REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laukimas netrukus baigsis. Komandos baigia paskutinius komplektavimo darbus ir jau rugsėjo 19-ąją dešimt klubų vėl stos prie Lietuvos krepšinio lygos „Betsafe-LKL“ starto linijos.

Laukimas netrukus baigsis. Komandos baigia paskutinius komplektavimo darbus ir jau rugsėjo 19-ąją dešimt klubų vėl stos prie Lietuvos krepšinio lygos „Betsafe-LKL“ starto linijos.

REKLAMA

Šįkart kiek neįprastai klubai turėjo kur kas ilgesnes atostogas. Pasaulyje vyraujant koronaviruso pandemijai dar pavasarį buvo sustabdyti nacionaliniai ir europiniai krepšinio čempionatai. Vieni jų buvo vėliau pratęsti ir užbaigti, bet LKL priėmė ryžtingą sprendimą ir kovo viduryje nusprendė visiškai nutraukai 2019/2020 m. čempionatą, o nugalėtoju paskelbti tuo metu pirmavusį Kauno „Žalgirį“.

Rugsėjo 19-tąją startuosiančiame čempionate varžysis tie patys klubai kaip ir pernai. Prie starto linijos stos daugkartinis čempionatas Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“, Šiaulių „Šiauliai“, Kėdainių „Nevėžis“, Prienų „Cbet“, Alytaus „Dzūkija ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Favoritas šiemet ir vėl bus „Žalgiris“. Nors ir prarado trenerį Šarūną Jasikevičių, tačiau gana gera sudėtis jiems leidžia užtikrintai atrodyti nacionaliniame čempionate. „Rytas“ vasarą atrodo irgi atlikęs gerai namų darbus, komandos vadovybei pavyko išsaugoti kelis svarbius žaidėjus bei prisikviesti puikiai žinomą vardą Europos krepšinyje.

REKLAMA
REKLAMA

Gana paini situacija dėl „Neptūno“, kuris išgyvena sunkius laikus. „Lietkabelis“ ar „Juventus“ atrodo tos komandos, kurios labiausiai gali priešintis dviem grandams. Likę klubai taip pat bandys kaip įmanydami spardytis ir būti kuo aukščiau turnyrinėje lentelėje.

REKLAMA

Portalas tv3.lt apžvelgia beveik jau prabėgusią vasarą ir visų dešimties LKL komandų nuveiktus darbus. Kam gi pavyko labiausiai sustiprinti sudėtį, kurio klubo praradimai skaudžiausi ir kas artėjančiame čempionate dar gali nustebinti.

Jūsų dėmesiui  pirmoji apžvalgos dalis.

Alytaus „Dzūkija“ (prognozuojama 9-10 vieta čempionate)

Dzūkai vėl stos į kovas čempionate, bet sezoną pradės praradę svarbų žmogų – Valdemaras Chomičius klubo netreniruos, o jį pakeis specialistas iš Makedonijos Nikola Vasilevas. Jis praėjusį sezoną dirbo komandos trenerių štabe. Alytiškiai pernai turnyrinėje lentelėje liko devinti, iškovoję vos šešias pergales per 24 mačus.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgą laiką atrodė, kad komandos vadovai apskritai nesusiteikę pradėti naujojo LKL sezono, nes sudėtį pradėjo komplektuoti visai neseniai, o sudėtyje dar trūksta bemaž pusės krepšininkų.

Kaip itin svarbų ėjimą galima išskirti veterano Artūro Jomanto išsaugojimą. Prie komandos prisijungė ir gerai LKL užsirekomendavęs įžaidėjas Kristupas Žemaitis, atvykstantis iš „Šiaulių“.

Kaip portalui tv3.lt trumpame komentare sakė klubo direktorė Laima Pačėsienė, komplektacija dar kol kas tik prasidėjusi, tad sunku piešti kažkokį paveikslą ir aptarinėti komandos galimybes.

„Dzūkija“ akivaizdžiai bando išlaukti, tikėdamiesi, kad galbūt kris kai kurių žaidėjų kainos ir taip pavyks suburti gana neblogą sudėtį. Vis dėlto, vargiai galima tikėtis, kad komanda kovos dėl aukštesnės nei devintos vietos turnyrinėje lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Kėdainių „Nevėžis“ (9-10 vieta)

Kėdainiškiai jau baigė komplektavimo darbus. Svarbus klubo ėjimas buvo trenerio Mariaus Kiltinavičiaus išsaugojimas. Komanda praėjusiais metais su „Dzūkija“ pasidalino 9-10 vietomis. Ekipos gretose liko trys žaidėjai – Julius Kazakauskas, Grantas Vasiliauskas ir Panagiotis Kalaitzakis.

Į komandos gretas pavyko prisivilioti LKL „klajoklį“ Vaidą Čepukaitį, iš „Pieno žvaigždžių“ atvyksta Justas Tamulis bei užsienyje praėjusiais metais žaidęs Vaidas Kariniauskas. Atakoms diriguos prie klubo prisijungęs amerikietis Sedrikas Barefieldas, kuris sezono pradžią turės praleisti dėl patirtos traumos, ir du jauni talentai Arielis Hukporti bei iš Krasnodaro „Lokomotiv“ pasiskolintas gynėjas Abramo Canka.

REKLAMA

„Džiaugiamės komplektacija, ką pavyko nuveikti per vasarą, – portalui tv3.lt sakė „Nevėžio“ sporto direktorius Virginijus Bulotas. – Daugiau ar mažiau pavyko suburti tokią komandą, kokios ir norėjome. Skaudus yra Viny Oukou praradimas, nes tai geras žaidėjas, kuris buvo labai naudingas. Manau, būsime ta jauna, energinga komanda. Norime suteikti šansus jauniems žaidėjams“.

Paklaustas apie artėjančio sezono tikslus, „Nevėžio“ atstovas tikino, kad jie nesikeičia.

„Tai visada tie patys – eiti, kovoti, laimėti. Daug kas priklausys ir kaip bus su žiūrovais, nes, ypač jauniems žaidėjams, tai irgi prideda daug ko, kai yra kažkoks palaikymas tribūnuose“, – sakė T. Bulota.

REKLAMA

„Nevėžis“ šiemet ir vėl turėtų naudoti jau patikrintą strategiją – komanda su jauniais, bet gana didelį potencialą turinčiais žaidėjais, aplink kuriuos keletas geriau pažįstamų LKL veidų.

 

„Šiauliai“ (8-10 vieta)

Klubas irgi jau baigė komplektavimo darbus. Komandą paliko praėjusiais metais svarbūs buvę žaidėjai Rokas Gustys, Benas Griciūnas ir Evaldas Šiaulys. Bet liko vyriausiasis treneris Antanas Sireika, kuris vėl nusiteikęs sukurti ambicingų žaidėjų būrį.

Paskutiniu pirkiniu tapo iš NCAA atvykstantis belgas puolėjas Andi van Vlietas. Į komandą atvyko jaunų lietuvių (Jonas Paukštė, Danielis Baslykas, Denisas Krestininas), iš Prienų atvyko gerai pažįstamas Martynas Varnas, taip pat prisijungė Sethas Leday‘us, kuris yra praėjusiais metais „Žalgiryje“ žaidusio Zacho Leday‘aus jaunesnis brolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atakoms turėtų diriguoti islandas Elvaras Fridrikssonas. Jis praėjusiais metais Švedijos čempionate vidutiniškai rinkdavo po 17 taškų. Į „Šiaulius“ atvyko ir amerikietis Ryanas Andersonas, kuris prieš keletą metų jau yra žaidęs Lietuvoje, „Pieno žvaigždėse, o praėjusį sezoną jis užbaigė Ukrainos čempionate.

„Sudėties komplektavimą vertinu teigiamai, – sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas. –Norėjome išlaikyti daugiau krepšininkų iš praėjusio sezono, bet, deja, ne su visais pavyko sutarti, o dar kitus išpirko kiti klubai pasinaudoję sutartyje numatytais punktais. Žaidėjus rinkomės pagal piniginę, taigi normalu, kad visų krepšininkų, kuriuos norėjome matyti savo komandoje, ateinantį sezoną prisikviesti nepavyko“.

REKLAMA

„Šiais metais komandoje bus 4 legionieriai. Man esant komandoje tokio skaičiaus legionierių dar nebuvo. Labai norėjome suburti lietuvišką komandą, bet piniginė neleidžia įpirkti lietuvių tinkančių žaisti LKL. Jie mums buvo per brangūs. Taigi lietuvius rinkomės jaunus ir alkanus įrodyti savo vertę LKL čempionate. Panašiu principu rinkomės ir užsieniečius“, – apie komplektavimo darbus sakė M. Žukauskas.

„Šiaulių“ sporto direktorius išskyrė S. Leday‘ų, kurį pavadino itin atletišku ir kovingu žaidėju. Kalbėdamas apie sezono tikslus, M. Žukauskas tikino, kad mažų mažiausiai reikia patekti į aštuonetą.

„Sezono minimalūs tikslai yra, visų pirma, pilnai užbaigti visą sezoną, – pokalbiu metu su tv3.lt tikino buvęs krepšininkas. – Tikslas minimum yra ketvirtfinalis, bet kodėl nepakovojus dėl pusfinalio? O turbūt labiausiai noriu, kad žiūrovai užpildytų mūsų areną ir tiesiog palaikytu mus ypač kai tvyro tokia nežinomybė visur dėl koronaviruso“.

REKLAMA

Apibendrinant galima teigti, kad „Šiauliai“ vėl eis jau pramintu keliu. Nors šiemet užsieniečių legionas atrodo turintys daugiau potencialo, bet gali pritrūkti kitų žaidėjų indėlio. Tad A. Sireika vėl turės gana rimtą užduotį suburti gerus rezultatus rodančią komandą. Vis dėlto, neatrodo, kad šiauliečiai galėtų šiemet užimti aukštesnę nei aštuntąją vietą.

 

Prienų „Cbet“ (7-8 vietos)

Prieniškiai nutrauktame praėjusiame LKL sezone buvo šeštoje vietoje. Labai panašu, kad šiemet komanda atsidurs panašioje pozicijoje. Ekipos sudėtyje liko vos du nariai – treneris Mantas Šernius ir puolėjas Remigijus Miniotas. Klubas savo gretas papildė dviem legionieriais – įžaidėju Marquisu Wrightu bei aukštaūgiu Khadimu Sow, kuris yra tobulėjęs Madrido REAL akademijoje, žaidęs Vilerbano „Asvel“ dubleriuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisijungė jauni lietuviai Justinas Jogminas, Simas Jarumbauskas ir Einaras Tubutis, patyręs žaidėjas Mindaugas Sušinskas (atėjo iš „Dzūkijos“) bei Dominykas Domarkas (atėjo iš „Pieno žvaigždių“). Nors, kaip ir kasmet, klubo sudėtis smarkiai keičiasi, komanda vėl veikiausiai turėtų būti stabili čempionato vidutiniokė. Ją galima apibūdinti kaip jauną ir ambicingą komandą.

„Krepšininkus kvietėme pagal finansines galimybes, surengėme birželio mėn. stovyklą, į kurią pakvietėme talentingiausią NKL žaidusį jaunimą. Po stovyklos pasirašėme ilgalaikius kontraktus su 3 NKL žaidusiais krepšininkais – Justinu Jogminu, Simu Jarumbausku ir Einaru Tubučiu. Džiaugiamės, kad pavyko išsaugoti Regimantą Miniotą, taip pat Mindaugo Sušinsko ir Dominyko Domarko atvykimu“, – pokalbio metu su tv3.lt sakė klubo direktorius Adomas Kubilius.

REKLAMA

Anot vieno iš komandos vadovų, ši komanda bus alkana, o tai yra pagrindinis jos koziris.

„Artimiausi tikslai išlieka tie patys – stengtis laimėti kiekvienas rungtynes. Laikas parodys, kiek toli galime nueiti, duok Dieve, kad čempionatas įvyktų šiuo sudėtingu laiku. Intriguoja užsienietis yra Marquisas Wrighast, tikimės iš jo tikro proveržio. „Centras“ Khadim Sow yra jaunas žaidėjas su ilgalaikiu kontraktu, kuris, tikimės užaugs mūsų klube. Dar dairomės papildymo centro pozicijoje ir atakuojančio gynėjo“, – sako A. Kubilius.

Matant komandos vadovų atliekamus veiksmus galima teigti, kad „Cbet“ turėtų kovoti dėl vietos atkrintamosiose stipriausių komandų aštuntuke.

REKLAMA

 

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (6-7 vietos)

Pasvaliečiai praėjusiais metais turnyrinėje lentelėje liko septinti. Per vasarą pavyko išsaugoti trenerį Gediminą Petrauską ir visą trenerių štabą. Svarbus žingsnis buvo patyrusio žaidėjo Arvydo Šikšniaus sprendimas likti klube.

Ekipos vadovai pratęsė sutartis su keliais jaunais lietuviais, o iš užsieniečių atvyko gynėjas iš Serbijos Branko Mirovičius, puolėjas iš Rumunijos Andreja Milutinovičius, studijas už Atlanto baigęs Zigmaras Raimo ir komandoje prieš tris sezonus jau žaidęs kanadietis Jahennsas Manigatas

Jis Pasvalyje žaidė 2017/2018 metų sezone, kartu su komanda laimėjo BBL pirmenybes bei buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA

Naujokai, iš pirmo žvilgsnio, atrodo gana solidūs pirkiniai, ypač patyręs žaidėjas B. Mirovičius ir J. Manigatas. Komandai itin turėtų pagelbėti ir iš „CBet“ persikėlęs Karolis Guščikas.

„Sunki vasara buvo, nes nelabai kažką gali prognozuoti, – portalui tv3.lt sakė „Pieno žvaigždžių“ klubo direktorius Arūnas Burkevičius. – Turime jau beveik visą planuotą biudžetą, bet, palyginus su praėjusiais metais, jis kažkur 15% bus mažesnis“.

Anot A. Burkevičiaus, komanda sau šiemet kelia aukštesnius tikslus nei praėjusiais metais.

„Taikomės į penktą vietą. „Neptūnas“ atrodo susilpnėjęs, na ten gal „Juventus“ kažkiek sustiprėjęs, „Lietkabelis“ daugmaž tas pats, tai keliame sau didesnius tikslus, o kodėl gi ne. Bet, aišku, tikimės, kad apskritai galėsime žaisti, nes tokiu metu čia visko gali nutikti“.

Ir iš tiesų, pasvaliečius galima laikyti tvirtais pretendentais žaisti atkrintamosiose LKL varžybose ir būti penktoje ar šeštoje vietoje. Ypač jei užsieniečiai rodys solidų žaidimą „Pieno žvaigždės“ tikrai gali būti labai stabili ir pavojinga komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų