REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 7 metus per konfliktą kambario draugą užmušęs Erikas M. triumfuoja. Teismas patenkino žudiko prašymą dėl lygtinio paleidimo. Tai reiškia, kad vietoj paskirtų 10 metų nelaisvės, Erikas M. į laisvę išeina 3 metais anksčiau.

Prieš 7 metus per konfliktą kambario draugą užmušęs Erikas M. triumfuoja. Teismas patenkino žudiko prašymą dėl lygtinio paleidimo. Tai reiškia, kad vietoj paskirtų 10 metų nelaisvės, Erikas M. į laisvę išeina 3 metais anksčiau.

REKLAMA

Dar šių metų liepos 2-ąją Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė Erikui M. nepalankų sprendimą, bet už nužudymą nuteistas vyras nenuleido rankų. Jo skundą iš naujo išnagrinėjo Vilniaus apygardos teismas. Tas pats, kuris prieš keletą metų ir paskyrė įkalinimo bausmę.

Priimant palankų nuteistajam sprendimą dėl lygtinio paleidimo, atsižvelgta į tai, kad Erikas M. padarė ir toliau daro pažangą mažinant nusikalstamumo riziką, dirba ir dalyvavo bei dalyvauja siūlomose socialinės reabilitacijos programose, bausmės atlikimo metu elgėsi tinkamai, buvo ne kartą skatintas.

Nebevartoja alkoholio

Žmogus buvo nužudytas per išgertuves, tad reikšmingu veiksniu sprendžiant lygtinio paleidimo klausimą tapo tai, kad nuteistasis nuo įkalinimo pradžios neišgėrė nė lašo alkoholio. Maža to, Erikas M. atkreipė dėmesį, kad po atliktos kasos operacijos, jis nuo 2019 m. apskritai nebegali vartoti alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistasis teismui nurodė, kad jis prašo taikyti lygtinį paleidimą su intensyvia priežiūra ir vien jau ši sąlyga numato jo griežtą kontrolę, kuri užkirs kelią ne tik bet kokių pažeidimų darymui, bet ir alkoholio vartojimui. Erikas M. pabrėžė, kad visiškai pripažino alkoholio daromą žalą ir pažadėjo, jog niekada jo nebevartos.

REKLAMA

Šie ir kiti argumentai įtikino teismą, kuris priėmė neskundžiamą nutartį paleisti Eriką M. iš įkalinimo įstaigos.

Nuspręsta nustatyti nuteistajam Erikui M. intensyvią priežiūrą, kuri vykdytina Probacijos įstatymo nustatyta tvarka. Į laisvę paleidžiamas žudikas įpareigotas pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

Jis negalės išeiti iš savo gyvenamosios vietos nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nebus susiję su darbu. Per šį laikotarpį jam uždrausta vartoti alkoholinius gėrimus bei narkotines medžiagas. Erikui M. taip pat uždrausta išvykti už gyvenamosios vietos (miesto) rajono ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Po smūgių – kartu gėrė

Nusikaltimas dėl kurio Erikas M. atsidūrė už grotų įvykdytas dar 2013 m. liepos 11-ąją. Viskas prasidėjo bute, kuriame Erikas M. gyveno kartu su R. R. Žudikas neslėpė, kad su kambario draugu dažnai vartodavo alkoholį.

Ne išimtis buvo ir tas vakaras. Gėrė dviese, o po to sumigo. Po kurio laiko, liepos 11 d., 5 val. ryto, kaip pasakoja Erikas M., miegant ant jo kažkas užvirto.

Nesuvokdamas, kas tai buvo, jis nubloškė ant žemės suduodamas smūgius kumščiu. Po to pamatė, kad tai buvo R. R., kuriam iš lūpos bėgo kraujas. Tada jis pakėlė R. R., siūlė kviesti medikus, bet šis atsisakė.

Po kelių valandų Eriką M. pažadino R. R., kuris jau buvo nupirkęs vyno ir burnos skalavimo skysčio, viską kartu išgėrė, po to R. R. dar kartą nuėjo į parduotuvę vyno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakarop Erikas M. matė, kad R. R. veidas patinęs, buvo mėlynė prie akies. Jie nesipyko, nesiginčijo. O nubudęs liepos 12 d. jis pamatė, kad R. R. miręs, todėl paskambino į pagalbos centrą, pranešė apie įvykį.

Teisme tada paaiškėjo, kad iš pradžių Erikas M. bandė išsisukinėti nuo gresiančios atsakomybės. Atvykusiam policijos pareigūnui pasakojo, jog dieną prieš tai jo draugas nuėjo į naktinę parduotuvę, grįžo sumuštas, pasakojo, kad kažkokie asmenys atėmė pinigus, sumušė. Nuo kaltinamojo sklido alkoholio kvapas, ant jo kaklo matėsi įbrėžimai.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad R. R. buvo suduoti mažiausiai du smūgiai į galvą. Tiek pakako, kad kraujas išsilietų į smegenis. Surinktų įrodymų pakako nuteisti Eriką M. Šiandien jis gali džiaugtis gavęs antrą šansą. Tik nuo jo elgesio priklausys, ar Erikui M. neteks grįžti už grotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų