REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Prisiminusi nužudytą draugę G. Žemaitė pravirko

Laida „TV Pagalba“ pradeda naująjį, jau 15-tą sezoną, kuriame netrūks gyvenimiškų situacijų, kasdienių šalies aktualijų bei karščiausių visuomenės gyvenimo įvykių. Padėti žmonėms suskubs ir puikiai pažįstama laidos komandos narė Gerda Žemaitė. Moteris neslėpė, kad šiame sezone bus daugybė įvykių, kurie prikaustys žiūrovus prie televizijos ekrano.

20

Laida „TV Pagalba“ pradeda naująjį, jau 15-tą sezoną, kuriame netrūks gyvenimiškų situacijų, kasdienių šalies aktualijų bei karščiausių visuomenės gyvenimo įvykių. Padėti žmonėms suskubs ir puikiai pažįstama laidos komandos narė Gerda Žemaitė. Moteris neslėpė, kad šiame sezone bus daugybė įvykių, kurie prikaustys žiūrovus prie televizijos ekrano.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt moteris atvirai papasakojo apie situacijas, kurios labiausiai ją sukrėtė. Vieno įvykio metu teko net panaudoti net ašarines dujas.

G. Žemaitė kalbėjo, kad darbai prasidėjo jau anksčiau: „Filmavimai jau senokai prasidėjo. Jie vyko visą vasarą, nes laida tikrai nėra trumpa. Naujasis sezonas kažkuo labai nesikeis – stengsimės dar daugiau padėti, atsiliepti į kuo daugiau skambučių. Norime padėti visiems. Smagu, kad žmonės mumis pasitiki, nes sulaukiame daug skambučių. Mums be galo džiugu.“

Pasakodama apie naują laidos sezoną, ši atviravo, kad kartais tenka atsidurti tokiose situacijose, kurios net ir jai pačiai yra sunkiai suprantamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Man labai įsiminė, kuomet kreipėsi vyras, kuris labai seniai matėsi su savo tėčiu. Tėtis vedė antrą kartą, todėl retai jį matydavo. Jis netikėtai sužinojo, kad jo tėtis mirė prieš keletą mėnesių. Jam apie tai nebuvo pranešta. Antroji žmona jį jau sudeginusi, urną kažkur padėjo. Dabar vyksta teisminiai procesai. Mane ši situacija labiausiai sukrėtė. Atrodo keista, kad šiais laikais dar gali vykti tokie dalykai. Visa ši situacija susijusi su santykiais, nesusikalbėjimais.

REKLAMA

Supratau, kad santykiai buvo įtempti. Žmonės imasi keršto tokiu būdu. Tai labai nesmagu ir keista. Sunku man komentuoti, nes vyksta teisminiai procesai, todėl negaliu pasakyti kažkokios savo nuomonės. Kiekvienas žiūrovas susidarys savo nuomonę. Kartais susiduriame su situacijomis, kurios šokiruoja“, – pasakojo pašnekovė.

„TV Pagalbos“ narė taip pat prisiminė istoriją, kuomet teko pirmą kartą panaudoti ašarines dujas: „Viena istorija labai įsirėžė į atmintį. Paskambino motina, kurios vaikai yra prasigėrę. Jie gyvena drauge su mama, o ji visai nevaikšto. Kaimynė bei draugės jai padeda. Mes važiavome pas ją dėl elektros. Turėjo skolą. Netikėtai patekome į akistatą su jos sūnumi.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo toks agresyvus, kad net operatoriui teko panaudoti ašarines dujas. Aš išbėgau į kiemą ir laukiau policijos pareigūnų. Žmogus tikrai buvo agresyvus ir neadekvatus. Jis vartojo daug alkoholio. Ši situacija tikrai nebuvo juokinga, o šokiruojanti. Aš drebėjau ir laukiau policijos pareigūnų mašinoje. Tiesa, viskas puikiai baigėsi. Suderinome dėl socialinių darbuotojų, kad vaikai neatimtų jos pensijos. Viskas baigėsi gerai, bet tikrai buvo neeilinė situaciją, nes dar nė karto neteko panaudoti ašarinių dujų.“

Anot Gerdos, viskas yra įamžinta, tačiau nežino, ar tai pasieks eterį.

„Viską nufilmavo operatorius, kuomet purškė ašarines dujas. Viena ranka laikė kamerą, o kita – purškė ašarines dujas. Nežinau, ar tai paklius į laidą, bet manau, kad turėtų. Žiūrovai turės progą įsitikinti, kad tas žmogus buvo neadekvatus. Jeigu ne ašarinės dujos, nežinau, kaip būtų pasibaigusi ši istorija. Viskas vyko laiptinėje, galbūt, jeigu ne ašarinės dujos, mes būtumėme nusiridenę nuo laiptų. Laimei, kad pabėgome. Teko gintis“, –  apie situaciją kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar ir ji į laidos filmavimus vežasi kokias nors savigynos priemones, ši pasakojo, kad dabar to atsisakė, vis dėlto visuomet su savimi turi telefoną, jei reikėtų skambinti policijai.

„Anksčiau visada ir aš vežiodavausi ašarines dujas, tačiau jos buvo labai didelės, todėl nebuvo patogu jas kažkur įsidėti. Operatorius visada jas turi. Aš visada stengiuosi slėptis už operatoriaus, nes tokie asmenys visada savo jėgą bando panaudoti į tą žmogų, kuris laiko kamerą. Man pavyksta išsisukti. Aš visada turiu telefoną, todėl išsikviečiu policijos pareigūnus. Niekada nežinai, kas tavęs laukia“, – kalbėjo G. Žemaitė.

Tiesa, jos darbe netrūksta tiek linksmų, tiek liūdnų akimirkų, todėl natūralu, kad tenka daug ką išgyventi. 

REKLAMA

„Aš jau pripratau prie tokių situacijų. Į namus stengiuosi neatsinešti blogų emocijų. Anksčiau esu ir verkusi namuose. Mane labai jaudina temos, kurios yra susijusios su vaikais. Esu ir verkusi namuose, ir galvojusi apie įsivaikinimą. Dabar jau užsiauginau storą odą. Negalėčiau dirbti tokio darbo, jeigu visas emocijas atsineščiau į namus. Negali išgelbėti viso pasaulio. Gali parodyti kelią.

Turime daug gražių pavyzdžių, kam pavyko atsikratyti priklausomybių ar išsaugoti savo šeimą. Didžioji dauguma istorijų baigiasi su gražia pabaiga. Aišku, kad būna visko. Vienos laidos metu mums teko užmigdyti mažą šuniuką. Jam buvo vos 6 mėnesiai. Po laidos tikrai labai apsiašarojau. Visko šiame darbe būna. Toks ir yra gyvenimas“, – apie darbą televizijoje atviravo ji.

REKLAMA

Pašnekovė visuomet skuba į pagalbą, nori padėti likimo nuskriaustiems žmonėms. Kaip pasakojo moteris, jos gyvenime taip pat buvo ir liūdnų, ir linksmų akimirkų, todėl turi nemažai patirties.

„Žmonėms padedu ir pasiremiu savo patirtimi. Man 39 metai, bet gyvenime buvo visko: išgyvenau skyrybas, gaisrą, emigraciją ir labai ilgai siekiau savo tikslo. Remiuosi savo pačios gyvenimiška patirtimi. Nesvarbu, ar žmogus vyresnis už mane. Aišku, kad būna tokių situacijų, kuomet ir pati galiu pasimokyti“, – sakė „TV Pagalbos“ narė.

Baigdama pokalbį apie darbą televizijoje, įvairias situacijas bei emocijas, ši neslėpė, kad sunkiausia jai būna tada, kuomet įvykiai yra susiję su vaikais: „Sunkiausia matyti vaikus, kurie gyvena blogoje aplinkoje. Temos, kurios susijusios su vaikais – skaudžiausios, jautriausios. Manau, kad visos kolegės tai pasakytų. Net ir Sandra Žutautienė, kuri neturi savo vaikų, man pritartų. Vaikai – jautriausia zona.“

„TV Pagalba“ – pirmadieniais-penktadieniais 16.30 val. per TV3

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų