REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
92
Rugpjūčio 23 d. protestas Minske (nuotr. Scanpix)

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė nemanąs, kad šiuo metu jo šalyje yra „didelių problemų ir sunkumų“.

92

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė nemanąs, kad šiuo metu jo šalyje yra „didelių problemų ir sunkumų“.

REKLAMA

„Vis bandau suvokti situaciją šalyje ir nuolat prieinu išvadą: kai pravažiuoji (Minsko) žiedinį kelią, gyvenimas neatpažįstamai keičiasi. Todėl kalbėti, kad turime didelių problemų ir sunkumų būtų tiesiog juokinga“, – sakė A. Lukašenka, paskirdamas aukšto rango vietos valdžios atstovus; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Jūsų gyvenimas [regionuose] yra visiškai kitoks nei Minske, ir net Minske jis skiriasi nuo jūsų gyvenimo tik sekmadienį“, – pridūrė prezidentas.

Pasak jo, paskirti valdininkai atvykę į sostinę „tikriausiai čia nepastebėjo jokių spalvotų revoliucijų, katastrofų ar kitų baisių dalykų“.

REKLAMA
REKLAMA

„Esama tam tikrų žmonių, kurie jau viešai, demonstratyviai nemėgsta to, kas vyksta šalyje. Jų buvo ir ankstesniuose rinkimuose, tačiau ypatumas yra tas, kad tuomet jie taikiai priėmė savo pralaimėjimą“, – teigė A. Lukašenka.

REKLAMA

Jis paragino visas valdžios institucijas – nuo kaimo vietovių tarybų iki aukščiausio rango valstybės pareigūnų – „ramiai dirbti ir vykdyti savo užduotis“.

„Auginti duoną, maitinti liaudį. Į mokyklą eina vaikučiai, studentai studijuoja universitetuose. Tai labai svarbu ir mes privalome tuo užsiimti. O jei kas nors nenusėdi vietoje, ką tik pasakiau: tam yra aiškios rašytinės taisyklės įstatymo pavidalu“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Jis paprašė vietos lyderių „nekreipti dėmesio į šiuos dalykus“, „užsiimti ūkiu, žmonėmis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios putos išnyks, visokie „Telegram“ kanalai, per kuriuos valdoma mūsų minia Minske – visa tai praeis. Jums tereikia būti santūriems, ramiems ir neleisti peržengti šios raudonos linijos“, – patikino A. Lukašenka.

Baltarusiją jau ilgiau kaip tris savaites krečia protestai nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų