REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, pateikdamas naujausią informaciją dėl koronaviruso plitimo suvaldymo, sureagavo ir į aktualius pranešimus. Reaguodamas į visuomenės nuotaikas ministras koronaviruso skeptikams siūlė pasižiūrėti ir prisiminti, ką teko žmonėms išgyventi Italijoje ir kitose šalyse.

Valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, pateikdamas naujausią informaciją dėl koronaviruso plitimo suvaldymo, sureagavo ir į aktualius pranešimus. Reaguodamas į visuomenės nuotaikas ministras koronaviruso skeptikams siūlė pasižiūrėti ir prisiminti, ką teko žmonėms išgyventi Italijoje ir kitose šalyse.

REKLAMA

„Artėjant rinkimams tam tikros istorijos, matyt, darysis vis dažnesnės, matysime įvairių kreipimųsi į teismą, svarstymų, ar išvis Covid-19 egzistavo ir įvairių kitų sąmokslo teorijų.

Tai tie, kas moka naudotis kompiuteriu, galite įsivesti keletą raktažodžių  – Covid, Šiaurės Italija, pasižiūrėti dokumentinius įrašus, ką teko žmonėms išgyventi.

Kviečiame žiūrėti spaudos konferencijos įrašą:

Galite pasižiūrėti, ką teko patirti šalims, kurioms pasisekė mažiau nei Lietuvai, kurios savo piliečius turėjo į kapines gabenti kariniais sunkvežimiais naktimis, nes dieną tai žmonėms keldavo didelį stresą. 

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurioms šalims net teko pritaikyti ledo arenas tam, kad turėtų, kur guldyti ligonius. Galiu priminti, kad ir Lietuva ruošėsi tokiems scenarijams, buvo susiskaičiavusi, keik turi šaldytuvų-vagonų geležinkelyje, jei to prireiktų“, – kalbėjo A. Veryga.

REKLAMA

„Situacija dar nėra bloga“

Tačiau ministras ramino, kad situacija šiuo metu yra valdoma ir džiaugėsi, kad liūdniausių scenarijų pavyko išvengti dėl mūsų piliečių sąmoningumo.

„Mes visi elgėmės sąmoningai, pilietiškai saugojome savo artimuosius ir išsisukome pakankamai lengvai su sąlygiškai mažu mirusiųjų skaičiumi (...) tai ir leidžia spekuliuoti, kelti tam tikras sąmokslo teorijas“, – sakė jis.

A. Veryga pabrėžė, kad situacija Lietuvoje šiuo metu dar nėra labai bloga, nes eksponentiškai naujų atvejų skaičiai neauga.

Ministras kartu kvietė žiūrėti ne Baltarusijos oficialią televiziją, o nepriklausomus televizijos kanalus. Ministras taip pat prašė nesidalinti nepatikrinta informacija, vaizdo klipais, kuriuose pasisako teisti asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu jis neslėpė, kad Lietuva jau viršijo tuos rodiklius, kuriais buvo remiamasi vasarą atšaukiant karantiną. Tačiau naujų rodiklių, kuriuos pasiekus vėl būtų imamasi panašių priemonių, ministro teigimu, nėra numatyta. A. Veryga ne kartą pabrėžė, kad bus stengiamasi daryti viską, jog karantinas nebūtų įvestas ir gyvenimas taip drastiškai nestotų.

23 nauji atvejai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 23 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 11 iš jų registruota Tauragės, 9 Vilniaus, 2 Kauno ir 1 Klaipėdos apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 18 žmonių, 2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 3 įvežtiniai atvejai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvežtiniai atvejai – iš Graikijos ir Didžiosios Britanijos

Vakarykštę parą COVID-19 liga Vilniaus apskrityje patvirtinta dviem asmenims, į Lietuvą lėktuvu grįžusiems iš Graikijos. Jiems tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti atliktas dėl jaučiamų koronavirusinei infekcijai būdingų simptomų.

3-iasis įvežtinis atvejis registruotas Klaipėdos apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Didžiosios Britanijos. Asmuo testuotas profilaktiškai, infekcijai būdingų simptomų nejaučia.

17 naujų atvejų siejama su židiniais

3 vakar Vilniaus apskrityje nustatyti nauji koronavirusinės infekcijos atvejai siejami su rugpjūčio 15-16 d. Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. Vakar COVID-19 liga patvirtinta vienam šio renginio dalyviui ir dviem asmenimis, kontaktavusiems su renginyje dalyvavusiais žmonėmis. Iš viso su šiuo renginiu dabar siejama 18 atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar.

REKLAMA

Taip pat 1 naujas atvejis siejamas su protrūkiu viešbutyje „Esperanza Resort“. Iš viso šiuo metu, epidemiologų vertinimu, registruoti 4 susiję atvejai.

Be to, vakarykštę parą patvirtintas antrasis COVID-19 ligos atvejis, siejamas su viena statybų įmone Vilniaus apskrityje, bei antrasis atvejis, siejamas su atliekų tvarkymo įmone. Šis atvejis taip pat registruotas Vilniaus apskrityje. 

Dar 11 atvejų vakar registruota Tauragės apskrityje. Visi šie asmenys yra kariai.

Be to, nustatyta, kad 1 žmogus Vilniaus apskrityje užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 2 asmenys Vilniaus ir Kauno apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

REKLAMA

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2929 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 973 asmenų, 1857 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų