REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio popietę „Facebook“ tinkle ėmė sklisti įrašai apie paskelbtą prekybos centro „Akropolis“ reklamą. Reklama skirta moksleiviams, paauglėms merginoms ir paaugliams vaikinams. Tačiau internautų teigimu, ji pilna stereotipų. Tuo metu „Akropolio“ atstovai atsiprašo visų, kuriuos tokia reklama galėjo įžeisti.   

Pirmadienio popietę „Facebook“ tinkle ėmė sklisti įrašai apie paskelbtą prekybos centro „Akropolis“ reklamą. Reklama skirta moksleiviams, paauglėms merginoms ir paaugliams vaikinams. Tačiau internautų teigimu, ji pilna stereotipų. Tuo metu „Akropolio“ atstovai atsiprašo visų, kuriuos tokia reklama galėjo įžeisti.   

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt užfiksuotas prekybos centro „Akropolis“ reklamos nuotraukas atsiuntusi skaitytoja Rima sako, kad tokia reklama mažų mažiausiai neskirta moksleiviams, o taip pat ji didina ir stereotipus.

„Dabar visi kalba, kaip vaikai tampa priklausomi nuo telefonų, visokių Instagramų ir Tik tokų, o čia mergaitėms siūlo viskuo ten dalintis? Kam moksleiviams reklamoje kišamos įvairios trumpos palaidinės, minima, kad save gerbianti dama neišeina iš namų be kvepalų, o kur dar ir savaiminio kremo įdegis? Moksleivėms, ar jūs rimtai? Čia visiška stereotipų bomba“, – įsiūčio neslepia paauglę dukrą auginanti moteris.

Pamatykite, kaip atrodė tėvų aistras sukėlusios mokyklinių prekių reklamos:

„Kam pasiruošimas į mokyklą, o kam – naujausių kolekcijų pristatymas. Net jei galvodama dienos derinį praleidi daugiau laiko nei ruošdama namų darbus, nepraleisk Mokyklinių prekių mugės. Čia rasi ne tik mokyklinių reikmenų, bet ir stilingų drabužių bei aksesuarų ir, žinoma, daug puikių pasiūlymų. <...>

REKLAMA
REKLAMA

Be telefono – nei žingsnio. Jei dar neturi naujausiojo iPhone, jį rasi iDeal Lietuva.

Grubūs sportbačiai iš mados viršūnių dar nesitraukia, tad užsuk į Danija, kur rasi naują porą rudeniui.

REKLAMA

Faktas: stilius svarbiau už funkcionalumą. Todėl svarbiausia, kad rankinė iš H&M gerai atrodytų, o knygas galima pasinešioti ir rankoje.

Paskutines šiltas dienas būtina išnaudoti maksimaliai – dėvint trumpas palaidines iš ZARA.

Atsigaivinti po pamokų (ar tarp apsipirkinėjimų) užsuk į Caffeine LT, kur visada gausu įvairiausių kavos gėrimų.

Stilingi saulės akiniai iš Mango puikiai pasitarnaus, kai norėsi paslėpti žvilgsnį nuo bendraklasių.

Kiekviena diena – šventė. Todėl ir šukuosena turi būti atitinkama.

Kad namuose būtų jauku, būtina kambarį pasipuošti mažomis lemputėmis iš Ermitažas.

Kad visad žinotų, koks puikus yra tavo gyvenimas, gražiausiais momentais svarbu dalintis Instagram ir Tik tok“, – rašoma „Akropolis Vilnius“ feisbuko puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitėms skirtoje reklamoje akcentuojamas ir šūkis – „Dešimtokė, kuri apie madą žino daugiau nei apie trigonometriją“.

Berniukams skirtos reklamos akcentas – „Aštuntokas, kuris pirmauja tik bėgime iš pamokų“.

„Kartais tenka pasirinkti – bėgti į pamoką ar į treniruotę. Kad būtum pasiruošęs viskam, užsuk į „Akropolio“ mokyklinių prekių mugę – čia rasi viską, ko reikia pamokoms, užsiėmimams po jų ir laisvalaikiui.

Būtiniausių prekių sąrašas:

Visai sportinei aprangai sudėti būtinas krepšys iš Hummel. Reikalui esant čia tilps ir vienas kitas vadovėlis.

„Bomber“ stiliaus švarkas iš H&M jau praktiškai gali būti laikomas mūsų herojaus uniforma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kokia intensyvi treniruotė bebūtų, šukuosena visada privalo būti tobula.

Surasti bendraminčių už aikštelės ribų padeda Twitch‘as.

Ir aikštelėje, it už jos ribų – Nike krepšinio bateliai iš Citysport pravers visur.

Profesionalūs krepšininkai visada turi kamuolį iš Sportland su savimi – juk nežinai, kada atsiras proga pažaisti.

Kai nesportuoja, sportininkas atsipalaiduoja žaisdamas kompiuterinius žaidimus.

Kam aukoti patogumą už aikštelės ribų? Patogios kelnės iš Reserved tiks visada.

Kai jau ateina į pamoką, mūsų sportininkas niekada neturi tušinuko. Nors artėjant rudeniui visada nusiperka bet vieną iš Parduotuvė Charlot“, – rašoma „Akropolio“ facebooke.

REKLAMA

Tiesa, abi reklamos po kiek laiko iš feisbuko buvo pašalintos. 

Klaidą pripažįsta 

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su  „Akropolio“ atstovais, šie pateikė „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovo Dominyko Mertino komentarą:

„Nuoširdžiai atsiprašome savo lankytojų ir visų moksleivių bei jų tėvelių, kuriuos galėjo įskaudinti įrašas apie madą mėgstančią dešimtokę. Šis įrašas „Facebook“ paskyroje yra vienas iš kampanijai „Ačiū, vasara! Labas, mokykla!“ skirtų įrašų serijos, kalbančių apie įvairių pomėgių turinčius moksleivius: sportininkus, gamtininkus, matematikus, literatus, menininkus.

Gerbiame visus, neišskiriant žmonių nei pagal lytį, nei pagal pomėgius, juo labiau niekuomet nesiekiame formuoti stereotipų ar klijuoti etikečių. Pripažįstame, kad kai kurie įrašo teiginiai stokoja etiškumo ir gali būti suprantami neigiamai – dar kartą atsiprašome dėl to“, – rašoma D. Mertino komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų