REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos vadovas, skirtingai nei kitų valstybių lyderiai, neturi pirmosios ponios. Tiksliau, žmoną jis turi, tačiau į viešus renginius, priėmimus ar vizitus Aleksandras Lukašenka mieliau kviečiasi savo sūnų Nikolajų. Pastarasis jau yra nesantuokinis sūnus, o pats „paskutinis Europos diktatorius“ mėgsta apsupti save gražių moterų kompanija, taip paskatindamas gandus apie savo meilužes.

Baltarusijos vadovas, skirtingai nei kitų valstybių lyderiai, neturi pirmosios ponios. Tiksliau, žmoną jis turi, tačiau į viešus renginius, priėmimus ar vizitus Aleksandras Lukašenka mieliau kviečiasi savo sūnų Nikolajų. Pastarasis jau yra nesantuokinis sūnus, o pats „paskutinis Europos diktatorius“ mėgsta apsupti save gražių moterų kompanija, taip paskatindamas gandus apie savo meilužes.

REKLAMA

Gražuolės diktatorių supa nuolat, didžiąją jo 26 metų valdymo dalį. Kurias iš jų siejo daugiau nei formalūs santykiai su prezidentu dabar sunku patikrinti, tačiau kelios moterys sulaukė daugiau jo asmeninio dėmesio. 

Žmona „ant popieriaus“ – Galina Lukašenka

Susipažino pora Ryžkovičių kaimo mokykloje. Galina viename iš savo interviu pasakojo, kad Aleksandras eidavo 4 kilometrus į pasimatymą su ja. Vienas iš jųdviejų mėgstamų užsiėmimų – skaityti kartu knygas. Tokia romantiška idilė tęsėsi keletą pirmųjų pažinties metų, netrukus pora susituokė ir jiems gimė sūnus Viktoras. Netrukus pasirodė ir Dmitrijus. Tačiau A. Lukašenkos karjerai šovus į viršų – vyras kardinaliai pasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį sykį pora kartu viešumoje matyta 1994-aisiais Izraelyje. Vėliau pirmoji šalies ponia tik kartais pasirodydavo kartu su A. Lukašenka viešuose renginiuose. 

REKLAMA

Dar 1998-ųjų interviu paklausta, kodėl gyvena atskirai nuo vyro, ji lakoniškai atsakė: „Pati pasirinkau tokį gyvenimą“. 

Skirtingai nei „vyresnysis brolis Vladimiras Putinas“, kaip jį pats yra vadinęs A. Lukašenka, „batiuška“ oficialiai nėra išsiskyręs. Gyvena pora jau seniai atskirai. Viso jie turi 8 anūkus.

Asmeninė gydytoja Irina Abelskaja

Po to, kai Aleksandras sugebėjo įsitvirtinti Baltarusijos prezidento poste, jis paprašė surasti jam asmeninę gydytoją. Tuometinė sveikatos apsaugos ministrė Inesa Drobyševskaja surado jam medikę iš Bresto – Iriną Abelskają.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji šalies vadovą lydėjo visur: nuo dalykinių susitikimų iki atostogų. „Belsat“ netgi pasakojama istorija, kaip A. Lukašenka iškeldino iš gretimo kambario viešbutyje užsienio reikalų ministrą, kad galėtų įkurdinti I. Abelskają. 

2001-aisiais ji buvo paskirta Respublikinės ligoninės vyr. gydytoja. I. Abelskajos motina, Liudmila Postojalko, tampa sveikatos apsaugos ministre. A. Lukašenka savo santykių su gydytoja neviešino. Tačiau 2004-aisiais jam gimsta sūnus Nikolajus, kuris vis dažniau pasirodo viešuose renginiuose kartu su tėvu.

Jokių oficialių įrodymų ar fotografijų, kurie leistų teigti, kad jis yra bendras Aleksandro ir Irinos vaikas – nėra. Kita vertus, užtenka pasižiūrėti į Nikolajų ir nesunku suprasti, kas jo mama – panašus į Iriną kaip du vandens lašai. Paneigimo taip pat nebuvo, o Baltarusijos žiniasklaida ir ekspertai faktiškai neabejoja šios informacijos tikslumu. Maža to, A. Lukašenka yra užsiminęs, kad Nikolajaus mama yra gydytoja, nors daugiau detalių atskleisti nenorėjo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, netrukus po Nikolajaus gimimo, 2007-aisiais, Irina yra atleidžiama iš vadovaujančių pareigų ligoninėje ir pradeda dirbti paprasta specialiste. Tuomet žiniasklaidoje pasipila pranešimai, kad jai netgi neleidžiama matytis su sūnumi.

2009-aisiais I. Abelskaja yra grąžinama į ligoninės vyr. gydytojos pareigas.

Estrados atlikėja – Irina Dorofejeva

2007-aisiais A. Lukašenka apsilankė Dorofejevos dainų teatro pasirodyme. Vėliau jis patvirtino programą: „Irina Dorofejeva – Baltarusijos veidas“. Moteris šalia prezidento užfiksuota kelionės į Sočį metu, ją matė prezidento rezidencijoje „Slavianskij bazar“ koncerto metu. Tačiau, kaip ir I. Abelskajos atveju, moteris išsisukinėjo nuo klausimų apie galimus santykius su šalies prezidentu.

REKLAMA

Grožio konkursai ir jų gražuolės

Apskritai, daugiau kažkokių įrodymų apie kitų moterų, išskyrus jo vaikų mamas, egzistavimą A. Lukašenkos gyvenime nėra. Viskas remiasi tik nuogirdomis ar Baltarusijos prezidento pomėgiu savo aplinkoje matyti įvairiausių grožio konkursų dalyves ar žinomas televizijos laidų vedėjas. 

Grožio konkursai – vienas iš mėgiamiausių A. Lukašenkos laisvalaikio praleidimo būdų. Baltarusijos pramogų pasaulio atstovas Aleksandras Varlamovas taip pasakojo apie grožio konkurso „Baltarusijos supermodelis 1996“, kurį stebėjo A. Lukašenka, užkulisius: „Jie visas dalyves privertė ropoti keturiomis. Šios dalyvės vaikščiojo kaip katės scenoje, krutino užpakalį, murkė ir sakė „miau!“

REKLAMA

Tariamai tokį pageidavimą A. Lukašenka išsakė asmeniškai dainininkei Likai Jalinskajai, o vėliau į šiuos konkursus Baltarusijos prezidentas pats asmeniškai atrinkdavo kandidates. Modeliai buvo samdomi ir į kitus renginius, kuriuose dalyvaudavo A. Lukašenka.

„Miss Rusija“, vėliau tapusi ir „Miss Europa“, Svetlana Koroliova taip stipriai sudomino A. Lukašenką, kad šis pasikvietė ją į Baltarusijos sostinę ir visą dieną kartu praleido savo rezidencijoje, o kai ši panoro vykti namo – siūlė jai skristi jo lėktuvu kitą dieną. 

Baltarusijos prezidentą nuolat įvairių renginių metu lydėjo grožio konkursų laureatės. Turėjo jis ir savo favorites, kurios dažnai šmėžavo įvairių viešų renginių nuotraukose. Aišku, visos jos sulaukdavo Baltarusijos, Ukrainos ar Rusijos žiniasklaidos dėmesio ir įtarimų tapus daugiau nei tik kviestinėmis žvaigždėmis, tačiau patikimų įrodymų tam nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darija Šmanai skyrybų nereikalavo

Galima išskirti tik gražuolę Dariją Šmanai ir tai, šiuo atveju galima tik spėlioti, ką iš tiesų norėjo pasakyti pats Baltarusijos diktatorius, galimai leptelėjęs daugiau nei norėtų. 

Interviu Ksenijai Sobčak jis pasakojo, kad „Dašą“ pažįsta dvejus metus, ir ji yra „labai padori mergina“. Kuomet K. Sobčak paklausė, ar Kolios mama reikalavo skyrybų su Galina, jis atsakė: „Ne, niekada. Niekas niekada. Ir Daša, apie kurią kalbate, taip pat niekada nepradėjo tokio pokalbio“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų