REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas savo įtemptą darbotvarkę nuo rugsėjo 1 dienos papildė nauja veikla – pradėjo studijas Lietuvos sporto universitete (LSU). D. Maskoliūnas pasirinko Treniravimo sistemų magistrantūros studijas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas savo įtemptą darbotvarkę nuo rugsėjo 1 dienos papildė nauja veikla – pradėjo studijas Lietuvos sporto universitete (LSU). D. Maskoliūnas pasirinko Treniravimo sistemų magistrantūros studijas.

REKLAMA

„Kiekvienam krepšinio, kaip ir kitų sporto šakų, treneriui, net ir turinčiam daug praktinės patirties, reikia augti, įgyti naujausių mokslinių teorinių žinių. Tikiuosi, kad studijos Lietuvos sporto universitete padės įveikti ir naujus profesinius iššūkius“, – įsitikinęs D. Maskoliūnas.

Iš Kauno „Žalgirio“ į „Barceloną“ persikėlęs Šarūno Jasikevičiaus asistentas D. Maskoliūnas jau pradėjo intensyvų klubinį sezoną. Po treniruočių stovyklos ir kontrolinių rungtynių Andoroje, „Barca“ šiandien pradeda kovas dėl Katalonijos taurės, o rugsėjo 12-13 dienomis kausis dėl Ispanijos Supertaurės. Nepaisant įtempto tvarkaraščio, D. Maskoliūnui bus sudarytos sąlygos nuotoliniu būdu pradėti studijas LSU magistrantūroje.

„Lietuvos sporto universitetas sudaro didelio meistriškumo sportininkams ir treneriams galimybes derinti mokslus ir sportą ir jiems suteikiama galimybė studijuoti pagal individualų studijų planą.  Labai svarbu, kad kuo daugiau profesionalių sportininkų liktų sporte ir savo patirtį, kaip treneriai, perteiktų kitiems. Tuo pačiu, siekiame sportininkų ir trenerių žinių bagažą papildyti mokslinėmis ir teorinėmis žiniomis.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausių Lietuvos trenerių pavyzdys turėtų paskatinti jaunus žmones rinktis įdomų trenerio darbą, o visiems krepšinio treneriams, nepaisant amžiaus ir patirties, nesustoti tobulėti. Tam, kad būtum viršūnėje, turi nuolat mokytis, domėtis savo srities naujovėmis“, – teigia LSU Krepšinio studijų ir mokslo centro vadovas Ramūnas Butautas.

REKLAMA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę 2007-2009 metais treniravęs ir 2007 m. Europos čempionato bronzą iškovojęs R. Butautas nori, kad kuo daugiau profesionalių sportininkų, baigę karjeras taptų treneriais ir savo patirtį perteiktų jauniems sportininkams.

„Lietuvos sporto universitetas kartu su Lietuvos krepšinio federacija daug dėmesio skiria trenerių parengimui, jų kvalifikacijos tobulinimui ir įvairių seminarų, konferencijų organizavimui. Pernai LSU ir LKF pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurią savo parašais patvirtino LSU rektorė Diana Rėklaitienė ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis. Prieš metus buvo įkurtas LSU Krepšinio studijų ir mokslo centras. Pagrindinis jo tikslas – sutelkti patyrusius tyrėjus ir praktikus bei visas žinias perduoti būsimiems specialistams“, – sako R. Butautas.

Didžioji dauguma Lietuvos krepšinio trenerių yra baigę studijas LSU. Tarp jų – buvę Lietuvos rinktinės treneriai Dainius Adomaitis ir Kęstutis Kemzūra, su Lietuvos jaunimo rinktinėmis pasaulio bei Europos čempionų titulus laimėjęs Kazys Maksvytis, Eurolygoje dirbantis Rimas Kurtinaitis bei kitas olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius. Šiais metais LSU magistrantūros studijas baigė ilgamečiai Lietuvos rinktinės krepšininkai Darjušas ir Kšystofas Lavrinovičiai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų