REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimtams tūkstančių gyventojų pensijos ir kitos „Sodros“ išmokos yra vienintelis pastovių pajamų šaltinis. Taigi jų mokėjimo grafikas yra svarbus, norint planuoti būsimas šio mėnesio išlaidas. Rugsėjį jos veikiausiai bus mažesnės, nes ir pinigų gyventojai gaus mažiau.

Šimtams tūkstančių gyventojų pensijos ir kitos „Sodros“ išmokos yra vienintelis pastovių pajamų šaltinis. Taigi jų mokėjimo grafikas yra svarbus, norint planuoti būsimas šio mėnesio išlaidas. Rugsėjį jos veikiausiai bus mažesnės, nes ir pinigų gyventojai gaus mažiau.

REKLAMA

Kaip ir kiekvieną mėnesį, „Sodra“ šią savaitę paskelbė, kada tiksliai mokės įvairias išmokas ir pensijas.

Pensijų mokėjimo kalendorius

Primename, kad visi pensijų gavėjai rugpjūtį gavo 200 eurų dydžio vienkartines išmokas – iš viso apie 180 mln. eurų. Jas buvo nuspręsta mokėti dėl sunkumų, susijusių su koronavirusu. Rugsėjį tokių išmokų nebus, tad pensininkai turės tenkintis įprasto dydžio pensijomis.

Gyventojams, kurie pensijas gauna į „Swedbank“ sąskaitas, pinigai bus pervesti nuo rugsėjo 10 d. iki rugsėjo 12 d.

„Šiaulių banko“, taip pat „Luminor“ banko (buvusio DnB) klientai Vilniaus, Šiaulių, Alytaus regionuose pensijas gaus rugsėjo 9 d., Kauno, Klaipėdos ir Mažeikių regionuose – rugsėjo 10 d., o Marijampolės, Šilalės, Utenos ir Panevėžio – rugsėjo 11 d.

REKLAMA
REKLAMA

SEB, „Medicinos banko“, „Citadele“ ir „Luminor“ (buvusio „Nordea“), taip pat kitų kredito ir mokėjimo įstaigų klientams pensijos bus pervestos rugsėjo 10 d.

REKLAMA

Tiems, kas neturi sąskaitų, atsiimti pinigus Lietuvos pašto skyriuose bus galima nuo rugsėjo 10 d. iki rugsėjo 26 d.

Lietuvos paštas, bendrovės „Victum“, „Bastaras“, „Rausidas“, „Godlija“ ir „Verpetynė“ pensijas į namus pristatys taip pat nuo rugsėjo 10 d. iki rugsėjo 26 d.

Šiuo metu vidutinė senatvės pensija Lietuvoje yra 377 eurai, turint būtinąjį stažą – 400 eurų, o neturint – 210 eurų. Senatvės pensijas gauna daugiau kaip 610 tūkst. gyventojų.

Be to, 238 tūkst. gyventojų gauna našlių ir našlaičių pensijas, 131 tūkst. – netekto darbingumo pensijas.

REKLAMA
REKLAMA

Kitų rūšių išmokų mokėjimas

Vaiko priežiūros išmokos bus mokamos nuo rugsėjo 15 d. Jas gauna beveik 40 tūkst. gyventojų – apie 30 tūkst. moterų ir 10 tūkst. vyrų. Vidutinė išmoka siekia beveik 500 eurų per mėnesį.

Motinystės išmokos mamoms, kurios yra nėštumo ir gimdymo atostogose, mamas pasieks per 17 darbo dienų nuo prašymo su visais reikalingais dokumentais pateikimo. Šias išmokas gauna 2,1 tūkst. mamų. Vidutinis jų dydis – 47,6 euro už vieną dieną.

Tėvystės išmokos, mokamos tėvams, kurie yra paėmę tėvystės atostogas, bus išmokėtos per 5 darbo dienas nuo šių atostogų pabaigos. Jas gauna 1,4 tūkst. tėčių. Vidutinis šių išmokų dydis – beveik 1030 eurų per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nedarbo išmokos bus išmokėtos nuo rugsėjo 21 d. iki rugsėjo 30 d. Kaip paprastai, ilgalaikio darbo išmokos išmokamos per 10 darbo dienų po to, kai „Sodra“ priima sprendimą ją mokėti.

Vaiko išlaikymo išmokas numatoma mokėti nuo rugsėjo 25 d. iki rugsėjo 30 d. Ši išmoka vienam vaikui per mėnesį negali būti didesnė negu 1,8 bazinės socialinės išmokos dydžio, galiojusio mėnesį, už kurį mokama išmoka (t.y., daugiausia 70,2 euro).

Tuo metu ligos išmokos paprastai išmokamos per 17 darbo dienų nuo visų dokumentų ir duomenų pateikimo „Sodrai“. Ligos išmokas šiuo metu gauna apie 50 tūkst. gyventojų. Vidutinė vienos dienos išmoka yra 31,4 euro.

Šalpos išmokos per bankus ir kitas kredito įstaigas bus sumokėtos rugsėjo 11 d., per išmokas pristatančias organizacijas – nuo rugsėjo 10 d. iki rugsėjo 26 d., o atsiėmimas Lietuvos pašte – nuo rugsėjo 10 d. iki rugsėjo 26 d

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų