REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke (JAV) vykstančiame prestižiniame „US Open“ turnyre penktadienį dar vienos istorinės pergalės sieks 30-metis lietuvis Ričardas Berankis (ATP-65).

Niujorke (JAV) vykstančiame prestižiniame „US Open“ turnyre penktadienį dar vienos istorinės pergalės sieks 30-metis lietuvis Ričardas Berankis (ATP-65).

REKLAMA

Trečiajame vienetų rate lietuvis susitiks su 29-erių ispanu Pablo Carreno-Busta (ATP-27). Šį kartą mačo laikas lietuviams bus patogesnis. Tikėtina, kad R.Berankis ir P.C.Busta korte pasirodys apie 22 val. Lietuvos laiku. Niujorke šiandien lietaus nežadama, todėl niekas neturėtų sujaukti tvarkaraščio.

Preliminarus tvarkaraštis 17-ajame korte:

18.10 val. Aliaksandra Sasnovič – Julija Putinceva.

20.00 val. Caroline Garcia – Jennifer Brady.

21.50 val. Ričardas Berankis – Pablo Carreno-Busta.

Įdomu tai, kad pernai R.Berankis ir P.Carreno-Busta jau žaidė vienas prieš kitą būtent „US Open“ turnyre. Tada jie susitiko antrajame rate ir ispanas įrodė savo pranašumą prieš lietuvį – 6:4, 6:7 (3:7), 6:2, 6:0.

2017 m. ATP vienetų reitinge P.Carreno-Busta buvo šoktelėjęs iki 10-os vietos. Per karjerą jis laimėjo keturis ATP 250 serijos vienetų turnyrus, iš kurių paskutinį – pernai Kinijoje. Ispanas taip pat sėkmingai žaidžia ir ant grunto, ir ant kietos dangos. 2017 m. „US Open“ turnyre jis nukeliavo net iki pusfinalio, tais pačiais metais pateko į baigiamąjį metų turnyrą „ATP Finals“, o 2019 m. su Ispanijos rinktine kėlė į viršų Daviso taurę

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant solidžios karjeros, P.Carreno-Busta itin prastai žaidžia prieš pirmojo dešimtuko žaidėjus. Jis laimėjo vos 4 iš 32 tokių susitikimų ir nėra nugalėjęs ryškiausių šių laikų teniso žvaigždžių. Tarp skambiausių jo pergalių yra laimėjimai prieš Milošą Raoničių, Grigorą Dimitrovą, Keviną Andersoną ir Fabio Fognini, kai šie dar rikiavosi 10-uke.

REKLAMA

P.Carreno-Busta turėjo šiek tiek žaidybinės praktikos koronaviruso pandemijos metu. Prieš „US Open“ startą jis dar sudalyvavo ATP 1000 turnyre, kur pasiekė antrąjį ratą. Beje, šių metų „US Open“ turnyras ispanui vos nesibaigė jau pirmajame rate. Jis setais 1:2 atsiliko prieš neseniai R.Berankio nugalėtą japoną Yasutaką Uchiyamą (ATP-86) ir įveikė jį tik po 5 setų kovos.

Lažybininkai šiame mače R.Berankiui nežada nieko gero. Lietuvio galimybės nugalėti vertinamos maždaug 27 proc.

R.Berankis penktadienį mėgins sukurti Lietuvos teniso istoriją. Jis jau pasiekė geriausią karjeros rezultatą „US Open“ turnyre, o dabar gali pasiekti ir geriausią rezultatą „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Lietuvis anksčiau du kartus buvo patekęs į „Australian Open“ trečiąjį ratą. Tuo tarpu ketvirtajame tokio rango turnyro rate dar nėra buvęs nė vienas Lietuvos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pergalę iškovojęs tenisininkas pelnys 180 ATP vienetų reitingo taškų ir 250 tūkst. JAV dolerių, o aštuntfinalyje susitiks su geriausiu planetos žaidėju serbu Novaku Djokovičiumi (ATP-1) arba vokiečiu Janu-Lennardu Struffu (ATP-29). Pralaimėtojui atiteks 90 ATP vienetų reitingo taškų bei 163 tūkst. JAV dolerių.

Bendrą „US Open“ prizų fondą sudaro 53,4 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų