REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veryga: nebebus siūloma riboti kavinių ir barų darbo laiko

Papildyta 14:11

Kavinių, barų bei kitų viešojo maitinimo darbo laiko ribojimai nebebus siūlomi, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kavinių, barų bei kitų viešojo maitinimo darbo laiko ribojimai nebebus siūlomi, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

„Toks siūlymas nebebus teikiamas (Vyriausybei – BNS), bus teikiami kiti siūlymai“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė jis.

Anot ministro, labiausiai tikėtina, kad bus siūloma viešojo maitinimo vietose nustatyti tam tikrą plotą vienam lankytojui.

„Tas plotas turėtų būti skaičiuojamas tai vietai, kur žmonės būna ir leidžia laiką, ne virtuvių, ne bendras plotas, bet ten, kur yra pati viešojo maitinimo vieta“, – aiškino A. Veryga.

Jo teigimu, prie siūlymo riboti darbo laiką būtų grįžtama nepasiteisinus alternatyvioms priemonėms.

„Kaip buvo diskutuota Vyriausybėje ir COVID-19 valdymo komiteto posėdyje, buvo pasiūlyta pirmiausia pritaikyti kitas priemones, jei jos neveiktų, tada grįžti prie laiko ribojimo. Kol kas dar nėra priimtos tos kitos priemonės“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau šią savaitę A. Veryga teigė abejojantis, ar neribojant barų ir naktinių klubų darbo laiko pavyks užtikrinti saugumą dėl koronaviruso.

„Klausimas, ar tikrai dviem trečdaliais ištuštinus tuos naktinius klubus jiems tikrai apsimokės veikti ir ar žmonės eis ten pabūti ir laikytis kažkokių socialinių distancijų, nes ten einama, kad distancijos nesilaikyti, kad pabendrauti, pabūti, pašokti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Vyriausybė trečiadienį nepritarė siūlymui apriboti kavinių, klubų ir kazino darbo laiką. Tuomet premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad bus einama kitu keliu – numatoma nustatyti griežtesnius saugumo reikalavimus, įskaitant žmonių skaičiaus ribojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų