REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
93
A. Lukašenka vėl su automatu rankose

Lukašenka per gimtadienį vėl užfiksuotas su automatu rankose?

Po sekmadienį vykusių protestų socialinėje erdvėje pasklido nematytas Aleksandrods Lukašenkod kadras su automatu rankose. 

93

Po sekmadienį vykusių protestų socialinėje erdvėje pasklido nematytas Aleksandrods Lukašenkod kadras su automatu rankose. 

REKLAMA

Aleksandro Lukašenkos spaudos sekretorei uždavus klausimą, kur yra prezidentas, ši atsakė atsiųsdama nuotrauką, kurioje užfiksuotas A. Lukašenka su automatu. Teigiama, kad pastaroji nuotrauka daryta sekmadienį, rugpjūčio 30 d., apie 16 val., kuomet protestuotojai pasiekė Nepriklausomybės rūmus. Tačiau nėra jokių konkrečių faktų, kad nuotrauka daryta būtent šią dieną. 

Kitais kanalais pranešama, kad  kol kas nėra aiškus tikslus laikas, kuomet buvo padarytas šis kadras. „Radio Svoboda“ rašo, kad tuo laiku protestuojai dar net nebuvo susirinkę prie Nepriklausomybės rūmų.

Atnaujinta 18.47 val. 

Minsko centre į nesankcionuotą opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygį“ susirinkę dalyviai apgadino milicijos automobilį, savo „Telegram“ kanale pranešė oficiali Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovė Olga Čemodanova.

REKLAMA
REKLAMA

„Rugpjūčio 30 dieną, apie 14.40 val. (Baltarusijos ir Lietuvos laiku), prie Nepriklausomybės aikštės Minske minia žmonių užpuolė milicijos automobilį ir jį apgadino. Specialiajam transportui ir jame buvusiems pareigūnams buvo pavesti užtikrinti viešosios tvarkos apsaugą nesankcionuotų masinių renginių metu“, – pareiškė O. Čemodanova.

REKLAMA

Oficiali VRM atstovė teigė, kad „piktadariai po ranka pasitaikiusiais objektais sudaužė priekinį automobilio stiklą, taip pat apgadino jo šonus“. 

„Šiuo metu trys asmenys sulaikyti ir nuvežti į sostinės Lenino rajono vidaus reikalų valdybos skyrių“, – pažymėjo O. Čemodanova.

Pasak jos, tarp sulaikytųjų yra futbolo treneris, gimęs 1986 metais, ir garsaus futbolo klubo sirgalių judėjimo narys, gimęs 1993 metai, o abu vyrai ne kartą buvo patraukti administracinėn atsakomybėn. 

„Apie dar vieną 1978 metais gimusį asmenį yra žinoma, kad jis anksčiau buvo teistas ir taip pat ne kartą buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn. Visi jie yra Minsko gyventojai. Vienas iš sulaikytųjų buvo apsvaigęs nuo alkoholio“, – teigė O. Čemodanova.

REKLAMA
REKLAMA

„Atliekamas patikrinimas, nustatomi kiti susiję asmenys. Bus atliktas teisinis sulaikytųjų veiksmų įvertinimas“, pažymėjo oficiali VRM atstovė.

Atnaujinta 17.06 val.

Dėl dalyvavimo sekmadienį Minske surengtoje nesankcionuotoje protesto akcijoje iki 16 val. vietos laiku buvo sulaikyti 125 žmonės, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė.

„Iki 16 valandos Minske sulaikyti 125 piliečiai, kurių atžvilgiu pradėtas administracinis procesas dėl dalyvavimo nesankcionuotuose masiniuose renginiuose“, – sakė atstovė.

Pasak jos, „vidaus reikalų struktūrų darbuotojai taikė būtinas tvarkos palaikymo ir visuomenės saugumo užtikrinimo priemones“, buvo „panaudota speciali technika ir specialiosios priemonės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pranešta, kad Minsko Nepriklausomybės prospekte, kuriuo sekmadienį ėjo opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygio“ dalyviai, atnaujintas eismas, vėl dirba visos metropoliteno stotys. Kaip pranešė „Interfax“ korespondentas, demonstrantai pasitraukė iš prospekto ir eina prie stelos „Minskas – miestas didvyris“ Nugalėtojų prospekte, kur renkasi pagrindinė protestuotojų minia.

Iš ten tūkstančiai žmonių jau pajudėjo Nepriklausomybės rūmų – prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos Valstybinės vėliavos aikštėje – link. Rezidenciją saugo du šarvuotieji transporteriai.

Nepriklausomi ekspertai anksčiau apskaičiavo, kad „Taikos ir nepriklausomybės žygyje“ dalyvauja daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Panašus dalyvių skaičius buvo ir per analogišką akciją praėjusį sekmadienį.

REKLAMA

Tuo tarpu visos Minsko metropoliteno stotys, kurios anksčiau sekmadienį buvo uždarytos dėl masinės protesto akcijos miesto centre, 15 val. 50 min. vėl buvo atvertos keleiviams, pranešė metropolitenas per savo „Telegram“ kanalą.

Atnaujinta 15.44 val.

Baltarusijos jėgos struktūrų pareigūnai sekmadienį pradėjo protestuotojų sulaikymus Minsko centre, praneša liudininkai ir vietos žiniasklaida.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, „Taikos ir nepriklausomybės žygio“ dalyviai pradėjo rinktis prie Minsko viešbučio Nepriklausomybės prospekte. Tačiau prie jų privažiavo šeši furgonai sulaikytiesiems vežti ir milicija ėmė sulaikyti žmones.

REKLAMA

Pati Nepriklausomybės aikštė buvo uždaryta.

Areštai vyksta protestuotojams šaukiant „Gėda!“ ir pro šalį važiuojančių automobilių vairuotojams spaudžiant garso signalus.

Furgonai sulaikytiesiems vežti greitai užpildomi žmonėmis ir skubiai išvažiuoja iš aikštės.

Kiek vėliau žmonių, kurie šaukė „Tai mūsų miestas!“, kolona patraukė nuo Minsko viešbučio Spalio aikštės link.

Kaip pranešė portalas tut.by, priešais KGB pastatą sustojo mikroautobusas. Žmonėms civiliais drabužiais bandant sulaikyti kelis vaikinus, kilo susistumdymas. Protestuotojai reikalavo paleisti vaikinus, ėmė siūbuoti mikroautobusą ir šaukti „Išleisk!“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau eismas prospektu link Spalio aikštės yra užblokuotas.

Protestuotojai skanduoja: „Išeik!“

Atnaujinta 13.55 val.

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, Minsko miegamųjų rajonų gyventojai formuoja kolonas prie metropoliteno stočių ir tuomet pėstute keliauja į sostinės centrą. Įvairaus amžiaus protestuotojai neša baltos ir raudonos spalvų vėliavas, plakatus. Daug žmonių eina su vaikais.

Pirmos protestuotojų grupės jau pasiekė miesto centrą. Kadangi Nepriklausomybės aikštė buvo uždaryta, žmonės renkasi to paties pavadinimo prospekte ir gretimose gatvėse. Protestuotojų kolonos užima šaligatvius visame prospekte.

REKLAMA

Vietos žiniasklaidos duomenimis, Minsko traktorių gamyklos (MTZ) darbuotojų kolona ir palaikymo grupė su vėliavomis bei dainomis eina Partizanų prospektu centro link. Žmonės skanduoja „Tegyvuoja Baltarusija!“, jiems signalizuoja automobilių vairuotojai. Koloną sudaro keli šimtai žmonių.

Iš vieno mikrorajono išžygiavo kolona su vėliavomis, pranešė portalas tut.by.

Leidinio „Naša Niva“ duomenimis, aktyvistų grupė renkasi prie metropoliteno stoties „Uschod“, ketindama vėliau eiti į centrą, o tut.by paskelbė, kad žmonės taip pat renkasi Dzeržinskio prospekte prie metro stoties „Michalova“, kur skanduoja „Tegyvuoja Baltarusija!“.

Tuo metu Nepriklausomybės prospektu aikštės link nuvažiavo juodų pikapų be registracijos numerių, su valstybinėmis žalios ir raudonos spalvų vėliavomis kolona.

REKLAMA

Aplink Nepriklausomybės aikštę sustiprintos saugumo priemonės, pasitelktos didelės milicijos pajėgos.

Liudininkai praneša, kad į aplinkines gatves suvažiuoja vis daugiau OMON'o sunkvežimių. 

Taip pat sustiprintas prezidento administracijos saugumas.

Primename, kad praėjusį sekmadienį protestų metu A. Lukašenka taip pat buvo apsiginklavęs:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų