinės pergalės nepavyko pasiekti 30-mečiui lietuviui Ričardui Berankui (ATP-65). 

Niujorke (JAV) vykstančiame prestižiniame „US Open“ turnyre penktadienį dar vienos istorinės pergalės nepavyko pasiekti 30-mečiui lietuviui Ričardui Berankui (ATP-65). 

REKLAMA

Trečiajame vienetų rate lietuvis po 1 valandos 55 minučių kovos 4:6, 3:6, 2:6 pralaimėjo 29-erių ispanui Pablo Carreno-Bustai (ATP-27).

R.Berankis pirmajame sete du kartus pirmavo po laimėtų varžovo padavimų serijų, bet, panašiai kaip ankstesniame mače su Novaku Djokovičiumi, jau kitame geime išbarstydavo pranašumą. Tas pats pasikartojo ir antrojo seto pradžioje – R.Berankis iš karto laimėjo varžovo padavimų seriją, o antrajame geime prarado persvarą.

Mačo pradžia R.Berankiui buvo puiki – jau pirmajame geime jis varžovo padavimų metu atitrūko 40:0. P.Carreno-Busta sugebėjo priartėti (40:30), bet tuomet padarė dvigubą klaidą ir padovanojo „break pointą“ lietuviui.R.Berankis persvara džiaugėsi tik epizodiškai. Antrajame geime lietuvis grubiai klydo, vėliau pataikė į tinklą ir pralaimėjo „break pointą“.

REKLAMA
REKLAMA

Nenuspėjama kova 30 laipsnių karštyje tęsėsi ir toliau. P.Carreno-Busta trečiajame geime išbarstė pranašumą (30:0, 40:40), o lietuvis susikūrė „break pointą“. Po ilgo kamuoliuko įžaidimo ispanas atsidūrė nepatogioje padėtyje, surizikavo ir nepataikė į aikštę, o lietuvis vėl išsiveržė į priekį – 2:1. Ta pati istorija tęsėsi ir toliau. Ketvirtajame geime R.Berankis neutralizavo pirmąjį „break pointą“, tačiau vėliau pataikė į tinklą ir pralaimėjo savo padavimų seriją (2:2).

REKLAMA

Nuo penktojo geimo tenisininkai pagerino žaidimą savo padavimų metu, o lygi kova tęsėsi iki pat dešimtojo geimo. R.Berankis tuomet labai netinkamu laiku padarė dvigubą klaidą, netrukus suteikė varžovui „set pointą“ ir jį neutralizavo. Visgi, sėkmingai baigti geimo lietuviui nepavyko. P.Carreno-Busta susikūrė antrąjį „set pointą“, o lietuvio smūgiuotas kamuoliukas leidosi šiek tiek už aikštės ribų. R.Berankiui tiek šiame geime, tiek apskritai pirmajame sete labai trūko pirmųjų padavimų. Jis vos 45 proc. atvejų kamuoliuką įžaisdavo pirmuoju bandymu.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį setą R.Berankis pradėjo taip, kaip ir pirmąjį. Jau pirmosiomis seto minutėmis lietuvis laimėjo varžovo padavimų seriją. Kaip jau tapo įprasta, R.Berankiui įtvirtinti persvaros nepavyko. Antrajame geime jis neutralizavo du „break pointus“, bet trečiu mėginimu P.Carreno-Busta išlygino rezultatą. Dar daugiau problemų R.Berankis prisidarė ketvirtajame geime. Lietuvis atsiliko 30:40, o ispanas susikūrė „break pointą“. Lietuvis lyg ir kontroliavo situaciją svarbaus taško metu bei buvo įsitikinęs, kad P.Carreno-Bustos smūgiuotas kamuoliukas lėks į užribį. Deja, ispanas pataikė į aikštę ir padidino savo pranašumą iki 3:1.

Per likusią seto dalį P.Carreno-Busta problemų nebeturėjo. Ispanas galėjo susikrauti ir dar didesnę persvarą, jei šeštajame geime būtų realizavęs „break pointą“. Visgi, pergalei sete jam užteko ir sėkmingo žaidimo savo padavimų metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanas trečiajame sete neužtruko, kol perėmė iniciatyvą. Trečiajame geime jis susikūrė net tris „break pointus“ (0:40). R.Berankis du iš jų neutralizavo, tačiau tada pataikė į tinklą ir atsidūrė besivejančiojo vaidmenyje. Penktajame geime vėl kartojosi ta pati situacija (0:40), tik šį kartą R.Berankiui pavyko neutralizuoti visus tris „break pointus“.

Septintajame geime lietuvis ir vėl strigo savo padavimų metu, o „break pointą“ laimėjęs P.Carreno-Busta atsidūrė per žingsnį nuo pergalės. Paskutiniame geime lietuvis dar bandė priešintis ispanui, bet šis atsilaikė ir šventė įtikinamą pergalę.

Įdomu tai, kad pernai R.Berankis ir P.Carreno-Busta jau žaidė vienas prieš kitą būtent „US Open“ turnyre. Tada jie susitiko antrajame rate ir ispanas įrodė savo pranašumą prieš lietuvį – 6:4, 6:7 (3:7), 6:2, 6:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų