REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augantys koronaviruso atvejai šalyje koreguoja ir atskirų įmonių ar valstybinių institucijų darbo rutiną. Tam tikri pakeitimai, taikomi įmonėse, koreguoja ir paslaugų suteikimo galimybes. Ne išimtis ir valstybinė įmonė „Regitra“.

Augantys koronaviruso atvejai šalyje koreguoja ir atskirų įmonių ar valstybinių institucijų darbo rutiną. Tam tikri pakeitimai, taikomi įmonėse, koreguoja ir paslaugų suteikimo galimybes. Ne išimtis ir valstybinė įmonė „Regitra“.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pateikė rekomendacijas, kaip turėtų dirbti įstaigos skirtingose darbo vietose.

„Jau ir patys vadovaujamės rekomendacijomis, susitinkame nuotoliniu būdu. Šias sąlygas rekomenduojama taikyti tiek privačiose įstaigose, tiek įmonėse. Pagal galimybes siūloma organizuoti darbą pamainomis, brigadomis, grupėmis, kurių darbuotojai nesikeičia ir nesimaišo ir nesikeičia. Tą kai kurios įmonės jau taiko.

<...> Be to, Taip pat rekomenduojama, kad skirtingų pamainų, grupių asmenys neturėtų kontaktų valgymo, rūkymo ir kitose bendrojo naudojimo patalpose. Skirtingose pamainose dirbančių asmenų rekomenduojama ir nevežti viena transporto priemone“, – tąkart spaudos konferencijoje kalbėjo ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis klientų gali ir neaptarnauti

Apie įstaigų pokyčius kalba didžioji dalis šalies įmonių. Štai „Regitros“ Komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Baradauskienė informuoja, kad būtinosios apsaugos priemonės yra taikomos ir šiuo metu.

REKLAMA

Be to, informuojama, kad, atvykus į pasirinktą įmonės padalinį, dalis klientų gali būti apskritai neaptarnaujami.

„Atvykstančių į „Regitrą“ prašoma būti sąmoningais ir laikytis bendrųjų saugumo reikalavimų: dezinfekuoti rankas, viso vizito metu dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, laikytis saugaus atstumo nuo kitų žmonių, už paslaugas rekomenduojama atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o banko mokėjimo kortele. 

Taip pat prašoma, kad klientai, kurie pasijuto blogai ar jaučia kokius nors ligos simptomus, bet kuriuo metu atšauktų suplanuotą vizitą.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu pastebėti, kad klientai gali būti neaptarnaujami, jei jie pasižymi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiais. Pavyzdžiui, kosuliu, karščiavimu“, – teigia E. Baradauskienė.

Situacijai blogėjant – griežtesni reikalavimai 

Besilakantieji teises, „Regitros atstovų teigimu, taip pat privalo paisyti saugumo reikalavimų, o pasijutus blogai, laikyti egzaminą gali atšaukti bet kuriuo metu, o ne likus 24 val. iki egzamino pabaigos. 

„Atvykus į padalinį, egzaminuojamųjų prašoma pasirašyti bei patvirtinti, kad asmuo neturi ligos simptomų. Taip pat egzaminų automobiliuose įrengtos specialios pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo, o teorijos egzaminų klasės ir automobiliai yra vėdinami bei dezinfekuojami po kiekvieno įvykusio egzamino

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat norime atkreipti dėmesį, jog šiuo metu nėra taikoma taisyklė, kuomet apie nedalyvavimą egzamine būtina pranešti likus 24 val. iki jo pradžios. Būsimi vairuotojai, kurie pasijuto blogai ar pajuto kokius nors ligos simptomus, kviečiami bet kuriuo metu atšaukti registraciją į egzaminą bei pasirinkti kitą patogų laiką“, – teigia E. Bardauskienė.

Valstybinės įmonės atstovai neatmeta, kad jeigu koronaviruso atvejų skaičius ir toliau augs, gali būti imamasi ir griežtesnių priemonių. Tiesa, kokių tiksliai sprendimų bus griebiamasi, neįvardijama, esą tai priklausys nuo valstybės vadovų sprendimų.

Dalyvauti automobilio apžiūroje – tik išskirtiniais atvejais

Lietuvos techninės apžiūros įmonės „Transeksta“ atstovo Renaldo Gabarto teigimu, skirtingos saugumo priemonės, net ir pasibaigus karantinui, yra toliau įgyvendinamos. Visgi dėl šios priežasties dingo ir viena iš galimybių, kuria galėjo pasinaudoti automobilių savininkai – dalyvavimas automobilio apžiūroje kartu su tikrintoju. 

REKLAMA

„Visi kontrolieriai naudoja respiratorius arba apsaugines kaukes ir pirštines, prieš patikrą dezinfekciniu skysčius plauna rankas, o kontaktai su automobilių savininkais ar valdytojais yra apriboti iki minimumo.

Dabar transporto priemonių patikra atliekama jiems nedalyvaujant: atvykusieji į TA (techninę apžiūrą – aut. past.) stotį keletui minučių palieka automobilį vėdintis, po to perduoda automobilio raktelius ir reikiamus dokumentus kontrolieriui, o patys palaukia rezultatų lauke prie išvažiavimo iš apžiūros pastato vartų.

Transporto priemonės valdytojo dalyvavimas apžiūroje galimas tik išskirtiniais atvejais, jei pats kontrolierius dėl atitinkamų būtinų priežasčių taip nurodo valdytojui.

REKLAMA

Dėl taip pakoreguoto TA algoritmo patikros laikas netgi sutrumpėjo nes kontrolieriams netenka dalyvauti debatuose su automobilio savininku ar valdytoju dėl skirtingo požiūrio į techninius reikalavimus, ginčytis dėl „smulkmenų“, – kalbėjo R. Gabartas.

Automobilių srautas išseko

Dar liepos ir rugpjūčio mėnesį nutįsusios didelės eilės prie patikros punktų, techninės apžiūros atstovo teigimu, gerokai sumažėjo.

Taip pat R. Gebartas pastebi, kad egzistuoja ir techninės patikros sezoniškumas – štai pavasario ar vasaros sezonu transporto priemonių būna gerokai daugiau negu žiemą, todėl ir eilės gali būti didesnės.

„Dėl karantino metu numatytos galimybės TA atidėti susidaręs papildomas technikos srautas šiuo metu praktiškai išseko, todėl tokių eilių, kokios buvo susiformavusios liepą ir rugpjūtį nebeliko. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvoje lig šiol gana didelis techninės patiktos sezoniškumas: rudens–žiemos metu per mėnesį TA centrus atvyksta apie 60 tūkst. transporto priemonių, o pavasarį–vasarą apie 90 tūkst. per mėnesį.

Šiais metais dėl pandemijos vietoj tradicinio transporto srauto augimo buvo fiksuojamas maždaug 30 proc. siekęs sumažėjimas, o baigiantis karantinui gerokai didesnis nei įprasta augimas. Iš viso galimybe atidėti TA pasinaudojo apie 87 tūkst. automobilininkų. Maždaug toks skaičius transporto priemonių atvyko į TA stotis drauge su tais automobilininkais, kuriems techninė apžiūra baigėsi po karantino ir kurie neturėjo galimybės vizito atidėti“, – pasakojo R. Gabartas.

REKLAMA

Ragina užsiregistruoti iš anksto

Lietuvos techninės apžiūros įmonių atstovai ragina klientus užsiregistruoti iš anksto. Priduriama, kad tokiu būdu taip pat gali būti sumažinta tikimybė ne tik apsisaugoti nuo koronaviruso grėsmės, bet ir sutaupyti savo laiką.

„Siekiant sumažinti nebūtinų kontaktų su kitais asmenimis skaičių rekomenduojama transporto priemones patikrai užregistruoti iš anksto telefonu arba internetu. Taip padarius, nereikia lūkuriuoti „gyvose“ eilėse“, – kalbėjo „Transeksta“ atstovas. 

Užsirašyti į TA internetu galima techninės apžiūros įmonių asociacijos tinklalapyje www.vta.lt, taip pat ir atskirų TA įmonių interneto svetainėse. Norint iš anksto užsirašyti į TA, atitinkamuose laukeliuose reikia įrašyti automobilio valstybinį numerį, registracijos liudijimo numerį ir kontaktinius duomenis (el. paštą ar mob. tel. numerį) bei pasirinkti TA stotį ir laiką.

REKLAMA

Pateikus minėtus duomenis, užsakovą trumpąja žinute ar el.paštu pasiekia aktyvavimo kodas. Šį kodą įvedus į rezervacijos sistemą, patvirtinamas pasirinktas apžiūros laikas. Likus parai iki numatytos apžiūros, nurodytu kontaktu išsiunčiamas priminimas apie pasirinktą apžiūros vietą ir laiką. 

Tuo metu „Regitra“ skatina klientus naudotis elektroninėmis paslaugomis ir, jei yra galimybė, nevykti fiziškai į padalinį. 

Nuotoliniu būdu galima pasikeisti vairuotojo pažymėjimą, taip pat pranešti apie Lietuvoje prieš tai registruoto automobilio pardavimą ar jį užregistruoti savo vardu šiuo adresu: https://www.regitra.lt/lt/paslaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastebima, kad jei klientams nėra galimybės paslaugų atlikti internetu, tuomet reikėtų dėl vizito padalinyje užsiregistruoti iš anksto. Dėl vizito padalinyje galima užsiregistruoti internetu: https://www.regitra.lt/lt/kontaktai/e-paslaugos/isankstine-registracija-priemimui-filiale-5.

Būsimi vairuotojai su išsamiomis atmintinėmis ir saugumo reikalavimais gali susipažinti „Regitros“ interneto svetainėje: https://www.regitra.lt/lt/paslaugos/egzaminai.

Laikantiems teises su „Regitros“ transporto priemone nuo rugsėjo 14 d. bus taikomos šios nuomos kainos: A kategorijos – 30 Eur (buvo 25 Eur), A1 ir A2 – 30 Eur (buvo 8,40 Eur), C – 45 Eur (buvo 27,80 Eur), o CE – 50 Eur (buvo 27,80 Eur).

Be to, „Regitra“ pranešė ir apie dar vieną naujovę – nuo 2021 metų planuojama įdiegti papildomą savarankiško vairavimo užduotį, kurios metu vairuotojai 10–15 minučių kelyje vadovausis tik navigacija, o ne egzaminuotojo instrukcijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų