REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) vakar pranešė, kad Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos mokiniui buvo nustatytas susirgimas COVID-19.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) vakar pranešė, kad Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos mokiniui buvo nustatytas susirgimas COVID-19.

REKLAMA

Mokinys pamokose nebuvo. Tačiau vasarą jis stovyklavo su kitais konservatorijos mokiniais, dėl to mokykla ugdymo procesą tęsia mišriu būdu – tiek kontaktiniu, tiek nuotoliniu. Mokykla bendradarbiauja su visuomenės sveikatos specialistais. Dabartiniu epidemiologų vertinimu, mokinys užsikrėtė nuo sergančio šeimos nario. Apie šį atvejį NVSC pranešė rugsėjo 3 d.

Kaip BNS sakė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė, mišrų mokymą gimnazija nusprendė įvesti siekdama apsaugoti vaikus.

„Gavome rekomendaciją, kad blogiau nebus, jeigu mes pasirinksime nuotolinį mišrų (ugdymą-BNS)“, – sakė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokymo procesas, pasak jos, nesustos: kai kurios pamokos vyks kontaktiniu būdu, klasės į mokyklą atvyks srautais.

Mokykla sveikatos specialistams pateikė sąrašą mokinių, galėjusių turėti artimą kontaktą su užsikrėtusiuoju, taip pat, kaip buvo nurodyta, dezinfekavo patalpas.

REKLAMA

Mokytojai su užsikrėtusiu moksleiviu, pasak direktorės, nekontaktavo, su juo bendrauti galėjo nebent rugpjūčio pabaigoje drauge stovykloje buvę vaikai.

Nustatytas koronavirusas Raseinių Šaltinio progimnazijos penktokei. Atsižvelgus į NVSC nurodymą, visa penktokų klasė dėl turtėto aukštos rizikos sąlyčio yra saviizoliacijoje, jiems ugdymas vyksta nuotoliniu būdu. Progimnazijos aplinka dezinfekuota. Pamokos ir toliau vyksta kontaktiniu būdu.

NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė spaudos konferencijoje penktadienį sakė, jog iš viso nustatyti 32 asmenys, kurie turėjo kontaktą su šia moksleive: 26 bendraklasiai, mokytojas ir penki šeimos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokinys rugsėjo 1, 2 (dienomis – BNS) buvo ugdymo įstaigoje ir lankėsi ne tik savo ugdymo gimnazijoje, bet ir meno mokykloje. Dabartiniu metu epidemiologai dirba, renka visus duomenis, kurie turėjo kontaktą ir, aišku, teikia rekomendacijas“ – sakė NVSC atstovė.

NVSC atkreipia dėmesį, kad šis atvejis į statistiką bus įskaičiuotas rytoj, kaip ir įprasta.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija atkreipia dėmesį, kad mokyklos priima tinkamus veiksmus, kaip elgtis, jei mokiniui ar darbuotojui nustatoma COVID-19.

Rekomendacijos:

– Jei mokykla gauna pranešimą iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ar padalinio savivaldybėje apie mokiniui ar darbuotojui nustatytą infekciją, bendradarbiauja ir vykdo sveikatos specialistų rekomendacijas. Ar uždaryti visą mokyklą, ar klasę, sprendžia sveikatos specialistai, įvertinę galimas rizikas. Nutraukus kontaktinį mokymą, toliau jis vyksta nuotoliniu būdu, kol visuomenės sveikatos specialistai leidžia grįžti prie įprasto darbo mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jei vaikui, mokiniui mokykloje pasireiškia karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų, kitų užkrečiamųjų ligų požymiai (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.), jis nedelsiant izoliuojamas mokykloje, apie tai informuojami jo tėvai.

– Darbuotojas, kuriam darbo metu pasireiškia karščiavimas ar ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymiai, turi nedelsdamas palikti švietimo įstaigos patalpas ir kreiptis konsultacijos Karštąja linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju.

– Jei mokykla iš darbuotojo, mokinio ar jo tėvų gavo informaciją apie jam nustatytą COVID-19 ligą, apie tai nedelsdama informuoja Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos, kad būtų nustatyti sąlytį turėję asmenys ir jiems taikoma 14 dienų izoliacija.

– Asmenims, kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu į švietimo įstaigą atvykti draudžiama. Jie gali mokytis ir dirbti nuotoliniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų