REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vengrijoje vyko 3x3 krepšinio pasaulio turo kovos, kuriose dalyvavo ir dvi komandos iš Lietuvos.

Šeštadienį Vengrijoje vyko 3x3 krepšinio pasaulio turo kovos, kuriose dalyvavo ir dvi komandos iš Lietuvos.

REKLAMA

Šakių „Vytis-Gulbelė” ekipa ir vardinį kvietimą gavusi Utenos „Juventus-Uniclub“ atsidūrė toje pačioje D grupėje. Kartu su jais grupėje buvo „NY Harlem“, kurie įveikė abi lietuvių komandas ir užėmė pirmąją vietą. Tad komandos iš Lietuvos tarpusavio mače sprendė, kas keliaus į turnyro ketvirtfinalį.

Po pratęsimo 20:18 stipresni pasirodė turnyro debiutantai uteniškiai. Jie kitame etape susitiks su savo grupėje pirmą vietą užėmusiais Amsterdamo klubo krepšininkais.

Na, o prieš turnyrą favoritais laikyti „Vyčio-Gulbelės“ atstovai keliauja namo. Komandos treneris Dainius Novickas po šeštadienio kovų su portalu tv3.lt sutiko pasidalinti mintimis apie prabėgusias rungtynes ir ko pritrūko, norint keliauti į kitą etapą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku pasakyti, tiesiog mačo pabaigoje paleidome viską iš savo rankų, – kalbėdamas apie pirmąją nesėkmę prieš amerikiečius sakė D. Novickas. – Gal kiek atletiškumo pritrūko, šalto proto kai kuriose situcijose. Tikrai jie nežaidė kažkaip daug geriau nei mes, bet padarėme klaidų. Sakyčiau, net keistai pralaimėjome. Reiks žiūrėti, kur buvo tos smulkios klaidos. Bet faktas, kad reikia dirbti dar daugiau. Gaila pralaimėti tokias rungtynes, kai viskas einasi, atrodo, gerai, bet kažkur pramiegi ir taip paleidi, tai tiesiog apmaudu“.

REKLAMA

Kalbant apie pražangų gausą, anot trenerio, tai nėra nieko naujo tokio lygio turuose, tiesiog ne visi įpratę, kaip tam tikras situacijas traktuoja teisėjai.

„Mums tikrai nebuvo nieko naujo. Dar Palangoje sakėme, kad taip kietai grumtis tikrai kiti neleis. Tai čia ir mums nebuvo staigmena, kad daug buvo švilpiama pražangų. Aišku, gal ten Palangoje žiūrovams maloniau buvo stebėti, kai kova aršesnė, leisdavo pasistumdyti, bet tokiose turuose čia labiau 5x5 jau į tą pusę, kad tikrai sušvilps jei yra ką švilpti. Kontaktą leidžia ir labiau, bet jis nėra toks didelis. Tai mes tą puikiai žinojome“, – įspūdžiais dalinosi treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kodėl lemiame mače prieš uteniškius „Vytis-Gulbelė” patyrė nesėkmę, nors vienu metu pirmavo 16:12 ir atrodė, kad tikrai turi tvirtą kontrolę savo rankose, treneris atsakė:  „Mūsų pačių klaidos ir lėmė viską. Vėl ta pabaiga tokia keista. Aišku ir uteniškiai tikrai puikiai kovojo, nepasidavė, sumetė, bet mes ir keturiais pirmavome ir atrodė jau reikia tik paskutinio taško, bet vėl kažkas neaiškaus nutiko. Net nežinau, sunku ir paaiškinti. Gal kažkiek ir psichologiškai vis paleidžiame, gal kartais ir varžovai atrodo labiau nori, nežinau, reikia dirbti“.

„Juventus-Uniclub“ savo ketvirtfinalio susitikimą žais rytoj. Turnyro debiutantai turi gerą šansą pakliūti tarp keturių stipriausių komandų. Pasak D. Novicko, jie tikrai turi visas galimybes įveikti varžovus iš Amsterdamo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad jie pajėgūs eiti į pusfinalį. Amsterdamo komanda yra aišku gera, bet tikrai ne tiek, kad nebūtų galima jos įveikti, – sakė treneris. – Tik vieną ten jie turi pajėgesnį žmogų, kuris daug su kamuoliu būna. Tikiu, kad šansai eiti į pusfinalį tikrai pakankamai geri. „Juventus-Uniclub“ gerai pasirodė kol kas, tikrai pagarba, gerai žaidžia, kovoja. Gaila aišku, kad taip susidėjo, jog abi Lietuvos komandos į vieną grupę pateko, bet taip jau nutiko. Bet jie tikrai turi visus šansus būti ir pusfinalyje“.

Sekmadienį 18 val. Debrecene vykstančias  atkrintamųjų kovas (nuo pusfinalio) galėsite tiesiogiai stebėti per TV6 ir tv3play.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų