REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant stipraus Rogerio Federerio, Rafaelio Nadalio ir Andy Murray‘aus pasipriešinimo, šiuo metu geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Djokovičius kuria atskirą žaidėjų asociaciją.

Nepaisant stipraus Rogerio Federerio, Rafaelio Nadalio ir Andy Murray‘aus pasipriešinimo, šiuo metu geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Djokovičius kuria atskirą žaidėjų asociaciją.

REKLAMA

N.Djokovičius,kanadietis Vašekas Pospisilas ir amerikietis Johnas Isneris formuoja profesionalą teniso žaidėjų asociaciją (PTPA), kuri, jų manymu, gali egzistuoti kartu su ATP žaidėjų taryba.

N.Djokovičius atskleidė, kad prašys 500 geriausių teniso žaidėjų pasaulyje ir 200 geriausių dvejetų žaidėjų palaikyti šią naują asociaciją.

R.Federeris, R.Nadalis, A.Murray, ATP, WTA ir ITF taip pat reikalauja vienybės.

„Teisiškai mes esame 100 proc. saugūs ir mums leidžiama kurti žaidėjų asociaciją. Tai nėra sąjunga, tai – žaidėjų asociacija. Mes nekviečiame kažko boikotuoti, mes nekuriame lygiagrečių turų. Šiandien susitinkame su žaidėjais, o mūsų tikslas yra bandyti užsitikrinti žaidėjų palaikymą. Neturime minimalaus ar maksimalaus žaidėjų skaičiaus, kuriuos norime ar galime pakviesti. Tikimės, kad pavyks sulaukti didžiosios daugumos žaidėjų palaikymo. Žinome, kad šiandien greičiausiai taip nebus, tačiau mes skirsime tam laiko. Norėčiau, kad mūsų laive būtų ir Rogeris su Rafa, tačiau aš galiu suprasti ir juos. Žinau, kad visi turi skirtingas nuomones, o jie mano, kad dabar nėra tinkamas metas. Aš pats manau, kad dabar pats geriausias metas“, – sakė N.Djokovičius.

R.Nadalis savo nuomonę jau yra išreiškęs socialiniuose tinkluose.

„Pasaulis išgyveną sunkią ir sudėtingą situaciją. Aš asmeniškai tikiu, kad dabar laikas ramybei ir visiems dirbti ta pačia kryptimi. Atėjo laikas vienybei, o ne išsiskyrimui. Tai akimirka, kai likę vieningi galime pasiekti didelių dalykų. Visi – žaidėjai, turnyrai, valdymo organai, turime dirbti kartu. Dabar turime didesnių problemų, o išsiskyrimas ir susiskaldymas tikrai nėra sprendimas“, – sakė R.Nadalis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu R.Federeris pridūrė: „Aš sutinku su R.Nadaliu. Tai sudėtingas laikas, kuris truks nežinia kiek. Manau, kad mums visiems svarbu būti vieningiems, tiek kaip žaidėjams, tiek kaip visam sportui“.

REKLAMA

Į „Didžiojo kirčio“ turnyrus pirmą kartą nuo 2019 m. sausio planuojantis sugrįžti A.Murray‘us patvirtino, kad nepritaria N.Djokovičiui.

„Šiandien aš to nepasirašysiu. Nesu visiškai prieš žaidėjų sąjungą ar žaidėjų asociaciją, bet šiuo metu yra ir kitų dalykų. Manau, kad dabartinei vadovybei turėtų būti skiriama šiek tiek laiko įgyvendinant savo viziją. Nesvarbu, ar tai pasiteisins, ar ne. Taip pat tas faktas, kad moterų čia nėra, siunčia tam tikrą žinią“, – sakė A.Murray‘us.

REKLAMA
REKLAMA

N.Djokovičius savo „instagram“ profilyje taip pat paskelbė žinią apie šią asociaciją bei patalpino nuotrauką, kurioje matyti Denisas Šapovalovas, Casperas Ruudas, Diego Schwartzmanas, Felixas Augeras-Aliassime, Aljažas Bedene, Filipas Krajinovičius, Damiras Džumhuras ir kiti.

ATP vadovauja italas Andrea Gaudenzi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų