REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį vakare policija po intensyvių paieškų sugavo iš ligoninės Pravieniškėse pabėgusį žudiką Jevgenijų Sotikovą. Kiek vėliau policijos atstovai paaiškino, kaip buvo sulaikomas pavojingas nusikaltėlis. 

Pirmadienį vakare policija po intensyvių paieškų sugavo iš ligoninės Pravieniškėse pabėgusį žudiką Jevgenijų Sotikovą. Kiek vėliau policijos atstovai paaiškino, kaip buvo sulaikomas pavojingas nusikaltėlis. 

REKLAMA

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai paaiškino, kad Klaipėdoje sulaikytas nusikaltėlis buvo tada, kai važiavo taksi automobiliu. 

Tiesa, pabėgęs pavojingas asmuo taip lengvai nepasidavė – pradėjo bėgti, o vėliau pasislėpė žolyne.

„Turint duomenų, jog asmuo gali atvykti į Klaipėdos apskritį, nuo pat pradžių itin intensyviai į paiešką įsitraukė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Atlikus neviešo pobūdžio kriminalinės žvalgybos veiksmus, 2020-08-31, apie 22:05 val., Klaipėdoje, Smiltelės ir Varpų g. sankryžoje, Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai sulaikė taksi automobiliu važiavusį bėglį.

REKLAMA
REKLAMA

J.Satikovas dar bandė sprukti, tačiau buvo sulaikytas netoliese esančiame žolyne ir panaudojus spec. priemonę antrankius, uždarytas į Klaipėdos apskr. VPK areštinę“, – teigia policijos atstovai.

REKLAMA

Praardęs metalines konstrukcijas

„Jis galėjo vaikščioti, judėti, tai ir buvo dvi valandos jam skirta pasivaikščiojimo, laiką leido pasivaikščiojimų kiemelyje. Praardęs metalines konstrukcijas, jis pateko į kitą teritoriją. Aišku, aplinkybės dar aiškinamos“, – sako ligoninės vadovas Ramūnas Šilobritas.

Nors pasivaikščiojimų metu besigydantys nuteistieji esą yra atidžiai stebimi, dabar jau tyrimas atsakys, ką tuo metu veikė prižiūrėtojai.

„Tiek gyvas stebėjimas, kuris numatytas ir instrukcijose ir normatyviniuose aktuose, ir techninės priemonės, savaime aišku, vaizdo stebėjimo kameros, tikrai taip. Atliekamas tarnybinis patikrinimas įvertinti ir visumą – tiek pareigūnų veiksmus, tiek stebėjimą šitą“, – pasakoja Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

REKLAMA
REKLAMA

 Aiškinamasi, ar bėglys turėjo jam pagelbėjusių bendrininkų.

„Tai viena iš versijų, galėjo būti ir taip, bet tiksliai negaliu pasakyt“, – teigia R. Šilobritas.

Į ligoninę Pravieniškėse Sotikovas atvežtas rugpjūčio 24-tą iš Marijampolės pataisos namų.

Kalinys skundėsi sveikatos sutrikimais, skausmu, kokie tiksliai negalavimai jį kamavo, medikai nedetalizuoja. Vyrą nuspręsta ištirti. O kai prireikia kelių gydytojų specialistų apžiūros, kad nuteistieji nebūtų vežiojami pirmyn atgal iš pataisos namų į ligoninę, jie įkurdinami ligoninės patalpose. Taip nutiko ir šį kartą – Sotikovas čia užsibuvo, pirmadienį turėjo keliauti atgal.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jam buvo atliktos dvi konsultacijos, iš pradžių poreikis buvo vienos, bet medikai konstatavo, kad reikės dar vieno specialisto konsultacijos, todėl užtruko. Visą savaitę jis buvo ligonėj. Ligoninėj nėra begalinių resursų ir konsultantų, dirba tiek, koks yra poreikis, na, yra taip, kaip yra“, – kalbėjo R. Šilobritas.

Sotikovas nuteistas užsienyje dar 2008 metais už itin žiaurų nusikaltimą – tyčinę žmogžudystę. Jam verdiktą paskelbė Ispanijos teismas.

„Nuteistas šis asmuo Ispanijos Karalystėj, o Lietuvai perduota 2011 metais, ir nuo tada pas mus atlikinėjo bausmę, vienuose pataisos namuose, kituose pataisos namuose“, – sako V. Kulikauskas.

REKLAMA

Bekalėdamas užsidirbo dar vieną bausmę – pričiuptas dėl disponavimo narkotikais. Kalėjimo vartai jam būtų atsivėrę 2024 kovą. Bet dabar jo laukia dar vienas teistumas ir daugiau metų už grotų.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo. Pagal Lietuvos Respublikos 241 straipsnį asmeniui gresia laivės atėmimas iki 3 metų“, – pasakoja policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Vyro paieškai mestos gausios pajėgos – Kalėjimų departamento kriminalinės žvalgybos specialistai ir policija.

„Gavę pranešimą iš įkalinimo įstaigos, jog pabėgo vienas iš kalinių, mes nedelsiant sureagavome. Mūsų budėtojai informavo tiek Kaišiadorių rajone dirbančias pajėgas, tiek mieste, tiek kitose apskrityse dirbančius pareigūnus, kad žinotų ir pastebėję sulaikytų šį asmenį ir informuotų“, – teigia O. Vaitkevičienė.

REKLAMA

Pasak Kalėjimų departamento atstovų, tai pirmas toks atvejis, kai nuteistasis pasprunka būtent iš ligoninės. Tačiau pabėgimų iš įkalinimo įstaigų pasitaiko bent keliskart per metus. Bėgliai dažniausiai sučiumpami.

Be to, kol kas sugauti nepavyko beveik prieš prieš metus iš darbo vietos Kaune pabėgusio nuteistojo Andriaus Kalasiūno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų