REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, kad, jeigu renginių organizatoriai ir lankytojai nesilaikys nustatytų saugumo reikalavimų, renginiuose vėl bus pradėtas riboti dalyvių skaičius arba jie bus visai draudžiami.

Premjeras Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, kad, jeigu renginių organizatoriai ir lankytojai nesilaikys nustatytų saugumo reikalavimų, renginiuose vėl bus pradėtas riboti dalyvių skaičius arba jie bus visai draudžiami.

REKLAMA

Dalyvių skaičiaus apribojimas renginiuose nebegalioja nuo rugsėjo 1-osios.

„Mes ne kartą apeliavome tiek į organizatorius, tiek į dalyvius, kad tie renginiai, kurie nėra būtini, kad nevyktų. Kurie vykdomi yra, jie turi būti vykdomi griežtai laikantis operacijų vadovo reikalavimų. Tai pirmiausiai žmonių atsakingumo ir atsakomybės klausimas. 

Tikrai nesinori grįžti prie tų momentų, kada mes turime viską griežtai bausti, kontroliuoti ir dar bausti. Taip, kontrolė bus vykdoma. Jeigu matysime, kad situaciją nepasiteisina, blogėja, atsakomybės pas mus nėra arba ji kažkur dingo, kito kelio nėra, reiks priimti sprendimus – riboti žmonių skaičių arba visiškai tokius renginius drausti“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo S. Skvernelis.

Kitokie reikalavimai renginiams

Siekiant valdyti viruso plitimą dar anksčiau nuspręsta registruoti visus renginiuose dalyvaujančius asmenis. Tačiau sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kiek anksčiau konstatavo, kad tokią tvarką užtikrinti mugėse nėra realu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro teigimu, tokiems nemokamiems renginiams vykstant viešose atvirose erdvėse galios kiti reikalavimai, nes visų į gatvę išeinančių asmenų suregistruoti nėra įmanoma.

REKLAMA

Galios kitokios taisyklės

A. Veryga, paklaustas, kaip bus užtikrintas žmonių saugumas tokiose vietose, reguliuojami srautai, pabrėžė, kad tą turėtų užtikrinti organizatoriai.

„Bijau, kad šis klausimas skirtas organizatoriams, kaip jie tai ruošiasi tą užtikrinti. Manau, kad savivaldybės atsakingai tam ruošiasi, nes, matyt, kad bus pačių įvairiausių renginių, kur žmonėms daugiau mažiau reikės būti uždaroje teritorijoje. 

Tai ten reikėtų suregistruoti visus, jei būtų nustatytas užsikrėtimas tam, kad būtų galima atsekti kontaktus. O jei žmonės lankysis atvirose prekybos vietose, kituose renginiuose, mugėse ar panašiuose dalykuose, tai čia visų tikrai niekas nesuregistruos“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis priminė, kad čia galioja kiti reikalavimai – kad žmonės laikytųsi tam tikrų atstumų, kad tie, kurie kažką parduoda, perka, dėvėtų veido apsaugos priemonės.

„Visokių pavyzdžių ir tuose atviruose renginiuose galima rasti, kuriais, matyt, nesididžiuoja nei organizatoriai, nei tie, kurie dalyvavo. Bet, matyt, negalima visko suabsoliutinti“, – kalbėjo jis.

Siūlytų aptverti teritorijas

Visgi kartu A. Veryga pastebėjo, kad yra būdų, kaip žmones registruoti ir tokiuose renginiuose, vykstant viešiems koncertams.

„Tie renginiai būna labai įvairūs. Tokie, kurie nebūna uždaroje patalpoje, apibrėžtoje teritorijoje, tų pačių miestų švenčių renginiai, kur žmonės susirenka klausyti koncertų ar žiūrėti kitų pramogų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet ir čia dalyvius tikrai galima suregistruoti, apsitverti teritoriją, ateinančio žmogaus užsirašyti vardą, pavardę, adresą, telefoną, kad jei liga išplistų, būtų galima juos atsekti.

Tačiau jei žmonės vaikštinėja gatvėse, lankosi mugėse, tai, aišku, kad tokių asmenų niekas nesuregistruos, tokio reikalavimo ir nėra“, – kalbėjo ministras.

29 nauji atvejai

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 29 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 2958, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 985 asmenys, 1874 pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 5571 žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų