REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ iškovojo antrą pergalę pasiruošimo naujajam sezonui cikle. Žalgiriečiai draugiškose rungtynėse namuose net 102:71 (20:18, 28:10, 33:20, 21:23) sutriuškino Utenos „Juventus“ klubą.

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ iškovojo antrą pergalę pasiruošimo naujajam sezonui cikle. Žalgiriečiai draugiškose rungtynėse namuose net 102:71 (20:18, 28:10, 33:20, 21:23) sutriuškino Utenos „Juventus“ klubą.

REKLAMA

Žalgiriečiai įspūdingai šiame susitikime metė tritaškius – pataikė 18 iš 29 (62 proc.). Jie taip pat laimėjo pagal atkovotus kamuolius (42 prieš 29), rezultatyvius perdavimus (21 prieš 22) ir naudingumo balus (129:67). Vienintelė akis badanti grafa buvo klaidos, kurių „Žalgiris“ padarė 20.

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris kalbėjo apie gerą gynybą pirmoje rungtynių dalyje, tačiau vėliau prarastą koncentraciją.

„Turėjome geras atkarpas gynyboje, neblogai gynėmės pirmoje susitikimo dalyje“, – sakė M.Schilleris. „Vėliau atkarpomis praradome koncentraciją gynyboje ir ties tuo dirbame - gynyboje norime būti pastoviai susikaupę, nes tai turi būti mūsų pagrindas. Manau, kad puolime vaikinai nori ir žaidžia kartu, tačiau vėl padarė per daug klaidų. Trečiame kėlinyje sumažinome klaidų skaičių iki vieno, bet ketvirtame kėlinyje vėl padarėme 7 klaidas, o iš viso 21, ko yra aiškiai per daug. Turime suprasti, kad komanda, kuri dalinasi kamuoliu, darys klaidų, bet jų šįkart buvo per daug“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar prieš šias rungtynes darėte daugiau analizės nei mačui su VEF?

Šiek tiek daugiau. Apie šią komandą turėjome daugiau medžiagos, nes ji išlaikė nemažai praėjusių metų žaidėjų, todėl turėjome idėją, kaip jų treneris nori žaisti ir žaidžia.

REKLAMA

Tuo tarpu 11 taškų surinkęs Steve'as Vasturia atskleidė, kokios buvo jo pagrindinės užduotys šiose rungtynėse.

„Ikisezoninėse rungtynėse yra svarbu išeiti ir kovoti. Manau, kad darėme labai daug gerų dalykų ir žinoma, yra vietų, kuriose turime pasitempti. Svarbu pagauti formą, pajusti vieniems kitus. Gera išeiti ir iškovoti pergalę“, – sakė 3 tritaškius iš tiek pat galimų pataikęs S.Vasturia.

Kaip pats jautiesi? Antros rungtynės buvo geresnės nei pirmosios.

Jaučiuosi gerai. Kaip ir sakiau, apsiprantu su visais ir stengiuosi padėti komandai laimėti. Gera būti su komanda ir padėti siekti pergalių.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios buvo pagrindinės tavo užduotys šiose rungtynėse?

Tiesiog būti stipriu gynyboje, užbaigti atakas po atkovotų kamuolių. Kova dėl kamuolių buvo dalykas, ties kuriuo turime patobulėti.

Ar jau esi susipažinęs su taisyklėmis, kas nutinka, kai komanda pelno 100 taškų?

Girdėjau kalbas, tad matysime. Net nežinau kas pelnė 100-ąjį tašką, tad netrukus tą išsiaiškinsime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų