REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuolių sulčių spaudyklos jau sulaukė pirmųjų klientų. Anot jų, obuolių derlius šiemet geresnis negu pernykštis, tačiau vėlyvas. Įsibėgės jis tik per porą savaičių. O kainos irgi keitėsi, kai kurie spaudėjai, jas pakėlė.

Obuolių sulčių spaudyklos jau sulaukė pirmųjų klientų. Anot jų, obuolių derlius šiemet geresnis negu pernykštis, tačiau vėlyvas. Įsibėgės jis tik per porą savaičių. O kainos irgi keitėsi, kai kurie spaudėjai, jas pakėlė.

REKLAMA

„Gailių ūkio“ savininkas Remigijus Gailius tikina, kad obuolių derlius nėra jau toks geras, kaip visi skelbia, jis yra vidutiniškas.

„Pernai obuolių iš viso nebuvo, o šiemet jų yra, tačiau kiekiai tikrai ne tokie didžiuliai, kaip kad dauguma sako. Tačiau, žinoma, jeigu lyginsime šių metų derlių su pernykščiu, matysime nemažą skirtumą.

Kalbant apie kainas jos nukrito 0,03 euro. Mūsų sodo obuoliai bus eksportuojami į Vokietiją sultims. Už 1 kg gauname 0,30 euro. Na o Lietuvos pirkėjai taip pat neturėtų tikėtis pigesnių obuolių parduotuvėse ar turguose. Pernykščiai metai sodininkams buvo nuostolingi, o juk sodo ir obelų priežiūra vis tiek kainuoja. Nuleisti kainų jau nebėra iš ko“, – komentavo R. Gailius.

Ne visos sulčių spaudyklos džiaugiasi derliumi

Klaipėdos rajone obuolių sultis spaudžiantis Andrius Girkus teigė, kad šiemet pavasaris buvo vėlyvas ir vėsus, todėl obuolių derlius ir vėluoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Užtat derlius šiemet neblogas. Obuoliai pramečiuoja, tai reiškia, kad vienais metais būna prastas derlius, kaip kad pernai, o kitais – pavyzdžiui, šiemet, labai geras. Tai matome ir iš obuolių kiekio, kurį žmonės atsiveža į spaudyklą. Šiemet jis kur kas didesnis.

REKLAMA

Jeigu obuolių derlius geras į spaudyklą žmonės vidutiniškai atveža spausti apie 90 kg obuolių, o jeigu prastesnis 30–60 kg“, – sakė sulčių spaudėjas.

Kalbant apie kainas, jos, anot A. Girkaus, šiemet yra šiek tiek didesnės.

„Tiekėjai pabrangino maišelius, į kuriuos pilstau sultis, tad teko ir man kainą pakelti. Pigiausiai moka klientai, kurie sulčių nepasterizuoja ir naudoja savo tarą, 1 l sulčių kainuoja 0,3 euro. Pasterizuotos, skaidrios 3 l pakuotės kainuoja 2 eurus, o 5 l – 2,5 euro. O 3 l pakuotė su rankenėle kainuoja 2,3 euro, 5 l – 2,8 euro“, – kainas komentavo sulčių spaudėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp Vilniaus ir Kauno esančiame Vievyje obuolių sultis spaudžiantis Petras teigė, kad kainų nekėlė, jos liko tokios pačios, kokios buvo pernai.

„Jeigu klientas sultis spaudžia į savo tarą ir jų nepasterizuoja, 1 l jam kainuoja 0,25 euro. Jeigu nori pasterizuoti ir pilti į mūsų 3 l maišelį moka 2 eurus, o jeigu į 5 l maišelį 2,5 euro. Kartotinė dėžutė dar papildomai kainuoja 0,5 euro“, – pasakojo sulčių spaudėjas.

Anot jo, klientai atsiveža įvairius obuolių kiekius, vieni vos 50 kg, o kiti daugiau negu 100 kg. Vieni atsiveža po mažiau, bet atvažiuoja kelis kartus, kiti iš karto didelį kiekį spaudžia.

Kitas obuolių sulčių spaudėjas Irmantas Pryšmantas taip pat teigė, kad kainų šiemet nekėlė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„3 l kainuoja 1,9 euro, o 5 l – 2,3 euro. Tačiau sulčių sezonas dar tik įsibėgėja. Didžiausias pikas turėtų prasidėti už 2 savaičių“, – sakė I. Pryšmantas.

Taip pat jis pastebėjo, kad klientai ieško įdomių skonių, todėl obuolius maišo su kitais vaisiais ar daržovėmis. Pavyzdžiui, kriaušėmis, morkomis, moliūgais, apelsinais, greipfrutais, melionais ir kitais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų