REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš protestų akcijos Minske dalyvių sulaikymo metu neišjungė kameros ir užfiksavo, kaip su žmonėmis elgiasi Baltarusijos milicininkai. 

Vienas iš protestų akcijos Minske dalyvių sulaikymo metu neišjungė kameros ir užfiksavo, kaip su žmonėmis elgiasi Baltarusijos milicininkai. 

REKLAMA

Denisas Germanovas buvo sulaikytas Minske rugpjūčio 10-ąją, vienos iš taikių akcijų metu. Baltarusis buvo įsitikinęs, kad vaizdo įrašas, kurį jam pavyko nufilmuoti iki sulaikymo, milicijos poskyryje bus ištrintas, o ir pačios kameros jau nesitikėjo atgauti, rašoma tut.by. Tačiau atėjus į izoliatorių atsiimti daiktų Minsko gyventojas pamatė ne tik vaizdo įrašymo įrangą, bet ir, peržiūrėjęs įrašus, pamatė, kad pavyko nufilmuoti žiaurų milicininkų elgesį su sulaikytaisiais. 

Vaizdo įrašas yra 7 minučių trukmės. Faktiškai visą šį laiką yra girdėti mušami žmonės, jie yra įžeidinėjami. Girdisi, kaip kažkuriuo metu vienas iš vyrų pradeda verkti. Už tai jį pradėjo dar stipriau mušti. Kiti šaukia, kad „paprasčiausiai važiavo iš darbo“, tačiau OMOM pareigūnai nieko nesiklausė ir tiesiog daužė gulinčius ant grindų žmones. 

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytuosius vadino „gyvuliais“, neleido kalbėtis tarpusavyje, žiūrėti į pareigūnus, judėti – už visa tai sulaikytieji sulaukdavo smūgių.

„Mano koja lūžusi!“ – girdėti vieno iš nukentėjusiųjų šauksmas. Teisėsaugininkai šį pareiškimą tiesiog ignoravo. „Pas mus vienas neįgalusis“, – pasakė vienas vyras. „Rankos už galvos! Bus dar vienas, *****!“, – atsakė OMON pareigūnas. 

REKLAMA

D. Germanovas pasakojo, kad kamera buvo prisegta prie drabužių, jos nepastebėjo, nes įranga yra nedidelė. Kuomet sulaikytuosius vežęs milicijos autobusas atvyko prie tardymo izoliatoriaus, vyras kamerą nusegė ir paslėpė į kojinę. „Jeigu būtų radę kamerą, mane būtų užmušę“, – įsitikinęs jis. Atliekant apžiūrą pareigūnai nepastebėjo tarp cigarečių, raktų ir batų raištelių maišelyje gulinčios kameros. 

Vyras Baltarusijos žiniasklaidai pasakojo, kad žmonės yra žiauriai talžomi. Jį patį dar sykį sumušė izoliatoriuje, kur jis praleido tris paras.

Kremlius šiuo metu taip pat sprendžia ir opų Baltarusijos, kurioje trečią savaitę nerimsta šimtatūkstantiniai žmonių protestai prieš ilgametį V. Putino sąjungininką A. Lukašenką.

Liudininkų pasakojimus apie įvykius Baltarusijoje pamatykite šiame vaizdo siužete:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų